-/H3\-

133 9 0
                                    

10:20

'Dus daarom was ik zo lang weg!' eindig ik mijn hele verhaal, van net toen ik bij de onderdirecteur zat.

'Omg, lieverd! Wees blij dat je zonder kleerscheuren daarvandaan bent gekomen. Anders was het wel goed mis!' zegt Demi en trekt me in een knuffel.

'Het spijt me enorm van mijn hond, mevrouw van Hijnen!' hoor ik ineens meneer van Soesteren zeggen. Geschrokken draai ik me om en zie hoe meneer van Soesteren, Scifi stevig beet in zijn armen houdt. Terwijl de hond naar mij gromt, rollen er een paar tranen over mijn wangen.

Ik sta op en pak mijn tas snel op, waarna ik de school uitren en naar een bankje toe loop op het schoolplein. Trillend ga ik op het bankje zitten en de tranen, die ik net nog in het kantoor van meneer van Soesteren had in gehouden stromen in volle gang over mijn wangen.

'Hey, wat is er met mijn Amandel?' hoor ik de stem van Davey vragen en voel hoe hij naast me komt zitten.

'Heb ik gezegd dat je naast me mocht zitten?' vraag ik bod tegen hem en draai me om, zodat ik met mijn rug naar hem toe zit.

'Nee, maar ik mag toch naast je komen zitten? Het is tenslotte een openbaar bankje, waar iedereen op mag zitten.' zegt Davey en ik ben inmiddels gestopt met huilen. Verbaasd draai ik me om en kijk hem boos aan.

'Hou toch je kop eikel! Ik ben trouwens niet eens jou Amandel, droom maar lekker verder!' zegt ik boos en sta op.

'Hoe groot?'

'Nou, een mega grote eikel! Doei!' zeg ik boos en loop weg, terug het schoolgebouw in. Echt irritant, ik word gestoord van hem!

Ik loop de kantine in, maar ontdek dat die helemaal leeg is. Snel kijk ik op mijn horloge en zie dat het al 10:32 is. Owh, ze zijn al 2 minuten begonnen! Gauw loop ik naar mijn volgende les en kom aan bij het klaslokaal. Ik duw de deur open en meteen kijkt iedereen me aan.

'Mevrouw van Hijnen, wat brengt jou zo laat hier?' vraagt mevrouw Heersel en kijkt me dringend aan.

'Ik euhm... Ik moest een frisse neus halen.' lieg ik en ze knikt.

'Moet ook eens gebeuren. Ga maar zitten.' zegt mevrouw Heersel en haar blik verzacht. Snel loop ik naar een lege plek en ga zitten.

12:00

'Morgen is er een toets, dus goed leren dames en heren!' zegt mevrouw Heersel.

Samen met al mijn andere medeleerlingen sta ik op en loop de klas uit. Ik loop met de mensenmassa mee naar beneden.

Opeens word ik uit de mensenmassa getrokken en mee naar buiten gesleurd. Verbaasd kijk ik op en zie dat Demi mij mee sleurt, terwijl Avery en Jolien nergens te bekennen zijn.

'Amandel!!!' gilt Davey, maar ik negeer hem. Samen met Demi loop ik hem voorbij en we stoppen bij Avery en Jolien.

'Gaan we buiten pauze houden?' vraag ik verbaasd aan hun en ze knikken heftig met hun hoofd.

Even later nemen we plaats op een bankje en ik haal mijn broodbakje uit mijn tas. Ik open het broodbakje en pak er een boterham uit. Snel stop ik de boterham in mijn mond en vlug stop ik het broodbakje terug in de tas.

'Hey Aman, jij vindt Davey toch leuk?'  vraagt Demi opeens.

'Wat! Ik niet, jij vast en zeker?!' zeg ik geschrokken en meteen schieten we allemaal in de lach.

De bijzondere wolfWhere stories live. Discover now