Capitolul 32.

913 101 23
                                    

Zilele urmatoare au fost mai linistite decat m-am asteptat sa fie. Ma trezeam devreme, ma duceam cu Ryan la scoala, stateam singura in ultima banca aproximativ 6 ore, la pauza de pranz mancam singura in sera, iar apoi ma duceam la antrenamente. Doua ore cat durau, ma prefaceam atenta la tot ce se intampla, dar de fapt in majoritatea timpului nici nu realizam ce fac. Mintea mea ramasese sobra, rece si goala. Nimic nu se simtea la fel. El nu venise toata saptamana, atat la scoala cat si la antrenamente. Intr-o seara am fost la alergat pana in cartierul lui, dar masina lui nu era pe strada, iar casa era pustie. Parca disparuse. De fapt, probabil asta a si facut, doarece de fiecare data cand da de o dificultate ce necesita maturitate si responsabilitate, dispare. Nu l-am contact decat o singura data, dar nu mi-a raspuns.

Dupa antrenamente ma duceam acasa, ma tranteam in pat si incepeam sa rasfoiesc jurnalul. Cred ca l-am citit de mai mult de 10 ori, dar de fiecare data parca apareau propozitii noi, parca vedeam lucrurile altfel. Ca sa fiu sincera, ma capta oricunde il deschideam. Ma cuprindea o energie semnificativa atunci cand il aveam in brate. Inimaginabil este pretul pe care l-am putut pune in acest jurnal. Am stat sa analizez fiecare intamplare, sa-mi explic cum si de ce, dar la final, cand trageam linie: ramaneau mai multe intrebari decat raspunsuri.

Harold Edward Styles, nascut in 1754, provenit dintr-o familie bogata, plina de posibilitati. Plimbat prin Europa, educat cu cei mai buni tutori, un om extrem de citit, extrem de cultivat in orice domeniu, stiutor de 7 limbi, inlusiv latina, frate a trei surori, singurul mostenitor. Descris de Elisabeth ca un om cu o inima mare, dar adanc ascunsa, cu un simt al umorului aprins, cu niste talente artistice deosebite si cu un gust al frumosului foarte dezvoltat. Un barbat dulce, bland si plin de suprinse seducatoare. Un barbat sarmant, dar plin de secrete. Si totusi, ascunse printre randuri puteai gasi doar cuvinte negre, infioratoare: inima rece, minte intunecata, ochii negri ca smoala, ganduri pline de ura si sadism, posedatul, demonul, fiara din interior.

Elisabeth il considera pe Harold un om rapus de suferinte, un om ce a picat in mainile demonului. Ea mereu a presupus ca bipolaritatea lui era doar o alta parte din planul celui din interior. Demonul l-a numit ea. L-a descris total altfel, i-a pus un nume, l-a schimbat la fata, i-a dat alte trasaturi si alta personalitate. Ea spunea ca nu sunt la fel, ca parca era altcineva. Si a vrut sa-si dovedeasca la inceput ca avea dreptate. Auzise de povestea lui Sydney, o femeie ce suferea de personalitate multipla. Citise in ziar, ca diagnosticul asta nu semana cu nimic din ce se mai vazuse pana atunci. Ca aceasta boala la sistemului nervos nu poate fi tratata, ci doar acceptata ca un flux de neintelegere. Prima oara ea si-a scris toate simptomele la finalul jurnalului. Ca titlu a pus "Personalitatile multiple : Harold, Demonul , Ea". Nu scria nimic de vreo ea, nici macar nu stiam ce inseamna ea. O scrisese cu litere de tipar, iar apoi a lasat titlul in suspensie cu niste puncte. La final, mai erau niste insemnari, cateva desene vechi ce semanau cu o stea intr-un cerc. Pe alte pagini tot de la final, erau niste cuvinte in latina. Le-am cautat pe net si fiecare dintre ele insemnau elemente, zodii ale elementelor si caracteristici. Facuse patru cadrane, doua pe fiecare pagina. Pe prima pagina pusese foc si apa, iar apoi aer si pamant. Am presupus ca si ea stia de jurnalul lui Harold, cel in care el povesteste despre cele patru fete. Presupun ca ea investiga cazul lui, ce l-a facut sa le ucida si de ce fix pe ele. Nu scria ca a avut vreodata vreo discutie legate de acele fete, ceea ce ma face sa ma intreb daca a existat vreo discutie sau nu. Daca da: de ce nu a scris despre ea si de ce a continuat sa stea langa un psihopat? iar daca nu: cum de stia de elemente? Ma intrebam daca ea stiuse de cartea aceea pe care o imprumutasem de la biblioteca. Prima data crezusem ca pierdusem cartea, dar cand scotoceam sub pat, am gasit-o aruncata sub alte reviste. Ma intrebasem cum naiba ajunsese acolo. Am citit-o si pe aceea de vreo cateva ori. Nu scria nimic deosebit despre cazul de fata. Scria despre astre, galaxii, ruperea si legatura dintre zodii si elemente, eclipse si alte dracovenii astrologice. Nimic legat de "blestem", "de sangele magic" sau de "Harold si Elisabeth." Speram sa descopar mai multe, mai ales pentru ca simteam ca imi scapa ceva, dar din nefericire, nimic din ce m-ar putea sa imi raspund la intrebari.

Chains [H.S.]Where stories live. Discover now