BOLUM 24

22.9K 769 53
                                    

Multimedia: Miran'ın Avjin'i götürdüğü konak.

Avjin zor da olsa kocasından ayrılıp karşısındaki bahçeye baktı. Yerlerde gül yaprakları ve yemek masasına uzanan yolda mumlar vardı. Yemek masasını söyleyemiyordu bile. Muhteşem bir an yaşıyordu şuan.Miran ise pür dikkat karısının tepkilerini izliyordu. Bu daha başlangıçtı. Genç adam karısına burada çok güzel günler yaşayacaktı. Daha fazla dayanamadı bu bekleyişe ve Avjin'in elini tutup masaya doğru yürümeye başladı.Masaya varınca Avjin'in sandalyesini çekip oturmasını bekledi. Avjin şaşkınlık ile Miran'ın çektiği sandalyeye oturdu. Genç adamda karısının karşısındaki yerini alınca birbirlerinin gözlerine bakıp anlatmaya başladılar duygularını ama diller değil sadece gözler konuşuyordu o an. Zira iki aşık genç konuşmak için harflere, kelimelere ihtiyaç duymuyordu. Avjin gözünden mutluluktan dolayı düşen yaşlara engel olamazken gülümseyerek sevdiği adama bakıyordu. Miran ise gözlerini sevdiğinden ayırmadan ona bakıyor bakışlarıyla aşkını itiraf ediyordu genç adam. Miran uzanıp karısının elini tuttu ve konuşmaya başladı.

➡Avjin çok zor günler geçirdik. En çokta sen.Sen acı çektin bende acı çektim. Senin yaşadıklarının her bir anını ben misliyle yaşadım şuramda...

Deyip boşta olan elini kalbinin üzerine koydu. Avjin ise hiçbir tepki vermiyor sadece kocasını izliyordu.

Genç adam konuşmalarına devam etti.

➡Ben düşündüm ki burası bize iyi gelir. Yani ikimiz baş başa vakit geçirip yaralarımızı sarabiliriz. Burada sadece Miran ve Avjin'iz ağa ya da başka birşey değiliz olduğumuz gibiyiz. Burada el ele gezip kötü günlerimiz unutacağız.

Avjin ise kocasına aşkla bakıyordu. O konuşurken içi gidiyordu genç kadının. Daha fazla dayanamadı be kalkıp Miran'ın yanına geçti. Onu öpüp geri çekildi ve gözlerinin içine bakarak konuşmaya başladı.

➡Miran ben seninle nerde olsa sararım o yaraları. Benim için mekan önemli değil ki. Benim iyileşmem için sadece sana ihtiyacım var. Miran ben herşey için çok teşekkür ederim. Seni çok seviyorum Miran...

Miran duyduğu şeyle gözlerini kapatıp biraz öyle bekledi. Bu cümleyi duydukça ömrü uzuyordu adamın. Yasama sevinci ile doluyordu. Gözlerini açıp Avjin'e baktı.

➡Bende seni çok seviyorum. Bunu nasıl tarif ederim bilemem ama ben senin için ömrümü ,hayatımı vermeye hazırım.Sen benim karımsın,kadınımsın,çocuklarımın annesisin. Sen benim yaşam kaynağımsın.

Avjin bu sözleri duymayı kesinlikle beklemiyordu. Tamam Miran daha önce kendisini sevdiğini söylemişti ama bu kadar romantiklikte beklemiyordu kocasından. Şaşkınlıkla Miran'ın yüzüne bakarken. Miran'ın gülmeye başlaması ile kedine gelip yerine geçti.

Miran ise Avjin'in yuz ifadesine bakınca kahkahasını tutamadı. Karısının yerine oturduğunu görünce konuşmaya devam etti.

➡Beklemiyordun değil mi benden böyle sözler.

➡Yani sen olsan sende kendinden böyle sözler beklemezdin.

➡ Allah Allah nedenmiş acaba o ben ruhsuz,duygusuz bir insan mıyım? Ben de seviyorum ve sevgimi belli ediyorum ışte.

➡Tamam birşey demedim. Ben çok acıktım ya yemekler nerede?

Avjin'un bu söylediği ile Miran bir el hareketi yapıp adamların yemekleri getirmesini bekledi.Genç çift önlerinde ne varsa silip sürdükten sonra Miran Avjin'in elinden tutup onu dışarıya çıkardı. Genç çift Urfa sokaklarında el ele saatlerce gezdi. Yorgun düşen bedenleri ile konağa gelip kendilerini odalarına attılar,üzerlerini değiştirip yatağa uzandılar. Bedenleri yorgun ama ruhları dingindi bu defa ve Miran ve Avjin'in ihtiyacı olan şeyde buydu zaten. Miran göğsünde yatan karısının başına bir öpücük bırakıp tavanı izkemeye2 başladı. Daha sonra aklına gelen soru ile konuşmaya başladı.

➡Avjin sence çocukların cinsiyeti ne? Ya da sen ne olmasını istersin?

➡Bilmem sağlıklı olduktan sonra önemli değil cinsiyetleri ama bir oğlum olsun isterim. Böyle babasına benzesin.

➡Hmmm sen yakışıklı bir erkek çocuk istiyorsun yani.

➡Off Miran ya bir soru sordun bende cevabını verdim sulandırma hemen.

➡Tamam tamam birşey demedim. Peki aklında bir isim var mı?

➡Ne ismi Miran daha cinsiyetler belli değil.

➡Olsun sen düşünmüşsündür. Hem hiç mi hayal kurmadın kızım olursa ismi şu olsun erkek olursa bu olsun falan diye.

➡Düşündüm ama söylemem. Cinsiyetleri belli olsun sonra söylerim.

➡Peki Avjin hanım öyle olsun. İyi geceler.

➡Iyi gecer Miran bey.

Deyip sessizliğe büründü genç çift. Uykuya teslim olan gözler huzurla dolan kalplerin ferahlığı ile güzel bir uyku çekip sabah dinç bir şekilde uyandılar. Kahvaltılarını yapıp dışarıya çıktılar el ele saatlerce gezdiler oradan oraya gittiler. Urfa'ya gelipte Balıklı göle gitmeden olmazdı tabi. Birlikte balıklı göle gidip yemek yediler. Daha sonra oraları gezip hediyeler aldılar ufak tefek akşam kararmaya başlayınca konağa dönen çift merdivenleri çıkıp odaya girdiler Avjin odayı gördüğünde donup kaldı. Bu adam onu sonu olacaktı. Odada her yer yine gül yaprağı idi. Yerde iki tane puf vardı. Ve ortada bkr meyve tabağı bir kutu dolusu çikolata vardı. Miran Avjin'in şaşkın ifadesini görünce elindeki poşetleri kenara koyup karısının elinden tutup onu puflara doğru çekti. Onu otutturduktan sonra kendisi de oturdu. Daha sonra çok keyifli anlar yaşayan genç çift tatlı bir muhabbet tutturup saatlerce konuştular havadan sudan. Avjin yorulduğunu hissedince kocasının da elinden tutuo yatağa yattı. Deliksiz bir uyku çekti genç çift. Sabah ilk uyanan Miran oldu. Karısını izlemeye başlayan genç adam vaktin nasıl geçtiğini anlamadı. Avjin'in uyanması ile hazırlanıp kahvaltıya indiler. Güzelce doyduktan sonra bugün de dışarıya çıkıp gezdiler.Ama bu sefer ki kısa sürdü. Çünkü Mardin'den gelen haber ile hemen yola çıktılar. Avjin'in annesi fenlaşıp hastaneye kaldırılmıştı. Saatler asır gibi geldi Avjin'e. Annesi onu dünyaya getiren bakıp büyüten kadın annesi canı hastanede idi. Bu düşünceyle ağlamaya başladı.Miran hızla gidiyordu. Avjin buna dayanamazdı. Onun annesine olan düşkünlüğünü biliyordu. Saatler sonra Mardin'e varan çift direkt hastaneye gitti. Avjin koşar adım ilerlerken kocasının uyarılarını görmezden geldi. Annesine gidiyordu o herhangi bir yere değil annesine. Odanın olduğu koridoru görünce yavaşladı. Herkes buradaydı. Babası,abisi, Adal ağa ve Rojda ana da buradaydı. Ağır adımlarla yanlarına varıp konuşmaya başladı.

➡Durumu nasıl, ne oldu, doktor ne dedi?

➡Adal ağa: Kızım bir sakin ol birşeyi yoktur ananın. Ağır bir kriz geçirmiş ama şimdi iyi merak etme..

Avjin Adal ağanın dediklerini bor süre sonra duramadı çünkü genç kadının karnında hissettiği acı tüm düşüncelerini,duyu organlarını etkisiz hale getirmişti. Daha fazla dayanamayıp içinde tutmak için çabaladığı çığlığı serbest bıraktı. Ortalık bir anda karıştı. Miran koşarak karısının yanına geldi. Avjin acıya daha fazla dayanamayıp kendisini bıraktı. O sırada kendisini tutan kocasına yalvardı adeta.

➡Miran canım çok yanıyor.

➡Şşşt biliyorum, biliyorum. Merak etme geçecek şimdi.

Genç kadın yol boyunca çektiği stresin sonucunda bu acıyı çekiyordu. Miran karısını kucağına alıp bir üst kata çıktı. Avjin'in doktorunu bulup muayene için odaya soktu. Bebeklerin sağlıklı olması genç adamı rahatlatmıştı. Doktorun ultrasonla bakmak istemesiyle yan tarafa geçen genç çift muayene sırasında aldıkları haber ile şoke olmuş bir şekilde kaldılar. Bunun olması genç çiftin birbirlerine bakıp kalmasına sebepti.

Mardin AşkıWhere stories live. Discover now