CAPITOLUL 14

1.1K 72 24
                                    

Kyan

      Sunt din nou copil mic,și parca o vad pe bunica pregătind cele mai gustoase bucate pentru Sărbătorile de iarnă ce bat la usa. Simt in aer miros de scorțișoară și mere coapte,iar bucuria mă copleșește din nou.

      Mă ridic vesel din patul micut,dar comod și mă îndrept direct spre geam,trag perdelele groase si imediat mi se taie răsuflarea:natura e îmbrăcată în straie albe de sărbătoare,iar din cerul plumburiu cad fulgi pufosi de nea. Admir întregul peisaj și încep să zâmbesc:"acesta va fi Crăciunul visurilor mele", imi repet în minte înainte de a coborî scările spre parter.

      De cum cobor scările simt un miros de dulciuri și portocale,îmbibat cu celebrul vin fiert al bunicii. În bucătărie,bunica pregătește de cu zor mâncarea mea preferată pentru masa din noaptea aceasta,acompaniată de radioul de pe pervaz,de unde se aud colinde. Ochii mei curioși se plimba de-a lungul încăperii până ce,în cele din urmă,îi întâlnesc pe cei blanzi ai bunicii.

— Ma bucur ca te ai trezit,copile,imi spune bătrâna zambundu-mi cu căldură. Micul dejun este gata.

— Bunico,ninge!spun eu bucuros. Va fi cel mai frumos Crăciun!

—Asta așa este, dragul meu. După ce vei mânca mă vei ajuta sa împodobesc bradul?

      E una dintre activitățile mele preferate. Aștept un an intreg ca sa pot împodobi din nou bradul si sa-l fac mai frumos decat anul trecut. Bunica stie cat de mult imi place sa fac asta, si din acest motiv imi da voie să împodobesc bradul după bunul meu plac.

      E minunat sa fiu cu bunica de sărbători. E minunat sa petrec Crăciunul alături de ea,pentru ca bunica înseamnă pentu mine mai multe decât își poate imagina cineva vreodata.

      Pentru mine sărbătorile de iarnă sunt cel mai special moment,pentru ca am plăcerea de a le petrece alături de bunica si de a mă bucura de fiecare clipă alături de ea.

      Căsuța asta mică a devenit micul nostru Univers. Aici mă simt cu adevărat fericit. Aici sunt cu adevărat eu însumi. N-aș da căsuța asta pe nimic altceva,pentru ca în fiecare cotlon al fiecarei încăperi o vad pe bunica:îngerul copilăriei mele.

***

      Alarma telefonului suna neîncetat,făcându-ma sa ma trezesc din acest vis minunat. Deschid încet ochii,bajbaind după telefonul mobil. Opresc alarma înainte să-mi ies din minti, cufundadu-ma într-o liniște profundă. Imi atintesc ochii pe tavan într-un anume punct,numai de mine stiut. Stau in pozitia asta câteva minute,până când aud sunetul ce-mi da de veste ca tocmai am primit un mesaj. Iau mobilul de pe noptieră în timp ce inima începe sa imi bata cu putere. În viața mea n-am mai fost atât de entuziasmat si de emoționat cu privire la un mesaj.

       N-am crezut vreodata ca un simplu mesaj mă va face să mă bucur atat de mult. N-aș fi putut fi mai fericit ca în aceste clipe. Si asta datorita Aylei,care a acceptat să-și petreacă sărbătoarea Crăciunului alături de mine. Nu i-am spus unde o duc,pentru ca vreau să-i fac o surpriză. Vreau să-i văd reacția atunci când va vedea acel loc de vis,acea bucatica din sufletul meu.

       Mă ridic numaidecât din pat,îndreptându-mă spre baie. Fac un dus rapid,apoi mă îmbrac cu ceva la repezeală. Cobor la bucătărie si mănânc ceva pe fugă,iar apoi incep sa pun la cale micul plan pentru seara speciala de Crăciun. Ayla trebuie să aibă parte de cel mai frumos, iar eu trebuie să mă asigur că acest lucru se va intampla.

Kyan [FINALIZATĂ]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum