BOLUM 10

37.1K 1.2K 13
                                    

Sabah ilk uyanan Avjin oldu.Midesinde bir yanma vardı.Ama bir anlam veremedi bu duruma.Sonra yanında yatan Miran'a baktı.Sert yüz hatları uykusunda kayboluyordu ve bu haliyle gerçekten insanın aklını başından alabilecek bir yakışıklılığa ve karizmaya sahipti.Gerçeği Avjin onun uyanıkken ki yüz hatlarını daha çok beğeniyordu.Çok sert bakışları vardı.O bakışlara maruz kalan insanlar korkudan ne yapacaklarını şaşırıyorlardı.Çok düşündü Avjin evet evlilerdi fakat birbirlerini seviyorlar mıydı?Kendini yokladı neler hissediyordu.Güven,evet kesinlikle kendini bu adamın yanında çok güvende ve güçlü hissediyordu.Peki aşk?? İste asıl cevaplanması gereken soru buydu.Tekrar ve takrar baktı yanında yatan adama Miran'ı görünce heyecanlanıyor,eli ayağına dolaşıyordu.Ama Avjin bunu hep korktuğu için yaşadığını düşünüyordu.Peki uyurken,uyurken de mi korkuyordu bu adamdan.Kalbi neden böyle atıyordu.Genç kadın kocasina bakarak düşüncelere dalmışken Miran'ın hafif tebessüm ettiğini fark etti.

-Begendin mi bari beni.. :)

Duyduğu sesle kalbi yerinden çıkacakmış gibi atmaya başlamıştı.Biliyor muydu onu izlediğini.Utançla başını eğdi yanakları kıpkırmızı olmuştu.Miran gözlerini açıp karısının o haline baktı.Bu görüntü gerçekten muhteşemdi.Bu kadın muhteşemdi ve onun karısı idi. Avjin'i daha fazla utandırmamak için yavaşça kalktı yerinden Avjin başını başka tarafa çevirdi hemen onun bu davranışı Miran'ı güldürdü.

-Hala mı utanıyorsun benden Avjin? Gerçi sen hep utan yanakların kızarınca çok hoşuma gidiyor ama ben biraz daha durursam hoşuma gidebilecek başka şeyler yapacağım duşa giriyorum ben.

-...

-İstersen birlikte girebiliriz ama.. :)

-NE! Ha...hayır hayır sen gir. Ben sonra girerim.

Deyip başını eğdi.Miran bir kahkaha patlattı.Bu kadın bir harikaydı.Avjin o kahkahayla öleceğini sandı.Bu adam ne kadar güzel güldüğünün farkında mıydı?Miran duşa girince Avjin yerinden kalkıp üzerine geceliğini geçirdi.Yatağın çarşaflarını değiştirip düzeltti.Yerdeki kıyafetleri topladı havluyu görünce tekrar kızardı.Dün geceyi düşünürken yüzünde aptal bir gülümseme oluştu.Miran Avjin'in elinde havlu ile güldüğünü görünce dayanamadı.

-Hayırdır dün gece cok mu güzeldi?

- Ne hayır,yani ben Dün geceyi düşünmüyordum.

-Hmmmm ne düşünüyordun peki.

-Ben şeyy,ben duşa gireyim en iyisi geç kalacağız yoksa deyip koşarak banyoya girdi.Miran arkasından bakıp onun ağzından laf alma planları yapıyordu büyük bir zevkle.Miran üzerini giyindikten sonra aşağıya indi.Amcası babası ile konuşuyordu.Miran yanlarına gitti.

-Hoşgeldin amca.

-Hoşbukduk oğlum.Bizde babanla Devran hakkında konuşuyorduk.

-Amca siz karışmayın bu olaya ben halledeceğim merak etmeyin.

-Ne yapacaksın Miran.

-Zamanı gelince öğrenirsiniz amca ama şimdi sorma bana.

-Peki oğlum sen öyle diyorsan.

Bu sırada merdivenlerden inen Avjin yanlarına geldi.

-Hoşgeldiniz

-Hosbulduk kızım.

Avjin giderken arkasından bakan üç adam da bu kadın için aynı şeyi düşünüyordu.Bu kadın AZIZOĞLU soyadını hakkıyla taşıyordu.Kahvaltıdan sonra Miran sofradan kalkıp kapıya doğru ilerledi.Avjin onu uğurlamak için peşinden gidiyordu.Genç adam kapıyı açıp karısına döndü.Alnından öptü Avjin'i,genç kadın ölecekti neredeyse.Bu öpüş çok farklıydı.Sahiplenici, koruyucu gülümsedi kocasına ilk defa korkmadan utanmadan gözlerinin içine baktı.Miran bu bakışı ilk defa görüyordu kalp atışını Avjin'in duymamasını umarak arkasını dönüp çıktı kapıdan Avjin seslendi peşinden

-Hayırlı işler.. :)

-Sağol.. :)

Deyip kapattı kapıyı sofra toplanıp bulaşıklar yıkandı.Biraz sonra Adal ağa ile Yusuf ağa da konaktan çıkınca kadınlar evi temizlemeye başladı.Akşama Avjin'in ailesi yemeğe gelecekti.Bunun için hazırlıklar yapılıyordu.Rojin ana Avjin'e selenip iki kahve yapıp yanına gelmesini söyledi.Kahveleri yapan Avjin yukarı çıkıp kahveleri servis yaptıktan sonra oturdu.Rojin ananın sorduklarıyla kızaran Genç kadın ne diyeceğini bilemedi.

-Nasılsın kızım, evlilik nasıl gidiyor?

-Iyi şükür bir sıkıntımız yoktur.

-Peki bize torun ne zaman geliyor.Biliyorsun herkes sizden iyi bir haber bekler.Sizde ona göre hareket edin diye söylerim.

-Ben şe... şey bilmiyorum bunlar yani nasip kısmet işi ALLAH'ın izniyle o günlerde gelir.Ben mutfağa bakayım müsaadenizle

Deyip yerinden kalktı Avjin bu konunun bu kadar açık konuşulacağını tahmin etmemişti.Kıpkırmızı yüzüyle mutfağa geçip hazırlıklara yardım etmeye başladı.Yemekler bitince odasına çıkıp bir duş aldı.Üzerini giyinip yatağa uzandı bu sırada odanın kapısı açılmış Miran ağa odaya girmişti.Bugün şirkette çok yorulmuştu genç adam toplantıdan toplantıya koştu.Ama sonunda adamları ortaklığa ikna etmişti.Artık AZİZOĞLU şirketleri yurt dışında da adını duyurabilecekti.Avjin kocasının yorgunluğunu fark etmişti.Gelip yanına yüz üstü yatan Miran'a baktı bir süre, sonra çekinerek ellerini omuzlarına koyup yavaş yavaş masaj yapmaya başladı.Miran bu dokunuşlarla, karısının hünerli elleri ile yorgunluğundan yavaş yavaş kurtuluyordu.Avjin yorgun yatan kocasına baktı işi çok zordu.Bir taraftan aşiret işleri bir taraftan şirket işleri çok yoruyordu genç adamı.Miran biraz sonra dönüp karısının yüzüne baktı.Avjin artık ondan

utanmıyordu.Kocası idi ne de olsa.Miran doyasıya baktı bu kadının güzel yüzüne masmavi gözlerine ensesinden tutup dudaklarına yapıştı Avjin ne olduğunu anlamadan dudaklarında hissettiği baskıyla gözlerini kapatıp karşılık vermeye başlayınca Miran başta şaşırsada sonra memnun bir şekilde devam etti karşılık bulduğu öpüşmesine.Ayrıldıklarında ikisi de nefes mefese kalmışlardı.Alınlarını birbirlerine dayayıp gözlerini kapattılar.Miran'ın söyledikleriyle gözlerini açan Avjin şaşkınlıkla yeşil gözlere dikti gözlerini

-Gözün gözüme değdiğinden beri aklım durdu,dilim lal oldu kadın ne yapıyorsun sen bana.Avjin sensiz yapamıyorum akşamı nasıl yapıyorum bilemezsin yüzünü gördüğüm an tüm yorgunluğum geçiyor.Avjin ben seni çok seviyorum.

Genç kadın ne diyeceğini şaşırdı sabah düşündüğü soruların cevabını altın tepside sunuyordu kocası ona peki o ne yapacaktı? Tabiki kabul edecekti.Az önce yaşananlar kalbinin Miran'ı görünce yerinden çıkacakmış gibi atması evet Avjin'de seviyordu kocasını ayıp değildi ya seviyordu ışte bu adamı kendisine beklentiyle bakan adama baktı.Gözlerinin içine bakıp konuşmaya başladı utanmayacaktı.

-Tenin tenime değdiğinden,kokun ciğerlerime dolduğundan beri başka ten başka koku haramdır bana Miran.Bende seni seviyorum korkmadan seviyorum artık.

Miran duyduklarıyla tekrar yapıştı karısının dudaklarına. İtiraf etmenin verdiği huzurla hüküm sürdü karısının dudaklarında.Ayrıldıklarında nefes nefese kalmış bir şekilde konuştu Avjin

-Miran annemler gelir birazdan aşağıya inelim mi?

-Tamam ben üzerimi değiştireyim inelim.

Deyip küçük bir opucuk kondurdu karısının dudaklarına kalkıp üzerini değiştirdi.Birlikte aşağıya indiler ikisininde yüzünde güller açıyordu.Ikiside istediğini almıştı, birbirlerinin kalbini...

Biraz sonra gelen misafirlerle baslayan sohbet yemek masasında devam etti.Tüm akşam genç çiftlerin yüzündeki mutlukuk görülmeye  değerdi.Kahveler içilirken Azad boğazını temizleyip tüm dikkatleri üzerine çekti.

-Ağam müsaade var mıdır?

-Tabi buyur oğlum

Azad gülümseyerek lafa başladı söyledikleri yüzlerde güller açtırırken Rojda ananın gözleri gelinini buldu.Avjin o bakışlardaki ifadeyi anlamıştı.Artık yapacak tek bir şeyi kalmıştı...

Mardin AşkıWhere stories live. Discover now