Capitolul 16

5.2K 445 61
                                    

Restul duminicii, eu si Ryan ne-am pus de-acord, cu ajutorul Lenei, sa vopsim noi dormitorul parintilor, acestia ocupandu-se de camere lui Ryan si Luke inca de saptamana trecuta, camera mea lasand-o la sfarsit, stiind ca este cea mai complicata de renovat din cauza tapetului pe care il aveam pe treisferturi din pereti, incepand de la podea spre tavan. Am muncit mult ca sa le aranjam dormitorul cat mai bine si nu pot spune ca ne-a fost usor, irosindu-ne aproape toata duminica pentru asta. Insa indiferent de cat de carcotas e Ryan, a meritat sa le vedem fetele cum se lumineaza cand si-au vazut dormitorul. Au fost atat de fericiti si de mandri de noi ca mama s-a apucat sa faca placintele ei speciale pe care le face doar de Craciun si de ziua tatei pentru ca spune ca e prea mult de munca si aceste placinte se servesc doar la zile de ocazie.

Spre seara, ma tolanisem in pat, franta de oboseala, gata gata sa adorm, cand m-a trezit inspiratia aducandu-mi aminte de orarul de maine. M-am chinuit aproape doua ore sa regasesc desenul cu Harry insa parca disparuse fara urma din geanta. L-am purtat cu mine toata saptamana, presat in acelasi caiet pentru a-l indrepta perfect. Am gasit caietul insa foaia nu mai era intruntru, iar eu nu imi aduc aminte sa-l fi scos.

***

M-am strambat, odata ce soneria a inceput sa imi bubuie in timpane, anuntandu-ne oficial ca o alta saptamana plina de teme si teste de inceput urmeaza. Mi-am tras ghiozdanul mai bine pe umar si am continuat sa ma indrept spre sala de clasa, toti colegii imbulzindu-se sa intre. Am asteptat printre ultimii, un baiat atragandu-mi atentia. Mi-a zambit, facandu-mi semn sa intru prima. I-am zambit inapoi si am intrat in clasa urmata de acesta, murmurandu-i un mersi odata ce am fost in dreptul sau.

"Pentru nimic..." mi-a raspuns zambind, accentul sau britanic fiind unul puternic, parca simtindu-l inca de la prima litera. "Eveline?" mi-am reintors privirea asupra sa, acesta incruntandu-se usor, ramanand confuza. "Eveline, nu-i asa?" se rectifica pentru a ma face sa inteleg la ce se refera.

"Da." aprob, pentru prima data placandu-mi cum suna numele de Eveline, accentul sau punandu-si amprenta pe el. "Iar tu esti, erm, Callum?" il intreb usor balbaindu-ma incercand sa imi aduc aminte numele sau.

"Conall." ma corecteaza razand usor, dintr-o data simtindu-ma complet jenata de greseala mea, muscandu-mi buza si stramabndu-ma usor, murmurand un scuze. "Stai linistita, mi se intampla des." incearca sa ma linisteasca, parand complet relaxat si amuzat de greseala mea. "Oricum, ai fost pe aproape." imi face cu ochiul si eu ii zambesc, urmarindu-l cu privirea cum s-a asezat in banca sa.

Mi-am mutat privirea prin clasa, observand ca aproape nimeni nu si-a schimbat locul nici saptamana asta, deja indreptandu-ma spre Harry care ma privirea cu subinteles din ultima banca exact ca de fiecare data.

"Ai putea sta cu Lena, stii, nu?" ma intreaba odata ce mi-am asezat ghiozdanul pe spatarul scaunului, in acelasi timp, clasa salutandu-l pe proful nostru de engleza care tocmai si-a facut aparitia in clasa.

"Buna si tie." am spus sarcastica, dandu-mi ochii peste cap si asezandu-ma pe scaunul in liniste.

Odata ce ora a inceput, iar proful nostru a inceput sa le citeasca niste paragrafe din noul roman pe care il avem de pregatit pentru testul urmator, am inceput sa ma joc cu o suvita de par, rasucind-o pe degetul aratator, incercand sa par atenta si concentrata, mintea mi-a zburad rapid aducandu-mi aminte de urmatoarea ora. Grabita, m-am intors spre ghiozdan si am trantit usor pe masa blocul de desen, rupandu-mi o foaie noua. Am apucat creionul si am inceput sa fac urme usore, conturandu-i fata. Dupa cateva minute bune de schitat cateva contururi minore, mi-am mutat privirea spre Harry, care se uita incruntat in fata, parand atent la ora.

"Ce dracu faci?" m-a intrebat intorcandu-se spre mine cu o privire relaxata, ridicandu-si o spranceana atunci cand a observat ce am inceput sa fac. "Da' deseneaza-l pe Callum, nu pe mine." pufaie in soapta, reintorcandu-si atentia catre profesor.

Chains [H.S.]Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon