Prolog.

16.8K 845 41
                                    

"Se uita spre mine cu ochii intunecati, verdele lui disparuse, fiind complet afundat in negru. Negrul acela dens, ca smoala, ce părea ca te înghite cu totul. El disparuse. Știam ca el era complet controlat de intunericul ce ii stapanea mintea. Incerc sa ma indepartez, insa el se apropie mai mult. Cu fiecare pas pe care il facea, el era mai aproape de mine. Tremuram, tremuram din cap pana in picioare. Mi-era frica. Insa nu de el, ci de demonul din el."

Ma opresc din citit, ridicandu-mi privirea spre el. Ma priveste trist, clipind rar. Eram atat de aproape de el. Ii auzeam bataile inimii. Respiratia
lui calda imi bate in frunte, dandu-mi fiori, insa nu ma misc. Linistea lui ma omoara incet. Mi-e prea teama sa vorbesc. Astept ca el sa faca primul pas, insa nu o face.

"De unde ai asta?" intreb, vocea mea auzindu-se slab, ca o soapta. Nu imi raspunde. Se uita la mine cu aceiasi ochii goi.

"Esti la fel ca ea."   Spune fără emoție in glas. Ofteaza văzându-mi buza cum incepe sa tremure. "Iar eu la fel ca el." A adăugat, taindu-mi respiratia.

"Nu esti la fel ca el." protestez. Mi-am asezat mana pe pieptul sau, insa acesta m-a prins rapid de incheietura, ridicandu-mi-o.

"Opreste-te din a vedea doar ce e bun in oameni." spune dur, lasandu-si privirea spre mana mea. "Nu toti avem o speranta de vindecare. Nu toti avem o lumina."

"Nu o sa ma opresc, pana nu o vei vedea si tu." soptesc nesigura. "Eu nu sunt ea, iar tu nu esti el."

"Cum poti spune asta? Suntem identici. Amandoi avem demoni." se rasteste, incruntandu-se. Ochii lui deveneau negri, din ce in ce mai mult, verdele se transforma in negru. Intr-un negru dens.

"Dar tu ai un inger." incerc sa il linistesc, punandu-mi mana libera pe obrazul sau, acesta tresarind. A inchis ochii pret de cateva secunde, lipindu-se mai mult de palma mea. I-a deschis rapid si a inceput sa ma priveasca trist, ca la inceput. Verdele revenea si nu m-am putut abtine sa nu zambesc.

"Stiu ca il am." sopteste, dandu-mi drumul incheieturii. Si-a ridicat mana spre parul meu, prinzand o suvita. Am inghitit in sec, acesta mutandu-si mana, pe pometele meu, mangaindu-l usor. "Dar orice inger, langa o demon, moare."

Chains [H.S.]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant