0.1

9.3K 440 53
                                    

"Soğuk gece,
Senin kadar değil.
Ellerim buz tutmuş,
Isıtmak için geceden medet umuyorum.
Ah, bu öyle bir acizlik ki,
Sadece sana muhtaçmışım gibi..."

    Tüm sınıf, amfi basamaklarını bir aşağı bir yukarı arşınlayan ve hareketlerinden de görüleceği üzere derin bir hazla şiir okuyan profesörü dinliyordu.

    Öğrencilerden birisi dersin bittiğini söyleyene kadar şiir okumaya devam etti. Kitaptan okumamasına karşın, tek elinde tuttuğu kitabı parmaklarını sıkarak kapattı. Kürsüsüne yönelip kitabı bıraktıktan sonra, birkaç kızın iç çekiş sesleri eşliğinde ders başında masaya özensizce bıraktığı kravatı alıp tekrar boynuna taktı. Sınıfa, "İyi dersler." dileyerek kitaplarını masadan alıp, dışarıya çıktı.

    "Yeni hoca delinin teki." dedi Hakan yanında oturan, başını ellerinin arasına almış arkadaşına. Bir süre cevap alamayınca "Hey, kime diyorum?" diyerek omzunu dürttü. Genç adam Hakan'a dönerken "Ne oldu?" diye sordu, umursamaz bir sesle.

    Hakan elindeki kalemle oynarken "Diyorum ki, şu yeni hocaya kızlar bayıldı ama bence delinin teki." dedi.

    Aras, Hakan'a boş bakışlarını dikerek "Dersini düzgün işlemesi yeterli." dediğinde Hakan, Aras'a göz devirerek "Hakkında çok dedikodu dönüyor. Bazı kızlar sırf o, olduğu için bu dersi seçmiş." dedi ve kalemin arkasındaki silgiyi sürttü masaya.

    Aras'tan ses gelmeyince konuşmaya devam ederek "İngiltere de yaşıyormuş normalde. Orada yazarlık yapıyormuş. Hatta o okuduğu şiirler de kendi şiirleriymiş. "dedi ve bir süre düşündükten sonra "Bazıları zengin olduğunu hatta ailesinin çok nüfuzlu bir aile olduğunu söylüyor. Düşüns-" diye başladığı cümleyi Aras'ın sinirle ayağa kalkışı böldü.

    "İyice dedikoducu kızlara döndün." dedi sert bir ses tonuyla ve ardından şakağını ovarak "Başım ağrıyor. Eve gidiyorum ben." dedi.

     Arkadaşının herhangi bir şey söylemesine fırsat dahi vermeyip, hızla eşyalarını toplayarak çıktı amfiden.

    Hakan, anlamayan gözlerle Aras'ın ardından bakarken "Ne dedim ki ben şimdi?" diye mırıldanarak elindeki kalemle oynamaya devam etti.

    Hadi ilk bölüm ülkeme hayırlı olsun(!).Alıntı yapmadan yayınlayacağım şiirler benim lise yıllarıma aittir. Ç'almayalım. Gökkuşağının sonunda görüşmek üzere.

    Kendimizi aşmamız dileğiyle.

ELMAYI YEDİ ADEM [b×b]Where stories live. Discover now