Εθελοντισμός- Παγίδα

129 13 37
                                    

    Πριν φύγει ο ψυχολόγος μου, δεν ξέρω γιατί, μου ανέφερε την ύπαρξη του σύνδρομου της Στοκχόλμης. Σε αυτήν την περίπτωση, αν κάποιος σου φέρεται άσχημα ή σε εξουσιάζει, εσύ με τον καιρό αποκτάς θετικά αισθήματα για το άτομο αυτό. Είναι ως αντίδραση άμυνας του οργανισμού απέναντι ατον φόβο του. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με του μετατραυματικού στρες.

      Μάλιστα στο τέλος αναφέρει κάτι τρελό! Πιστεύει πως και εγώ ένα τέτοιο είδος σχέσης έχω αναπτύξει με τον Άγγελο, γι' αυτό μάλιστα έχω πάρει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του! Από που κι ως που με συγκρίνει έμενα με αυτόν;

     Μόλις φεύγει ο Στέλιος, ο ψυχολόγος μου, το πρώτο πράγμα που κάνω, είναι μια ωραιότατη παραγγελία μπαγκέτας. Αφού πληρώνω και φεύγω, καλώ τον Άγγελο ελπίζοντας να συμφωνήσει και να συμφωνήσει στην πρόταση μου για εθελοντισμό. Βέβαια αυτό το κάνω και για να μάθω, τι είπε στο αγόρι μου.

     Σίγουρα θα ξαφνιαστεί από την επικοινωνία μας, καθώς πρώτη φορά χρησιμοποιώ τον αριθμό του κινητού του. Ακόμα και εγώ αισθάνομαι περίεργα με αυτήν την κίνηση μου. Ευτυχώς απαντάει σε λίγο και ακούω την φωνή του, γιατί τον είχα ικανό να με αγνοούσε.

      - Τι έγινε; Μάλλον γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος, για να πάρεις τηλέφωνο εσύ. Ευτυχώς η μαγείρισσα μου κάνει σπιτικό ψωμί κατόπιν εντολής μου, οπότε δεν θα ξεμείνω εγώ. Τι θες; Μόνο πρόσεξε, τι θα πεις.

    Είμαι έτοιμη να χαμογελάσω, αλλά παραμένω ψυχρή. Θέλω μόνο τα πολύ τυπικά μαζί του. Μόλις τελειώσουμε με αυτήν την εκρεμμότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθούμε. Απαντάω στις ερωτήσεις του με ειλικρίνεια.

       - Θέλω απλά να πάμε μαζί, ώστε να δώσω τα λεφτά σου κάπου, όπου θα τα έχουν περισσότερη ανάγκη από εμένα. Θα σώσω έναν άνθρωπο, προσφέροντας του την θεραπεία, όπως στον Δημήτρη μου.

      Ακούγεται ο αναστεναγμός του από τα ηχεία του τηλεφώνου και φαντάζομαι την δυσαρέσκεια του, κάνοντας τον εικόνα.  Περίμενε κάτι άλλο μάλλον και απογοητεύτηκε με την πρόταση μου. Δεν θα δώσω σημασία στις δικές του θελήσεις και προσδοκίες.

      - Μαρίζα, δεν μπορώ να ασχολούμαι συνεχώς με τις ευαισθησίες σου και αγαθοεργίες. Έχω πολύ πιο σοβαρά θέματα να ενδιαφερθώ πραγματικά. Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν τον σπαταλάω σε ανοησίες.

     Αναστενάζω τώρα εγώ με την σειρά μου με τον απότομο τρόπο του και την παγερή συμπεριφορά του. Τουλάχιστον αυτό με επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα για τον κόσμο του Άγγελου. Κάνω μια τελευταία προσπάθεια να τον πείσω.

really loveWhere stories live. Discover now