Capitolul 9.

6.2K 482 25
                                    

Holul casei este in intuneric. Ma uit nedumerita la stanga si la dreapta, cuprinzandu-ma un sentiment de deja-vu. Agitata vreau sa ma intorc inapoi in camera, insa in momentul cand ma intorc, nu dau de usa camerei mele, ci de usa baii. Ma incrunt si deschid gura socata, incepand sa respir sacadat pe gura. Am apucat clanta si am deschis usa, aceasta scartaind scurt, eu impingand-o, facandu-se un zgomotos ascutit cand aceasta s-a lovit de perete.

Am pasit intrautru si am cautat intrerupatorul, imediat ce l-am gasit, apasand de cateva ori, insa lumina nu se aprinde. Ma apropii de chiuveta, ridicandu-mi privirea spre oglinda agatata deasupra. Mi se distingeau cu greu trasaturile fetei desi ochii mei erau deja obisnuiti cu intunericul. Mi-am lasat privirea spre robinet si am inghitit in sec. Am pus mana tematoare pe metalul rece, tragand de el, lichidul incolor incepand sa curga, facand un ecou puternic in toata baia. L-am examinat atenta si am oftat usurata. Mi-am turnat niste sapun lichid in palma stanga, incepand sa imi frec mainile una de alta. Le-am pus sub jetul rece de apa si am inchis ochii, relaxandu-ma.

Dupa ce am fost sigura ca am clatit tot sapunul de pe maini, mi-am dus mana spre robinet, inchizandu-l. Am cautat cu mana dreapta prosopul care se afla pe cada, imediat ce am dat de el, traandu-mi-l in fata pentru a ma sterge.

Un tipat mut a vrut sa imi paraseasca gura atunci cand am observat culoarea lichidului de care eram manjita pe maini. Speriata, am inceput sa ma sterg din ce in ce mai tare pe maini cu prosopul pentru a scapa de lichid, insa un alt tipat soptit mi-a parasit gura cand am observat la lichidul nu se ducea.

"Nu, nu, nu." murmur inchizandu-mi ochii, acoperindu-mi cu palmele pline de acel lichid inchis la culoare care imi facea sangele sa incremeneasca in vene.

***

"Ev'." tresar, cand vocea lui Ryan ma ia prin surprindere. Imi intorc privirea spre el si ma incrunt nedumerita, dand din cap ca si cand i-as spune o intrebare de ce se intampla. Acesta se apropie de mine cu pasi repezi si ma priveste ingrijorat, facandu-ma sa ma incrunt mai tare. "Esti chemata in biroul diretoarei." spun, ducandu-si mana stanga la ceafa. Expresia fetei mi se schimba, gura deschizandu-se-mi foarte usor, avand ochii mari cat cepele. "Vrea sa vorbeasca cu tine despre ce s-a intamplat ieri in sala de mese." ofteaza, lasandu-si privirea in jos.

Inghit in sec, incepand sa imi aud propria inima cum incepe sa bata din ce in ce mai tare si pur si simplu nu puteam intelege de ce sunt atat de agitata. Pana la urma nu am facut absolut nimic, doar am vrut sa intervin intre ei si daca nu ma apara Styles, ajungeam o victima colaterala a bataii lor care intr-un fel nu a avut loc. Deci teoretic nu am facut nimic gresit. Eu l-am oprit intr-un fel pe Styles sa nu ii dizloace mana brunetului, nu poate sa ma faca cineva responsabila pentru inceperea acestui confict. De ce ar vrea macar sa vorbeasca cu mine?

Imi apuc geanta si mi-o varasc pe umar, acesta lovindu-se zgomotos de piciorul meu de mai multe ori in timp ce eu am inchis usa dulapului cu repeziciune. Trec de Ryan, luand-o pe coridorul din stanga, spre biroul directoarei care se afla langa secretariat, aproape de intrarea din fata. Incerc sa imi fac loc printre multimea de elevi, incercand sa nu icnesc atunci cand ma ciocneam din greseala de cineva. Ajung repede in fata biroului directoarei si inspir adanc, privind usa pret de cateva secunde. Imi duc mana dreapta usor spre usa, insa mi-o retrag rapid, simtind cum ma cuprinde din nou agitatia. Imi umezesc buzele cu varful limbii si imi inchid ochii, luand o gura de aer. Ciocanesc de doua ori si apas pe clanta, deschizandu-mi increzatoare ochii.

"Buna ziua, ati vrut sa ma vedeti?" intreb zambitoare, facand contact vizual cum privirea calda a directoarei, ceea ce m-a facut sa rasuflu usurata ca nu este intr-o stare proasta sa ma vada. Imi mut privirea usor si raman blocata cand ii observ parul cret al lui Styles care statea pe unul din scaunule din fata biroului, in partea opusa stand satenul care ma privea cu un ranjet destul de intimidant pe fata.

Chains [H.S.]Where stories live. Discover now