Η δύναμη της αγάπης: συγχώρεση

161 13 62
                                    

   Ειλικρινά είμαι πολύ απογοητευμένη πλέον με όλη αυτήν την κατάσταση, όμως η συνέχεια προβλέπεται χειρότερη από την στιγμή που το αγόρι μου συνεχίζει τις αποκαλύψεις. Τον ακούω προσεκτικά με μια απροσδιόριστη αγωνία, καθώς έχω ένα άσχημο προαίσθημα.

    - Μαρίζα, θέλω να σου αποκαλύψω κάτι, αλλά μην θυμώσεις μαζί μου. Πρέπει να με πιστέψεις, όπως και να έχεις. Μην ξεχάσεις, ποιος είμαι.

    Τώρα είναι η αλήθεια πως ανησυχώ περισσότερο με την συμπεριφορά του και τις φράσεις του. Ποιος ο λόγος που κάνει την συγκεκριμένη ανησυχητική εισαγωγή; Υποψιάζομαι πως είναι κάτι πολύ σοβαρό πάντως. Παίρνει ως απάντηση την σιωπή μου και συνεχίζει τον μονόλογο, ενώ τον ακούω με εμφανή την αγωνία.

     - Κάποιες στιγμές θεωρώ, πώς εγώ ευθύνομαι για όλα όσα πέρασες με τον Άγγελο. Γνωρίζω για ποιόν λόγο τα κάνει όλα αυτά, αλλά ποτέ πριν δεν είχα φανταστεί ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο. Μακάρι να σε είχα προειδοποιήσει, όμως δεν είχα ιδέα πως γνώριζε για εμάς.Ο παλιός κολλητός μου είχε την εντύπωση πώς προκάλεσα μια κοπέλα που έβγαινε. Γι'αυτό χάλασε την αδελφική μας φιλία και επεδίωξε να μου το ανταποδώσει με σένα...

     Μένω εμβρόνητη από τα λεγόμενα του και νιώθω δίπλα προδομένη. Όχι τόσο με τον Άγγελο, καθώς από αυτόν όλα τα περιμένω, αλλα με το αγόρι μου, για το οποίο βάζω το χέρι μου στην φωτιά.

     Αυτό που με πληγώνει αφάνταστα, αλλά είναι το γεγονός πως δεν το εκμυστηρεύτηκε νωρίτερα. Εγώ αμέσως του αποκάλυψα την ενοχή μου συμφωνία με τον πρώην φίλο του, με τον φόβο να τον χάσω οριστικά. Πράγμα που παραλίγο να γίνει κιόλας. Παρίστανε τον θιγμένο...

     Πόσα ακόμα πράγματα έχω να μάθω για τους ανθρώπους και για την ζωή; Συνεχώς κατακλύζομαι από καινούργιες πληροφορίες, οι οποίες με ξαφνιάζουν δυσάρεστα ολοένα και περισσότερο.

     Για πρώτη φορά μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ, αν αξίζει όλος ο πόνος που περνάω για το αγόρι μου. Έχω ξεπεράσει αρκετά το τελευταίο διάστημα και σε λίγο θα έχω αγγίξει τα όρια μου. Το να αμφιβάλλω για τον χαρακτήρα του Δημήτρη, είναι το χειρότερο.

     Θέλω επιτέλους να ζήσω ξένοιαστα και γεμάτη χαρά. Το δικαιούμαι πιστεύω αυτό, μετά τις θυσίες που έκανα για... την αγάπη μου.

     Ακολουθώ με το βλέμμα μου τον Δημήτρη και του απαντάω με απότομο ύφος.

    - Γιατί μου το αποκαλύπτεις τώρα και όχι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο νοσοκομείο και έμαθα πως είστε παλιοί γνωστοί; Είσαι σοβαρός;

really loveWhere stories live. Discover now