Η επιστροφή

136 10 36
                                    

   Οι πόνοι που αισθάνομαι, γίνονται αντιληπτοί πλέον στον περίγυρο μου. Ο Άγγελος αμέσως αντιδράει ανήσυχα. Κοιτάζει νευρικά την παρουσιάστρια και στο τέλος της αντιμιλάει.

   - Εσύ τώρα υποτίθεται, βρίσκεις ή χάνεις κόσμο; Δεν βλέπεις ότι δεν βοηθάς καθόλου, παρά μόνο ταράζεις  μια εγκυμονούσα κοπέλα; Δεν μας νοιάζουν καθόλου, όσα λες. Μπορείς να φύγεις τώρα.

   Η γυναίκα χάνει τα λόγια της και μοιάζει αμήχανη. Λογικότατο.  Τον αγριοκοιτάζει, ενώ ταυτόχρονα απαντάει σκόρπιες κουβέντες και φεύγει.  Εγώ προσπαθώ να παίρνω πιο συχνά ανάσες και να είμαι ήρεμη. Η κακή ψυχολογία μου είμαι σίγουρη πως επηρεάζει και το μωρό, γι' αυτό αισθάνομαι ενοχλήσεις στην κοιλιά.

   Μόλις μένουμε οι δυο μας, εγώ με τον πατέρα του παιδιού μου, με πλησιάζει και μοιάζει κάπως ανήσυχος. Δεν τον έχω συνηθίσει έτσι, οπότε μου φαίνεται περίεργο. Του εξηγώ λιγάκι, πως δεν έχω κάτι σοβαρό.

   - Δεν έχω τίποτα. Ψυχολογικό είναι. Μόλις ξεχαστώ με κάτι, θα μου περάσει. Πάμε μέσα, επειδή κουράστηκα με την ορθοστασία.

    Με παρακολουθεί, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα του σπιτιού. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, πλέον ούτε εγώ μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω του, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Μπαίνουμε επιτέλους στο καθιστικό και κάθομαι. Η αλήθεια είναι πως τώρα μου βγαίνει η κούραση και η υπερένταση όλης της ημέρας. Δεν έχω καμία όρεξη για τίποτα, παρά μόνο για λίγο φαγητό. Η διπλή μερίδα στην ταβέρνα δεν με κράτησε αρκετά.

    Ωστόσο. δεν μπορώ να παραλείψω τις σημερινές αποκαλύψεις για τον Δημήτρη. Πίσω από όλα τελικά κρύβεται η κολλητή μου, που μέχρι πρότινος την εμπιστευόμουν με κλειστά τα μάτια. Το χειρότερο βέβαια είναι, πως μου κατηγορούσε ευθέως τον πατέρα του παιδιού μου, για κάτι που ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια. Γνώριζε ότι θα αμφέβαλλα περισσότερο για τον Άγγελο, τον οποίο γνωρίζω λίγους μήνες, παρά για την αδελφική μου φίλη.

   Από τις σκέψεις μου με βγάζει ο Άγγελος. Εκεί που αναλογιζόμουν αμέριμνη, τον ακούω να μου μιλάει.

   - Ξέρεις, σε θαυμάζω υπερβολικά για τις επιλογές σου. Η μια καλύτερη από την άλλη. Η Εύα εξαίρετη επιλογή για κολλητή, η οποία στάζει αγάπη για σένα με κάθε ευκαιρία. Όσο για τον Δημήτρη, απλά ασχολίαστο.

   - Έλα, μην με πειράζεις. Αν δώσεις μια ακόμα ευκαιρία στον Δημήτρη, θα δεις ότι είναι εξαίρετος άνθρωπος. Η Εύα από την άλλη, είναι τρελά ερωτευμένη μαζί σου και εσύ έπαιξες μαζί της. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Αλήθεια, γιατί πήγες με την κολλητή μου; Άγγελε, θέλω να γνωρίζω,  από την στιγμή που μένω σπίτι σου.

really loveWhere stories live. Discover now