Μαθαίνοντας για τον Άγγελο (2)

133 10 18
                                    

   Επηρεασμένη από τα λόγια της Αντωνίνας και του Δημήτρη, είμαι αποφασισμένη πια. Θα φύγω από το σπίτι, μετά από αυτά. Δεν θέλω να συνεχίσω να είμαι τυφλή από έρωτα, όπως μου ανέφεραν πριν. Έτσι μιλάω απότομα στον Άγγελο.

   - Αν δεν θες να δεις μια άλλη Μαρίζα, θα μου τα αποκαλύψεις όλα. Σε αντίθετη περίπτωση θα φοβάμαι να είσαι δίπλα στο μωρό μου και να σε γνωρίσει. Δεν θα σου επιτρέψω να με χειρίζεσαι κι άλλο. Μέχρι που είσαι ικανός να φτάσεις;

   - Αυτή η συζήτηση δεν θα γίνει μπροστά σε όλους. Πάμε μέσα. Όσο για σένα Αντωνίνα, θα τα πούμε μετά. Ναι, απειλή είναι, γλυκιά μου αδελφούλα.

   Μόλις τελειώνει την φράση του, με πιάνει από το χέρι και με καθοδηγεί. Πηγαίνουμε στο γραφείο του, αφήνοντας τους υπόλοιπους πίσω. Για κάποιο λόγο έχω την τάση φυγής από κοντά του. Φοβάμαι, γι'αυτά που πρόκειται να ακούσω. Εκείνος πάλι δεν χάνει τον χρόνο του και αρχίζει τις εξηγήσεις.

   - Λοιπόν, αρχικά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κάναμε μια συμφωνία για την θεραπεία και τηρήθηκε από τις δυο πλευρές. Δεν σου έκρυψα τίποτα. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα πήγαινα μαζί σου, έτσι όπως ήσουν! Δεν πρόσεχες καθόλου την εμφάνιση σου και συνεχώς έκλαιγες. Μου έσπασες τα νεύρα με τις παράλογες απαιτήσεις σου, να πετάξω τόσα λεφτά.

   Ειλικρινά, είναι δυνατόν,  να είναι τόσο σκληρός ακόμα με εμένα; Δεν υπάρχει περίπτωση. Αισθάνεται κι αυτός πράγματα για μένα. Δεν γίνεται το ένστικτο μιας ερωτευμένης γυναίκας, να είναι τόσο λάθος... Ή μήπως έτσι κάνω το τραγικότερο λάθος της ζωής μου; Τον ρωτάω ευθέως κάτι πολύ σημαντικό.

   - Τα έκανες αποκλειστικά και μόνο για την εκδίκηση; Γι' αυτό δεν άλλαζες γνώμη.

    - Ακόμα και να υπήρχε περίπτωση μια στο ένα εκατομμύριο, να έκανα πίσω, με τον τρόπο σου με πείσμωσες περισσότερο. Δεν μετανιώνω όμως για τίποτα από αυτά.

   Έρχεται κοντά μου, όμως εγώ απομακρύνομαι. Κάθε του λέξη με πληγώνει, αλλά δεν θα το επιτρέψω για πολύ αυτό. Τα λόγια του δείχνουν αντιπάθεια στο πρόσωπο μου και δεν το αντέχω. Ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος στο μαρτύριο μου και τον προειδοποιώ. Δεν θα επιμείνω κι άλλο μαζί του. Αφού μου φέρεται τόσο σκληρά, το ίδιο θα κάνω και εγώ.

    - Μην με πλησιάζεις. Θα σου κάνω ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην σε βλέπω ποτέ πια. Επίσης, το παιδί ξέχασε το. Από το μίσος σου δημιουργήθηκε. Προτιμώ να είναι αγνώστου πατρός, παρά να σε γνωρίσει. Δεν με νοιάζει από εκεί και πέρα τι θα κάνεις. Τράβα στα δικαστήρια και ίσως σε καμία δεκαετία αναγνωριστεί ως δικό σου, μέχρι να βγει η απόφαση δηλαδή.

   Αγνοεί τα λόγια μου και με σταματάει με το χέρι του, για να μην απομακρυνθώ. Αναστενάζω και τον κοιτάζω μέσα στα μάτια. Το βλέμμα του φανερώνει θλίψη, κάτι που μάλλον είναι πρωτόγνωρο. Σύντομα στρέφω αλλού την προσοχή μου, για να μην υποκύψω. Τον ακούω να μου μιλάει ψιθυριστά.

    - Δεν το μετανιώνω για πολλούς λόγους. Θα σήμαινε, πως θα ευχόμουν να μην υπάρχει το αγέννητο πλάσμα μέσα σου. Επίσης, εκείνη την νύχτα ένιωσα ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Είναι η πρώτη φορά που... Ερωτεύτηκα, αλλά ήσουν πολύ κολλημένη.

   Μου κόβεται η ανάσα με αυτά που ακούω. Ξεχνάω τα πάντα και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τα λόγια του. Θέλω πολύ να χαρώ, αλλά είμαι διστακτική. Τα έχω κυριολεκτικά χάσει. Ανοίγω το στόμα μου να μιλήσω, κι όμως δεν μου βγαίνει λέξη.

    Εκείνος πάλι έχει επανέλθει στο απαθέστατο του βλέμμα. Θυμάμαι τα λόγια του Στέλιου, που μου είχε πει πρόσφατα. "Ο Άγγελος σε αφήνει να δεις, πράγματα για τον εαυτό του, μόνο όσα επιθυμεί ο ίδιος" . Αφού δεν βλέπει αντίδραση από μένα, συνεχίζει να μου εξομολογείται.

   - Ποτέ στην ζωή μου δεν πίστεψα στην πραγματική αγάπη. Ήρθες εσύ και μου δημιούργησες αμφιβολίες. Θα θυσίαζες την ίδια σου ζωή, για να σώσεις τον Δημήτρη. Πίστευα, πως τελευταία στιγμή θα έκανες πίσω στην συμφωνία μας, οπότε δεν θα έδινα τα λεφτά για την θεραπεία.  Με διέψευσες. Στο τέλος, μετά την ασθένεια του αισθανόσουν να πνίγεσαι από την θλίψη. Έτσι χρειαζόσουν μια αλλαγή στην ζωή σου και στην πορεία με ερωτεύτηκες .

    Τον κοιτάζω με σοκ και δέος. Μου ανέφερε πράγματα για τον ίδιο μου εαυτό, που ούτε εγώ θα καταλάβαινα. Έχει δίκιο. Δεν θα άφηνα ποτέ τον Δημήτρη, όμως έφτασα πολύ κοντά στα όρια της κατάθλιψης με αυτήν την ιστορία. Έτσι μόλις έγινα καλά, υποσυνείδητα έψαχνα τρόπους διαφυγής.

   Μια αλήθεια, την οποία δεν εντόπισε ούτε ο ψυχολόγος μου. Ωστόσο, δεν σταματάει εδώ.

   -  Όμως δεν σκέφτηκες κάτι. Εγώ δεν δέχομαι απειλές για το μωρό. Φύγε, αφού το επιθυμείς. Τελικά, έκανα λάθος. Δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, ούτε είσαι ικανή να αγαπήσεις.

   Αποχωρεί από το δωμάτιο, πριν προλάβω να αντιδράσω. Πώς γίνεται να με κάνει να νιώθω εγώ η κατηγορούμενη, ενώ έψαχνα το δίκιο μου; Δεν βγάζω άκρη μαζί του, όμως παραδέχτηκε ότι αισθάνεται πράγματα για μένα. Αυτό που μένει τώρα, είναι να δω, αν είναι αρκετό για να είμαστε μαζί.

    Καλές γιορτές να έχουμε!!!!!! Ελπίζω να περάσετε υπέροχα! Μην αφήνετε χώρο για θλίψη αυτές τις μέρες! Φιλάκια πολλά και καλά Χριστούγεννα.

  

















really loveWhere stories live. Discover now