1.Bölüm

379 25 7
                                    

SELİN

11.Sınıfın ilk dönemi. Sıkıntı içinde geldik okula. Yurt desen geçen sene Hazal ile tartışmam nedeniyle yurda gitme isteğim sıfırdı. Geçen sene küçük bir tartışmayı büyüttükçe büyüttük ve artık gerçekten birbirimizden hoşlanmıyoruz.Çarşamba günü okul çıkışı tekrar tartıştık ve ben dayanamayıp atladım üstüne. Bu hareketimle Hande ve Buse'yi kızdırdım. Kızlar ayıramayınca ses yükseldikçe yükseldi. Sonunda yurt müdürü Ayten Hoca çağırmıştı bizi. Hala tartışarak iniyorduk aşağıya. Kapıyı sert bir şekilde çalıp ben ve Hazal birbirimizi söverek içeriye girdik.

Ayten Hoca:Kızlar.!

Ben:Hocam alın bunu odamızdan.. Hazal sözümü kesti.

Hazal:Evet hocam oda değiş... Ayten hoca Hazal'ı yarıda keserek

Ayten Hoca:Kızlar misafir var ayıp!

Ben:Hocam ben bu kızla kalmak istemiyorum.

Adam:Tamam biz şöyle yapalım Deniz sizin odaya, Şu kız da Deniz'in gideceği odaya gitsin. Dedi, Zengin olduğunu belli eden orta yaşlı adam. Deniz dediğide Yanındaki aşırı çirkin olan kız.

Konuşuldu, tartışıldı ve kabul edildi. Bir sonraki gün Deniz 508 bolu odaya gidip yerleşecekti. Hazal şimdiden eşyalarını almak için yukarıya çıkmıştı bile. Biz de artık yukarıya çıkarken

Buse: Sevindin mi Selin? Senin sayende Hazal gitti yerine o Erkek Fatma gelecek. Dedi triple.

Hande: Evet Selin niye tartıştın ki şimdi.

Ben: Oldu artık bir kere, Hazal geri gelse daha iyi. Ama gelsin diyemem ki dolabını bile boşalttı. Onu şimdiden özledim.

Buse: İyi bok yedin Selin ne güzel anlaşıyorduk işte.

Hande: Çıldırttık el birliğiyle kızı.

Ben: Evet tipe bak ne yapacağız biz onla.

Birbirimizle konuşarak ve dertleşerek uykuya teslim olduk.Deniz odamıza geldikten sonra her şey değişecekti. Bunu en derinden hissetmiştim. Sabah kalkıp hazırlandık. Hala sınıftakilerle özlem gideriyordum. Eşyalarımızı alıp çıktık. Biraz geçikmiştik. Kapı açık olduğundan içeriye girdik. Öğretmenler derse girmemişti ama biz yine hızla sınıflara ilerledik. Sınıfa girince arka sıranın etrafında bir topluluk vardı. Ama ne olduğunu göremediğim için çocukları iteliyerek topluluğun nedenini gördüm.Çok havalı ve kendinden emin bir duruşuyla karşımdaki çocuğa baktım. Okulun yeni gözdesi olacaktı bu çocuk. Beni etkilemişti. Ama uzun zamandır içimde Eren'in acısı olduğu için pek umursamamaya çalıştım. Çocuğa öyle bakarken eskiye dalmışım. Çocuk bana dönüp gıcıkça 'ne var' anlamında kafasını salladı. Ben ise rezil olmamak için

Ben: Ben Selin.. Selin DENGİZ.

Çocuk: Yiğit Ege TUZCU. Genelde Ege'yi kullanırım.

Ben: Tamam hoşgeldin dedim.

Ege: Hızlı buldum
dedi sırıtıp diğerlerine dönerken. Onunla konuşurken bile etkilenmiştim çünkü sesi sert ve iddialıydı. Öğle arası Buse ve Hande'yi bulup her şeyi ayrıntısıyla anlatttım.

Ben: Kızlar sınıfımıza yeni biri geldi.!

Buse: O çoçuk sizin sınıfınızda mı?

Hande: Bence hiç yakışılı değil.

Ben ve Buse: Kesin öyledir dedik aynı anda.

Hande: Gerçekten .

Ben: Kızlar Mardin'den gelmiş ama aslen İstanbulluymuş. Çok karizma, çok havalı ve en önemlisi bana bakıyor.

Hande: Her zamankinden.

Buse: Kızım hani birakmıştın bu işleri.

Ben: Bırakmıştım da ama çocuğu görmeliydiniz.

Buse: Gördük diyoruz ya...

Gün öyle geçmişti.Zaten ben okulda Buse ve Hande'nin yanına gelip sürekli anlatıyordum onu. Buse ve Hande aynı sınıftaydı. Daha rahattı yani görüşmeleri. Okulun ardından odamıza girdik hep beraber. İşte o zaman Hande'nin yatağına uzanmış Deniz'le karşılaştık. Elinde İPhone 6 sı ile bizi umursamadan uğraşıyordu. Biz şaşırarak ona baktık. Bu kadar umursamaz olması sinirimizi bozmuştu.

Hande: Ben Hande.

Buse: Buse bende.

Ben: Selin. Dedim biraz soğukça. Kız hiç cevap vermeyince ben atılıp laf söyleyecekken koridordan bir ses geldi.

Yurt Başkanı: Buse ,Hande, Selin sizi Ayten hoca çağırıyor acele edin. Analamsızca birbirimize bakıp aşağıya indik. İçeriye girdikten sonra

Ayten Hoca: Kızlar öncelikle dün yaptığınız şey ayıp bir şeydi. Şimdi beni iyi dinleyin. Deniz yeni oda arkadaşınız. Ve ona kötü davranmayın. Onunla ilgilenin . Ailevi sorunları varmış. Buraya gelme nedeni özel yani. Ve burada misafir öğrenci.

Ben: İyi de hocam hiç konuşmuyor ki bizimle. Umursamazın teki.

Ayten Hoca: Evet asıl sorun da o Selin'cim. Tranvada o. Konuşamaz....!

UMUDUN ADIYDIK BİZWhere stories live. Discover now