Capitolul 6.

7.3K 535 68
                                    

Casc lung, acoperindu-mi gura cu palmele, tinandu-mi ochii inchisi mai tot timpul. Imi las capul sa se sprijine intr-un cot, ascultand plictisitoarea ora de geografie despre scoarta terestra si ghetarii care s-au topit acum nu stiu cate mii de ani. Deschid ochii greoi, prind harta asezata pe diagonala mea. Casc din nou fara sa vreau, atrgandu-i atentia colegului meu de banca. Imi zambeste stanjenit, mutandu-si privirea spre caiet, luand notite.

Imi trag maneca, privind ceasul. Este de abia a treia zi de scoala si simt cum creierul meu o ia razna. Aseara tot ce am putut sa fac a fost sa invat pentru testul de la literatura de azi, sa imi fac temele, sa o ajut pe mama cu cina, sa imi fac un dus, sa citesc lectia din nou, sa imi fac un dus si dupa direct in pat. Nici nu am apucat sa ii citesc o poveste de noapte buna lui Luke care m-a zapacit de cand ajunsesem acasa. Spre ghinionul lui Ryan, el a trebui sa faca asta, plus sa stea cu Luke pana adorme si sa nu uitam de verificatul dulapului de monstrii. De dimineata m-a injurat si s-a plans tot drumul spre scoala pentru asta.

Organizarea casei si mai ales camerei mele imi fura o gramada de timp, iar relaxarea si odihna inseamna somnul. Aseara am cazut franta, iar acum tot ce incerc sa fac este sa ma mentin treaza.

Oftez, mutandu-mi privirea prin clasa. Majoritatea erau in aceeasi stare ca si mine, dormeau pe ei sau pur si simplu incercau sa isi gaseasca o ocupatie care sa nu ii plictiseasca mai tare decat ora. Elena statea cu o prietena de a sa, chicotind din doua in doua minute. Il caut fara sa vreau cu privirea pe Styles, insa realizez ca nu am cum sa il vad, decat daca ma intorc, acesta stand cu doua randuri in spatele meu.

Imi duc mana in spate, prinzandu-mi buzunarul jachetei. Bag mana, cautand cu atentie inelul de care aproape uitasem. Mi-l trag usor pe deget si imi retrag mana, pozitionandu-mi mainile pe banca in fata ochilor. Il scot subtil de pe deget, invartindu-l pe toate partile. Stiam ca nu e bine sa ma joc cu el cand Styles este atat de disperat dupa el si poate l-ar putea vedea, insa curiozitatea ma manca pe dinautru.

Il scot de pe deget si il ridic mai aproape de ochii mei, observand din nou inscriptia. Imi mijesc ochii incercand sa inteleg ce scrie, insa scrisul este unul mult prea mic si inclinat.

Imi scot telefonul din buzunar, facandu-i o poza. Ma grabesc sa bag inelul inapoi in geaca si ascund telefonul in poala. Imi aplec capul, dand luminozitatea la maxim si marind imaginea.

"Amor omnibus rebus antevenit." murmur, incruntandu-ma. Inchid fila, intrand rapid pe google. Tastez citatul, primind inapoi o tranduce din latina. Tresar cand aud soneria, ridicandu-mi privirea spre usa din instinct. Profesorul dicteaza paginile unde gasim lectia, iar eu pe reped sa le scriu cu creionul pe prima pagina a caietului.

Imi strang cartile si penarul, luandu-le in brate, tinand in mana libera jacheta si telefonul. Deblochez telefonul, accesand o pagina tranzlatoare.

"Eveline?" Lena imi zambeste, atragandu-mi atentia. "Vrei sa iei pranzul cu noi?" ma intreaba, iar eu deschid gura pentru ai raspunde, insa in spatele ei trece Styles, iar eu raman blocata, intalnindu-i ochii reci pret de cateva milisecunde. Isi retrage rapid privirea si se grabeste sa iasa din clasa, eu intorcandu-mi atentia catre Lena care continua sa imi zambeasca.

"Scuze, Lena. Cred ca voi repeta pentru testul de la literatura." ma scuz stanjenta, nestiind cum sa o refuz, insa ea nu pare prea deranjata, facandu-mi cu mana si zambindu-mi dulce cand iese din clasa impreuna cu celelalte fete.

Deblochez din nou telefonul, privind surprinsa tranducerea. "Iubirea este mai presus de orice."

***

Holul este intr-o galagie suprema, iar curtea era plina. Am oftat, vazand ca nu voi gasi un loc linistit in curte ca deobicei. Strang cartea, lipind marul de deasupra de pipetul meu pentru a nu cadea, si ma urc la etaj, cautand aria cea mai nepopulata. Rasuflu usurata cand dau de un culoar linistit, zarind in capat usa de la terasa care apartine laboratorului de biologie, unde se tin plantele si experimentele de botanica. Ma grabesc intr-acolo si cand ajuns in dreptul usii, apas cu cotul pe clanta, impingand de usa.

Chains [H.S.]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang