10.

324 21 12
                                    

Dit deeltje is 😳 next level shit. Say less.

Youssef?

Omg nee kill me right now.

Hij loopt op me af. "Dinaa" zegt hij hijgend. "Hey Youssef. Wat doe jij hier" zeg ik lief, maar diep vanbinnen kan ik wel huilen. Youssef is mijn neef, maar hij is echt een psycho.

"Weet je het dan nog niet" zegt hij met een grijns. "Uhm nee wat dan" zeg ik een beetje bang. "We gaan trouwen."

Ik kan zijn woorden niet geloven en begin te lachen. "Wij trouwen, no way" zeg ik en begin nog harder te lachen.

"We worden uitgehuwelijkt."

Mijn gezicht wordt wit. Dit kan niet. Nee. Mijn vader maakte er vroeger altijd grapjes over. Dan waren het toch geen grapjes?

"Nee sorry schat, maar ze heeft al iemand" zegt Loubna en geeft hem een schouderklopje voor emotionele steun. "Wie dan" vraagt hij boos.

"Dri-..." Ze wordt onderbroken door Younes. "Mij. Ze heeft mij" zegt hij en komt naast me staan.

WAT GEBEURT ER ALLEMAAAL.

Dus effe alles op een rijtje zetten.

Eerst zegt Driss dat hij met we wil trouwen. Dan komt Youssef en zegt dat we gaan trouwen en nu opeens ga ik trouwen met Younes. Trouw ik met heel de buurt ofz? Uhm WHAT THE FUCK.

"Ik 2ga3 8" oke ik zwijg wel. Altijd wanneer ik nerveus ben praat ik bullshit. Ik kijk naar Loubna die met open mond naar ons kijkt. Zelfs Soraya en Walid zijn wit geworden.

"En waarom weet haar vader dit niet" zegt Youssef. "Omdat ik van plan was om morgen haar hand te vragen" zegt Younes. Hij is stil.

"Ik zou het fijn vinden als je ons met rust laat" zegt Younes. Boos wandelt Youssef weg. Iedereen is stil.

"Ik kan het uitleggen. Kom eerst naar binnen" zegt Younes. Iedereen volgt hem naar binnen en we gaan aan een tafeltje zitten.

Iedereen kijkt Younes aan. "Oke niet zo kijken. Ik kan het uitleggen. Loubna kon wel zeggen dat je met Driss gaat trouwen, maar je vader gaat het nooit accepteren. Ik heb daarnet gezien hoe hij naar zijn tatoeages keek" zegt hij.

Oke hij heeft wel gelijk, maar nog.

"Dus je vader zou het nooit accepteren en dan moet je waarschijnlijk toch met Youssef trouwen. Dus ik dacht het is dan beter dat je met mij trouwt dan met Youssef of niet soms?"

"Ooooohw ja echt slim Younes" zegt Loubna opgelucht. Ik snap hem wel, maar ik wil Driss of te wel niemand. Maar hij heeft gelijk. Mijn vader gaat me dan dwingen om met Youssef te trouwen. Ik heb dan toch liever Younes.

"Je hebt net gezegd dat je morgen haar hand ging vragen. Onze ouders weten het nog niet eens" zegt Soraya. Hij plaats zijn hoofd in zijn handen. "Wat heb ik gedaan" zucht hij.

"Nee Younes je hebt me juist gered. Ik ben je dankbaar" zeg ik stilletjes. Hoe kan mijn vader zoiets doen? Tranen rollen er over mijn wangen wanneer ik besef wat er zojuist is gebeurd en wat er gaat gebeuren. Ik ben hier nog niet klaar voor.

Loubna staat op en knuffelt mij. Ik huil het uit in haar armen.

Na een ongemakkelijke stilte gaan we weer naar de auto. Wat een 'leuke' uitstap hoorde te zijn is een hel geworden.

Heel de rit was het stil tot we weer bij mijn thuis zijn aangekomen. Hoe ga ik dit tegen Driss vertellen?

We wandelen naar binnen en we zien Youssef op de bank zitten. Kan hij niet even oprotten? Mijn vader kijkt me met een grote glimlach aan en staat op. Hij wandelt voorbij me naar Younes die achter me staat en geeft hem een knuffel. Ohw.

"Mebrouk je wordt mijn schoonzoon. Ben echt blij dat zo een goede jongen als jou met mijn dochter gaat trouwen" zegt hij. Younes lacht ongemakkelijk. Shaytaan Youssef heeft alles gezegd bij de familie. Tfoe echt een ezel hij.

Ik kijk naar mijn moeder die ook een kleine glimlach op haar gezicht heeft. Zo te zien is ze ook blij dat ik met Younes trouw. Hij is inderdaad een goede jongen. Waarom ben ik niet blij? Ohwja ik ben verliefd op Driss.

Ook de ouders van Younes staan op en knuffelen ons. "Kom kom. We moeten de handvraging gaan bespreken. Wanneer gaan we het doen" vraagt mijn vader.

"Volgende week ergens" zegt zijn vader. Onze ouders zitten druk in gesprek met een datum vast te stellen, maar ik kan nog steeds niet beseffen hoe mijn leven in deze paar minuten is veranderd. En Driss? Waarom krijg ik hem niet uit mijn hoofd.

Dina hij is niet mekteb voor jou. Mijn vader zou het ook nooit accepteren, zeg ik in mijn hoofd. Aaah ik word gek. Zuchtend ren ik de woonkamer uit naar mijn kamer. Ik weet dat iedereen naar me keek, maar ik kan het niet meer aan. Ze spreken alles al af en leggen al datums vast terwijl ik het allemaal nog niet eens kan verwerken.

In mijn kamer plof ik neer op mijn bed en begin te huilen. Fuck Younes, fuck Youssef en fuck Driss. Maar eerlijk Younes heeft me geholpen. Anders moest ik nu trouwen met Youssef.

Dina & DrissWhere stories live. Discover now