BOLUM 18

26.5K 1K 39
                                    

Hayat gerçekten sürprizlerle doluydu korkuyla geldikleri hastaneden nasıl çıkıyorlardı.Doktorun söyledikleriyle birbirlerine bakıp kaldı genç çift.

******

-Miran bey ,Avjin hanım ailenizde var mı bilmiyorum ama nadir olan birşey bu.

- Hadi doktor söyle ne oldu?

-Tamam Miran bey sakin olun.Valla bu durumda tebrik ederim bebekleriniz olacak.

-Na...nasıl yani?

-Şöyle ki Avjin hanım çocuklarınız ikiz.

Avjin duyduklarına inanamaz bir şekilde baktı doktorun yüzüne sonra kocasına döndü.Miran da aynı durumdaydı.Yani yanlış duymamıştı kocasının yüz ifadesi bunu kanıtlıyordu.Sonra kalkıp karnını temizledi hala şoktan çıkamamıştı ikiside raporlarda geldikten sonra oturup konuştular.Doktor gerekli şeyleri söyledikten sonra genç çifti gönderdi.Arkalarından güldü.Şoktaki halleri çok komikti.

Miran ve Avjin arabaya bindiler ve sessizce yola koyuldular.Bir süre gittikten sonra birnirlerine bakıp tebessüm ettiler sonra bu tebessüm kocaman bir gülümsemeye ardından da kahkahaya dönüştü.Miran arabayı kenara çekip gülmeye devam etti.Korkarak gittikleri hastahaneden mutlulukla ayrılmışlardı.Biraz güldükten sonra durup birbirlerine baktılar birçok şey vardı o bakışlarda aşk, arzu,sevgi,hayranlık,minnet... Genç çift birbirlerine sarıldı bir anda az önce gülen o değilmiş gibi ağlamaya başlamıştı Avjin kocasının omzunda, dakikalarca ağladı mutluluktan.Miran karısına sıkıca sarıldı. Defalarca öptü,o güzel kokusunu içine çekti doya doya.Nasıl dayanmıştı Avjin olmadan bilmiyordu. Bu kadın onun hayat kaynağı idi resmen.Biraz daha durduktan sonra yola koyuldular.Yüzlerinde bir tebessüm vardı ikisinin de nasıl olmasındı ki bugün çok güzel bir haber almışlardı.Miran uzanıp karısının elini tuttu,dudaklarına getirip bir öpücük bıraktı.Sonra birbirlerine dönüp baktılar aşkla.Eve gelince Miran arabadan inip karısının yanına gitti.Evet mutluydu genç adam ama buruktu biraz, karısına baktıkça Devran'ı öldürme isteği artıyordu.Avjin'e bakınca yüreği sızladı.Sol kaşı patlamıştı,aynı şekilde dudağı da patlaktı.Yanağında el izi vardı.Şerefsiz kimbilir nasıl vurmuştu kendisinin dokunmaya kıyamadığı o yüze.Ama tüm bunlara inat karısının gülen yüzünü görünce tüm kötü düşünceleri sildi aklından.Karısının koluna girip yürümesine yardım etti.Konağın kapısından girer girmez Rojda ana ve Adal ağa başta olmak üzere herkes kapıya koşmuştu.Rojda ana gelinini öyle görünce göz yaşlarına hakim olamadı.Miran annesine uyarıcı bir bakış attı.Karısının üzülmesini istemiyordu artık.Yavaş adımlarla içeriye girdiler.Avjin başını yerden kaldırmadan yürüyordu.Adal ağa gelininin önüne geçip çenesinden tuttu.Başını kaldırdı.Şefkatle baktı genç kadının gözlerine.

-Hayırdır kızım bu ne böyle başını öne eğmiş gidiyorsun.Senin bir suçun yok başını dik tut sen benim gelinim,kızım Miran ağanın da karısı olarak biliniyorsun.Sakin ha başını önüne eğme dimdik tut elaleme inat dimdik.Tamam mı?

Avjin birşey demeden gözyaşlarıyla ellerine uzandı Adal ağanın öpüp alnına koydu.Yaşlı adam utanmasa ağlayacaktı.O it ne hale getirmişti kadını.Üstelik hamile idi.Aklına gelen şeyle hemen oğluna döndü.

-Miran oğlum bebek nasıldır.

-İyi baba ikside iyi.

Adal ağa oğlunun alındığını düşünmüştü.

-Oğlum Avjin kızım iyi görünüyor ondan sadece bebeği sordum.

-Biliyorum baba bende bebeklerin ikisi de iyi diyorum.

-Iyi iyi...Ne,ne ikisi oğlum ne diyorsun sen?

Miran ufak bir kahkaha attı babasının tepkisine koskoca Adal ağa'dan o yüz ifadesini göreceğini hiç düşünmezdi.

-Baba bizim iki tane çocuğumuz olacak.Ikizmiş bebekler.

-Ne oğlum doğru mu dersin.

-Evet baba şimdi doktordan geliyoruz.

Adal ağa yaklaşıp gelininin yüzünü avuçları arasına aldı ve alnına bir öpücük kondurdu.

-Kızım sana yaptıklarımıza rağmen bir kere saygısızlık etmedin bize bir kere karşı gelmedin.Şimdi bir de bu ikiz bebek...Dile benden ne dilersen güzel kızım benim

-Siz sağ olun o yeter bana.

Adal aga bu kadına hayrandı gerçekten.Kızın babasını düşündü.O adamın yanında nasıl böyle yetişmişti bu kadın.

Miran anne ve babasının düşüncelere daldığını görünce karısının koluna tekrar girip onu yürütmeye başladı.

-Avjin çok yoruldu biraz yukarıya çıkıp dinlensin.

-Tabi oğlum tabi dinlensin.

Deyip yardımcısına döndü Rojin ana

-Hatice sende bir çorba yapta içsin sıcak sıcak.

-Tamam yapıyorum hemen.

Deyip ayrıldı kadın oradan.Hatice de kendini kötü hissetmişti.O Devran denilen adam yüzünden bu kadına iftira atmıştı.Bu evde kim haksızlık yapmamıştı ki bu kadına herkesin bir suçu vardı.Önemli olan artık o hataları telafi edebilmekti.Ve artık bunun için  herkes elinden geleni yapacaktı.

Miran karısını yavaş yavaş yukarıya çıkardı.Odanın önüne gelince kapıyı açıp içeriye girdiler.Yavaş adımlarla yatağa ilerlediler.Miran yatağı açıp Avjin'i yavaşça yatırdı.Kendisi de yanına uzandı.Avjin'siz bu yatağa hiç girmemişti.Hiç uyumamıştı.Nasıl uyurdu onun kokusu olmadan.Karısını kolları arasına aldı.Avjin onun o sert ve güven verici göğsünü sırtında hissedince daha da sokuldu kocasına buna çok ihtiyacı vardı. Birlikte huzurla gözlerini kapattılar.Ama bu huzur fazla uzun sürmedi.Ne kadar zaman geçtiğini bilmiyordu genç adam ama kulağının dibinden gelen seslerle açtı gözlerini hava kararmıştı.Karısının terli alnını görünce kaşları çatıldı.Avjin inliyor bir taraftan da sayıklıyordu.

Miran sıkıntıyla gözlerini kapattı.Devran'ı gerçekten öldürmek istiyordu.Avjin'e yaklaşıp yumuşak bir tonda seslendi.

-Avjin,Avjin uyan canım,Avjin

Genç kadın sıçrayarak uyandı.

-Şşşt geçti.Geçti yok bir şey ben buradayım.Geçti canım

-Mir...Miran çok korktum ben...ben bebeğime birşey olacak diye çok korktum beni bulamayacaksın sandım.

-Şşt düşünme artık bunları bak sen iyisin, bebeklerimiz iyi...Herşey geçti üzme kendini artık.Ben hep yanındayım.

Miran genç kadına sıkıca sarılıp başına bir öpücük kondurdu.Sırtını Yavaş yavaş okşadı.Genç kadın sakinleşince başını biraz kaldırıp kocasının yüzüne baktı.

-Miran

-Efendim

-Seni çok seviyorum

Miran güldü.Başını biraz eğip kendisine kedi gibi sokulan karısına baktı gözlerindeki beklentiyi fark etmişti. Daha fazla bekletmedi karısını. Eğilip dudağına yakıcı bir öpücük bıraktı.

-Bende seni çok seviyorum.

Genç kadının gözleri parladı.Bu sözü duymaktan hiç bıkmayacaktı.

Miran'da karısına baktı o böyle baktıkça içi gidiyordu.Bu kadın onun hayat enerjisi idi.

Engeller çıksa da birbirlerine karşı sevgileri hiç azalmayacaktı bu çiftin.Her zorlukta biraz daha büyüyordu ikiside.Aşkları kuvvetleniyor.Birbirlerine biraz daha kenetleniyorladı her engelde.İkisininde tek isteği bu aşkın ve bu aşkın meyvelerinin zarar görmemesiydi.Genç çift bunun için ellrinden gelen herşeyi yapacaklardı.


Evet evet biliyorum geç kaldım. Ama sınavlarım var.Yinede  yorumlarınız çok tatlıydı ve dayanamadım yarın sınavım var ve ben sizin için bölüm yazdım umarım beğenirsiniz.Çoooook seviliyorsunuz.

Mardin AşkıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin