Η ανάγκη τ ' αλλάζει όλα

127 11 40
                                    

   Ο Άγγελος όσο παραμένει ψύχραιμος, εγώ προσπαθώ να εντοπίσω έστω και ένα σημάδι ενδιαφέροντος από την μεριά του. Τόσο αψήφιστα, λαμβάνει υπόψιν του, τον γάμο μου; Απογοητεύομαι πλήρως, αλλά με περιμένει μια μεγαλύτερη ήττα. Τα λόγια του.

     - Μπράβο σου. Συγχαρητήρια από μένα, όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί μου το ανακοινώνεις έτσι. Θέλεις να δεις, αν θα σας κάνω δώρο; Εννοείται, το καλύτερο και το ακριβότερο θα έχετε.

    Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη με το στομφώδες ύφος του, για κάποιον λόγο, η τόση αδιαφορία του με πονάει, ενώ δεν θα έπρεπε… Περίμενα κάτι περισσότερο, μάλλον, από τον άνθρωπο που θεωρούταν ερωτευμένος μαζί μου.

   Ονόμασε το , εγωιστικό, ονόμασε το, παλαβομάρα, εγώ αυτό περίμενα. Διότι, μέχρι πρόσφατα, ζούσα στο παραμύθι μου και είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και τα λόγια τους.

     Με προσπάθεια μεγάλη, συγκρατώ τα δάκρυα μου, καθώς δεν θέλω να εισπράξει , το παραμικρό ενδιαφέρον μου! Παίρνω βαθιές ανάσες.

   Ωραία λοιπόν, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού για μένα από αυτόν τον άνθρωπο. Τον πλησιάζω και ίσα που τον ακουμπάω με τα χείλη μου, σαν να του δίνω φιλί, πολύ κοντά στο στόμα του.

    Φεύγω πολύ γρήγορα, πριν προλάβει να αντιδράσει, λέγοντας του, το οριστικό αντίο.

    Έκανα το σωστό. Τον αποχαιρέτησα για πάντα με τον δικό μου τρόπο. Θα ξεκινήσω μια καινούργια ζωή και δεν έχει χώρο σ ‘αυτήν. Παντρεύομαι, ήταν η ώρα να ξεφύγω από τους Δαίμονες μου.

    Αισθάνομαι, ότι απομακρύνω ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ίσως αυτό να ισχύει, καθώς έχω το μωρό του στα σπλάχνα μου. Το γονίδιο του. Στη σκέψη αυτή  ανατριχιάζω.

    Πηγαίνω στο κρεβάτι μου και ξαπλώνω, για να ηρεμήσω και να ξεκουραστώ. Μπορώ να πω, πως από εκείνη την ημέρα, χάνω την αίσθηση του χρόνου και δεν νιώθω το παραμικρό. Αφήνω να κυλούν οι μέρες μπροστά μου, αγωνιώντας για το μέλλον μου.

    Είναι η μέρα να πάω σε γυναικολόγο, ενώ έπρεπε αυτή η επίσκεψη να έχει γίνει προ πολλού. Η κατάσταση μου είναι τόσο τραγική, καθώς ψάχνω εδώ και ώρες μήπως βρω ξεχασμένα χαρτονομίσματα. Η τύχη όμως δεν με ευνοεί στην προκειμένη περίπτωση.

     Δεν έχω τίποτα αυτή την στιγμή και δεν θέλω να δανειστώ από τους γονείς μου. Δεν έχω βρει το θάρρος ακόμα να τους ανακοινώσω τον ερχομό του εγγονιού τους. Ο μόνος που το γνωρίζει, είναι ο Δημήτρης, ο οποίος έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του μαζί μου, αυτήν την στιγμή.

really loveUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum