BOLUM 9

36.2K 1.3K 11
                                    

Evveeeet yeni bölüm geldi arkadaşlar bu bölüm sizi hayal kırıklığına uğratabilir ama gelecek bölüm sözüm olsun heyecan dorukta olacak iyi okumalar.

Miran kapıyı kırarcasına açıp konağın avlusuna girdi.Amcası ne olduğunu anlamadan yeğenine baktı.Çok sinirliydi,Miran'ı ilk defa bu kadar sinirli görüyordu.Büyük bir merakla sordu:

-Hayırdır oğlum bu ne sinir böyle

-Amca Devran nerde

Diye sorduğunda merdivenlerin başından kendisine seslenen Devran ile hemen o tarafa yöneldi.

-Oooo ağamız bizi ziyarete gelmiş.Hayırdır Miran ağa bu ne sürpriz böyle?

Miran kendisiyle dalga geçerek konuşan adamın yanına iki adımda varıp yumruğunu yüzüne indirdi.Amcası ne olduğunu anlamamıştı ama yeğenine çok kızmıştı.Ne olursa olsun bunu yapmaya hakkı yoktu.

-Miran sen ne yaptığını sanıyorsun?

-Sen karışma amca bu Devran'la benim aramda.

Deyip tekrar Devran'a dönüp baktı.

-Sen ... Ulan sen bunu nasıl yaparsın.Eğer Avjin hakkında sağda solda olmadık laflar çıkarsa kim yaparsa yapsın senden bilirim.Benim adımı kötüleyecek bir laf duyayayım etrafta tepene çökerim Devran.Yemin olsun seni kendi ellerimle öldürürüm.Bana bulaşma artık bendeki sınırını geçtin sen.

Deyip çıktı konaktan.Yusuf ağa yerde yatan oğluna baktı olanları anlamıştı.Miran ne kadar kızsa haklıydı.Bu defa çok ileri gitmişti.Sonuçta Avjin artık gelinleriydi be onların soyadını taşıyordu.Devran'ın yüzüne bile bakmadan yanından geçip gitti.

****

Miran eve geldiğinde odasına girecekken babasının ona seslenmesiyle çalışma odasına girip kapıyı kapattı.

-Buyur baba.

-Miran duyduklarım doğru mu bu dedikoduyu Devran mı çıkarmış?

Miran ne diyeceğini bilemedi.Bu işe babasının karışmasını istemiyordu.Ama yalanda söyleyemezdi.

-Evet baba.

-Oglum bu Devran'ın derdi nedir.Sürekli seninle uğraşıp durur.Düşmanın mı amcanın oğlu mu belli değil onceden böyle degildi.Ne oldu?

-Devran'ın tek derdi güç baba beni yıkıp ağalığı alacak elimden.Sonrada meydanda istediği gibi at koşturacak ama ben buna izin vermeyeceğim.

Adap ağa duyduklarıyla şaşırıp kalmıştı.Bu ne demekti böyle kendisi kardeşi Yusuf ile hiç böyle birsey yaşamamıştı.Bu duruma bir çözüm bulmalıydı.

-Anladım oğlum bu işe en kısa sürede bir çözüm bulacağım.

-Hayır baba sen karışma lütfen ben halledeceğim bu olayı sen arkamda ol yeter.

-Miran oğlum bu güne kadar hiç bir yanlışını görmedim.Bundan sonra da yapamazsın biliyorum.Ben hep senin arkandayım.

-Sağol baba müsaadenle çok yorgunum odama çıkayım.

-Tabi oğlum,MİRAN!

-Buyur baba.

-Oğlum kusura bakma sana inanmadım.

-...

Miran cevap vermeyip ssdece gülümseyip çıkmıştı odadan bu özür Avjin'den dilenmeliydi ama böyle birşey olmayacağını bildiği için birşey demedi genç adam.Bugün çok yorulmuştu.Biran ince odasına gidip karısının o muhteşem kokusuyla uykuya dalmak istiyordu.Odanın kapısını açıp içeri girdi.Avjin yoktu odada geri çıkacağı sırada banyodan gelen sesle duşta olduğunu anlayıp kapıyı kapattı.Üzerini değiştirip yatağa uzandı.Gözlerini kapatıp uyuyacağı sırada banyonun kapısı açıldı.Avjin Miran'ı odada görünce korkup yerinden sıçradı.Miran Avjin'i o halde görünce uykusu kaçmıştı.Şuan karşısında havlu ile duruyordu.Saçlarından akan su boynundan gerdanına doğru yol çizip havlunun altında kayboluyordu.Avjin'in yanakları kıpkırmızı olmuştu utançtan hemen dolabın yanına gidip kıyafet aldı arkasında Miran'ı görünce ufak bir çığlık koptu ağzından.Bu adamın derdi neydi böyle sürekli onu korkutmak zorunda mıydı?Miran Avjin'in elindeki kıyafetleri alıp fırlattı.Daha sonra hiç beklemeden karısının dudaklarına yapıştı.Tüm yorgunluğu uçup gitmişti o an Avjin'i kucağına alıp yatağa gitti.Tüm yorgunluğunu karısıyla birlikte attı genç adam Avjin'e her dokunduğunda tekrar canlandığını ve güçlendiğini hissetti.Yorgun iki beden kendilerini uykunun huzurlu kollarına ikisi de bundan sonraki yaşamlarının güzel olması için dua ederek gözlerini kapattı.Tek beden olmanın verdiği hizur ve yorgunlukla birlikte...

Mardin AşkıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin