Inca acasa

2.2K 81 2
                                    

E zi de iarna, luna ianuarie, afara este frig si vantul bate, in casa este asa de bine si cald, numai ca in sufletul meu e la fel ca afara, frig si trist. Mai sunt doua luni de stat cu bunica, iar apoi ma voi marita cu cineva pe care nu il cunosc si nici nu il iubesc. Am inteles ca face parte dintr-o familie buna si il cheama Savaş Alakurt. Nici măcar o poză nu am vazut cu el, offff, sufletul imi e asa de trist, imi vine sa ies in curtea casei si sa urlu numai cand ma gandesc. Oare ce a fost in capul alor mei cand m-au promis alor lui, chiar nu s-au putut garndi deloc la mine, as vrea sa ii intreb, dar ei nu mai sunt, au murit intr-un accident de masina acum doi ani, inainte ca eu sa aflu ca sunt promisa acelui barbat. Si ce mai mod de a afla, la majorat, nu era suficient ca nu ii mai aveam pe ai mei, trebuia sa aflu ca sunt data deja. Daca ma indragosteam inainte de altcineva, oare ce faceam? Urasc unele traditii. Si ma gandesc minut de minut oare cum arata acel Savaş Alakurt...daca este urat de imi vine sa vars numai cand ma apropii de el? Offff sunt in continua tensiune de cand am aflat de aceasta grozavie.

Deodata se aude cineva strigandu-ma, era bunica.

- Yasy, Yasi, Yasemine unde esti fetito? Haide la masa ca se raceste mancarea.

Sincer nu am chef de un an de zile de nicio mancare, am doar 19 ani si deja ma marit cu unul care nu l-am vazut niciodata.

-Vin bunico, vin acum.

- Haide draga mea mai repede ca ti se raceste mancarea.Iar ai cazut pe ganduri?

- Stai linsitita bunico sunt bine...nu am cazut pe ganduri.Sincer nu aveam chef de nimic, bunica ma cunostea destul de bine, cazusem pe ganduri, nu aveam chef de nimic,absolut nimic. In doua luni aveam sa fiu intro casa cu foarte multi necunoscuti si cu altul necunoscut dormind langa mine.

- Draga mea, nici nu te.ai atins de macare te joci cu furculita prin ea.

-Nu prea imi e foame bunico, sincer...

Bunica mereu a fost contra traditiilor desi ea provine dintr.un sat din Mardin, numit Mydiat in care acolo este vorba numai despre traditii,fiind respectate cu strictete, iar bunicul meu fiind de aici din Istambul...offf bunicul meu, imi e asa de dor de bunicul meu a murit acum 9 ani, eram rasfatata lui ma plimba peste tot si ma rasfata mereu, dar a murit tot din cauza unui accident. Uneori ma intreb daca nu cumva voi pieri si eu tot asa.Bunica mea a fost o femeie puternica, am crezut ca dupa moartea parintilor mei se va prabusi si ea dar am ramas uimita cat de puternica a putut fi, cum a preluat cu tarie fraiele companiei pe care tata o detinea. transporturi navale, aeriene si terestre.

- Bine draga mea, dar nu ai mancat nimic de azi dimineata...

- Sa zicem ca tin la silueta. Bunica se ridica de pe scaun si se duce la cuptor de unde scoate niste baclavale...iam iam preferatele mele, oricat de rau mi.ar fi la baclavale nu renunt. Si ma reped dintr.o data la tava si iau una.

- Yasi parca ziceai ca nu iti e foame si ti la siluenta!?

- Bunico sti ca la ele nu pot renunta. Ia zi de ce au facut intelegerea asta parintii mei cu familia aluia? Si ai vreo poza cu el? Chiar ma lasi sa ma duc in bezna?

- Draga bunicii ai rabdare si ai sa vezi ca totul va fi bine, fara rabdare nu vei face nimic iubita bunicii.

- De un an imi zici rabdare, rabdare, rabdare, bunico nu mai pot avea rabdare. Chiar nu ma intelegi. Nu face aia nu face aia nu iesi nu face aialalta...la naiba cu atatea secrete si traditii...helooo bunico traim in Istambul nu in Mydiat nu in Mardin de ce am intalnit tocmai pe acei nebuni cu traditiile lor si auzi cica au si clanuri si mama naibi e chiar aiurea pe vremea cui traim bunici. Aici lumea e moderna nu mai e de acun 1000 de ani. Eu am traita si crescut altfel si acum sa ma acapareze asa nu rezist bunico nu... Ma infurii rau fug spre iesire, sunt constienta ca o sa o supar pe buni dar nu mai pot...ma duc glont catre masina si pe drum o sun pe prietena mea Ayșe. Ajung in parc unde ne intalnim mereu

- Draga mea...ce ai patit, ma intreaba ea?

- Ayșe nu mai pot, si pufnesc in plans, am sa iti spun ceva. Eu am casatoria aranjata cu cineva care nu il cunosc in mai putin doua luni ma voi casatori. Simt ca mor draga mea de ce nu am si eu sorta ta sa pot alege pe cine vreau.

- Yasi chiar e adevarat asa ceva? Nu imi vine sa cred la ora asta zi.mi ca nu aud bine.

Ii spun Ayșei ca este adevarat si ca traiesc cu adevarat cu cosmar...dupa 4 ore de plimbat decid sa ma intorc acasa acolo ma astepta bunica speriata si nervoasa.

-Yasi e bine ce ai facut? De ce nu vrei sa asculti familia aceea are mereu urmaritori pe tine, ma sunat bunicul Fyruz si mi a zis ca nu sunt in stare sa te tin in casa pana la casatorie. Te rog nu mai face ceva necugetat ca ma omori cu zile. Asteapa momentul bun si vei afla totul ai rabdare fata mea, rabdare.

- Buni astept dar crede.ma am sa inebunesc asteptand. Dar nu am incotro si fac alegera sa nu imi mai supar bunica dar eu cu mine ce se va intampla viata mea fata care era rebela, nu pot sa devin o supusa nu eu sunt rebela dar asta imi e viata. Dar promit solemn ca na voi lupta pana in panzele albe sa scap de aceste oribile traditii.


............................................................

Ca personaj pentru Yasemin Yildirim am ales actrita Nurgul Yesilcay.

Aranjamentele iubiriiWhere stories live. Discover now