BOLUM 16

25.3K 990 37
                                    

Evden bir hışımla çıktı adam. Telefonda duyduklarında sonra bir el kalbini sıkmaya başladı.Hemen hastaneye varıp olan biteni öğrenmeliydi.

Hastaneye varınca hemen indi arabadan kapılarını dahi kilitlemeden.Koşarak girdi hastaneye.Ahmet'i görünce hemen o tarafa gitti.

-Ahmet!

-Ağam buyrun.

-Neredeler?

-Kardeşiniz bu odada.Doktorla konuştum bayılmış önemli birşey yok dediler.Ama Hasan...

-Ne Hasan?Hasan'a ne oldu? Çıldırtma beni anlat şunu doğru dürüst be adam!

-Ağam eşinizle kardeşiniz çarşıda dolaştıktan sonra eve gelmek için yola çıkmışlar.Yolda bir araba önlerini kesmiş sonra arkadan da bir araba yanaşmış.Hasan vurulmuş ağam arabayı bulduklarında kardeşiniz baygınmış.Gelin ağamız yokmuş orada.

-Kim yapmış bunu Ahmet, kim benim karımdan ne ister? Bütün adamları topla tüm Mardin'i arayın her taşın altına bakın.O adamı bulun bana.

-Merak etmeyin ağam.Ben adamlara haber saldım zaten başladılar aramaya.

-Hasan'ın durumu nasıl peki?

-Doktor çok lan kaybetmiş dedi. Hayati risk taşıyormuş.

-Tamam, Hasan'ın durumundan haberdar et beni.

-Tamam ağam.

-Ben diğer ağalarla görüşeceğim birşey olursa bana haber ver.

-Emrin olur ağam.

Miran hastaneden çıkıp babasını aradı onun tüm sorularını cevapsız bırakıp tüm ağaları toplamasını söyledi.Önce şirkete geçip kasasındaki silahını aldı.Sonra eve geçti.Ağalar gelmişti.Yukarı terasa çıktı hemen.Olayı anlattı.Adal ağa sinirden çıldırmıstı. 'Kimse benim gelinimi kaçıramaz.Hiç kimse benim torunumun annesine zarar veremez!'deyip ortalığı biribirine katmıştı.Tüm ağalar adamlarına haber gönderip aramaya başlamıştı.Ama arabanın durdurulduğu yer kör noktaydı.Kamera yok,gören yok.

-Allah kahretsin. Yok yok yok hiçbir iz, hiçbir haber yok.

-Oğlum sakin ol.

-Ne sakini ana üç gün oldu.Avjin'den haber yok,gören duyan kimse yok.

-Oğlum elbet çıkacak bir haber.Dua edelim başına birşey gelmesin oğlum bol bol dua edelim.

-Hiç bırakmıyorum ki dua yı ana ama bu bekleyiş beni bitiriyor kimbilir kimin elinde ne halde bunları düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.

-Sakin ol oğul elbet bulacağız Avjin'i.

-İnsaallah ana neyse ben çıkıyorum bir yoklayayım etrafı.

Deyip evden çıktı genç adam.Yoktu ışte karısından haber yoktu.Hasan yoğun bakımdaydı.Rojin'de arka koltukta saklandığı için adamların yüzünü görmemişti.Tek umudu Hasan'ın biran önce uyanmasıydı.Duramadı dışarıda da tekrar hastane yolunu tuttu.Hasan uyansa herşey bitecekti.Umutla gitti hastaneye.Yoğun bakım ünitesine gitti.Hasan'ın yatağını boş görünce başından aşağıya kaynar sular döküldü.Sadece karısı için istemiyordu onun yaşamasını Hasan en yakın adamıydı.Çok güvenirdi ona.Hemen doktorun odasını bulup daldı içeriye.

-Hasan nerde doktor?

-Ah,Miran bey hoş geldiniz.Hastamız kendine geldi normal odaya aldık kendisini 203 numaralı odada.

-Tamam sağolun yanına girebiliriz değil mi?

-Evet ama şuan polisler var yanında onlar çıksın sonra girersiniz.

Polis lafını duyunca gerildi genç adam.'Umarım Hasan konuşmaz' diye düşündü çünkü bunu yapanların hesabını bizzat kendisi kesecekti.Gidip odanın önünde beklemeye başladı.Polisler çıkınca hemen girdi odaya.Hasan Miran'ı görünce kalkmaya yeltenince canı yandı ve ağzından bir inilti kaçtı.

-Şşşt kalkma aslanım yat.Nasılsın?

-İyiyim ağam sağolun.

-Polislere ne anlattın?

-Adamların yüzünü görmediğimi söyledim.Yüzlerinde maske vardı dedim.Gelin ağamın kaçırıldığını da söylemedim.

-Iyi ettin.Şimdi söyle Avjin'i kim kaçırdı.

-Ağam,gelin ağamızı...

AVJİN'den

Gözlerimi zorla açtığımda ellerimdeki va ayaklarımdaki acıyı hissettim.Olanları hatırlamaya çalıştım.En son Rojin ile eve dönüyorduk.Sonra yolumuzu kestiler.Sonra... Dehşetle açıldı genç kadının gözleri neredeydi?Rojin ve Hasan neredeydi, ne olmuştu onlara?

Gözlerinden yaşlar yavaş yavaş akmaya başladı.Ne zamandır uyuyordu.Miran şimdi deliye dönmüştür.Avjin düşüncelere dalmışken kaldığı odanın kapısı açıldı.İçeriye giren adam pis pis sırıtarak üzerine doğru gelirken bağırmaya başladı korkuyla.

-Yaklaşma bana aşağılık herif. Ne istiyorsun benden?

Deyip tekrar ağlamaya başladı.

-Şşşt ağlama ama güzelim seninle çok güzel vakit geçireceğiz.

-Defol adi herif defoooll.

-Eh yeter be bağırıp durma kes artık sesini.

Genç kadın suratına inen tokatla neye uğradığını şaşırdı.Yanağını hissetmiyordu.Dudağında hissettiği sıcaklıkla kanadığını anladı.Ağlaması şiddetlendi.Adamın yüzüne baktı tanımıyordu.Ne istiyordu ondan.Miran'la bir derdi vardı kesin.

-N...ne istiyorsun?

-Seninle bir derdim yok ama maalesef kocan rahat durmadığı için bizde senin üzerinden onun canını yakalım dedik nasıl fikir ama?

-Lü...lütfen bırakın beni.Bakın hamileyim ben lütfen.

Deyip tekrar ağlamaya başladı.

Adam sinsice sırıtıp.

-Biliyoruz güzelim merak etme sen herşeyden haberimiz var bizim.

Genç duyduklarıyla daha çok ağlamaya başladı.Bu adamlarda Allah korkusu da yoktu.Sonra kapı tekrar açıldı.Avjin oraya baktığında gördüğü kişiye inanamadı.

-S... sen?

-Ooo gelin ağam hoş geldiniz. Aaa Haydar ne yaptın gelin ağamıza tokat mı attın?Hiç yakıştıramadım sana o ne öyle kadın gibi tokat mı atılır?Tokat böyle atılır.

Deyip öyle bir tokat indirdi ki genç kadının yüzüne Avjin'in ağzından akan kan genç kadını korkudan titretmişti.

Kesinlikle çenesi kırılmıştı.Bu adam Miran onu bulana kadar öldürecekti anlaşılan.

Mardin AşkıWhere stories live. Discover now