Πρόταση

150 14 38
                                    

    Προσπαθώ πραγματικά με δυσκολία, να του μιλήσω όσο πιο σκληρά γίνεται, μήπως και καταλάβει επιτέλους. Πρέπει να σταματήσει να ενοχλεί εμένα και την φίλη μου. Με απλή συζήτηση, δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα.

   - Δεν αντέχω άλλο Άγγελε, εσένα και την ανόητη, ψυχρή λογική σου. Για κάποιο λόγο, που δεν μπορώ να καταλάβω, δεν με αφήνεις ήσυχη, ενώ την ίδια στιγμή βασανίζεις την κολλητή μου. Είναι φανερό ότι δεν την θες, γιατί ασχολείσαι και με εκείνην;

    Χαμογελάει αχνά, καθώς παραμένει ανενόχλητος από τις κατηγορίες μου. Βασικά δεν δίνει καμία σημασία στα λόγια μου, σαν να μην με λογαριάζει. Ένα είναι σίγουρο: αυτός θα με τρελάνει ...λογικά! Τσάμπα σάλιο χαλάω εδώ πέρα. Σύντομα ακούω να μου απαντάει.

    - Δεν νομίζω να της κακόπεσε, το αντίθετο θα έλεγα. Συγνώμη, μου την λες και από πάνω, επειδή έκανα χαρούμενη την φιλενάδα σου; Πραγματικά το λιγότερο που αξίζω, είναι συγχαρητήρια για την καλή μου πράξη. Όσο για σένα, αφού ασχολείσαι με άλλον, οπότε τι το συζητάς;

     Γιατί δεν τον καταλαβαίνω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο; Μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως δεν διαθέτει συναισθηματική νοημοσύνη. Δεν νιώθει ότι θα την πληγώσει, καθώς έχει αισθήματα γι' αυτόν και τον πιστεύει... Επιχειρώ να του εξηγήσω, αν και δεν έχω ελπίδες.
    
   - Η Εύα θεωρεί πως την θέλεις πραγματικά. Μόλις δει, πόσο απέχει αυτό από την πραγματικότητα, φαντάζεσαι την στεναχώρια της; Της δίνεις ψεύτικες ελπίδες και μετά  παριστάνεις τον ερωτευμένο με μένα! Γιατί παίζεις μαζί μας;

      Χαμογελάει και μου απαντάει αμέσως αλαζονικά.

    - Επειδή πολύ απλά μπορώ. Μου ζητάς εξηγήσεις και από πάνω, για ποιόν λόγο; Κοίτα τον Δημήτρη και άσε εμένα. Τι σε ενοχλώ δηλαδή;

    Μου την λέει και από πάνω; Θέλει να αποδείξει πως έχω άδικο κιόλας, ενώ δεν είναι απάντηση αυτή! Άκου, επειδή μπορεί. Αγενέστατος, επανήλθε και πάλι στα φυσιολογικά του. Δεν είναι σε θέση να παριστάνει τον "καλό", ούτε για πολύ μικρό διάστημα.

      Εγώ πάντως θα του το ξεκόψω, καθώς με μένα ασχολείται. 

     - Με ενοχλείς, γιατί βρίσκεσαι συνέχεια μπροστά μου, χωρίς να το θέλω. Δεν πρόκειται να σε αφήσω ήσυχο και να φύγω από εδώ, αν δεν μου υποσχεθείς ότι δεν θα δίνεις σημασία σε μένα και στην κολλητή μου.

    Γελάει, καθώς δεν με παίρνει καθόλου σοβαρά! Σε ποιόν να εξηγήσω, τι περνάω με αυτόν και ποιός θα με πιστέψει. Τόσο αστεία είμαι, όταν νευριάζω; Ωστόσο το χειρότερο, δεν το έχω ζήσει ακόμα.

really loveWhere stories live. Discover now