BOLUM 23

21.8K 770 11
                                    

Miran, ağaları uğurladıktan sonra yavaş adımlarla yukarıya çıktı. Odanın kapısını açıp yavaşça içeriye girdi. Avjin yatağın üzerinde uyuya kalmıştı. Genç adamın yüzünde bir tebessüm oluştu. Yatağa yaklaşıp bir süre karısını izledi. Bu aileye gelin geldiğinden beri neler çekmişti. Bundan önceki hayatı da berbattı. Yatağa uzanıp yavaşça sarıldı karısına. Elleri karnını bulunca gülümsemesi büyüdü. Orada ona ait iki can vardı. Cinsiyetleri çokta önemli değildi Miran için ama aşiret böyle düşünmezdi. Avjin'in yüzüne baktı. Yara izleri tamamen geçmemişti ama yinede eskisine göre oldukça iyiydi.Genç adam ellerini karısının hafif şişmiş olan karnında gezdirdi. Aklına gelen düşünceyle dışarıya çıkıp cebinden telefonunu çıkardı. Adamını arayıp ayarlamaları yaptırdıktan sonra tekrar odaya döndü. Genç adamın ruhu yorgundu adeta. O yorgunlukla karısının yanına uzanıp sarıldı ve yemeğe kadar uyumak ümidiyle gözlerini kapattı.

Avjin uyandığında yanında yatan Miran'ı görünce gülümsemesine engel olamadı. Bu adamı çok seviyordu. Ezberlemek istercesine baktı kocasının yüzüne genç kadın. Yüzü kusursuzdu. Burnu kalemle çizilmiş gibiydi. Hele o dolgun dudakları. Avjin düşündüğü şeylerle kızardı. Hamilelik hormonları genç kadını altüst ediyordu. Avjin başını çeviripte saati görünce hızla kalktı yataktan. Başı dönen genç kadın kendini bir anda yeniden yatakta buldu. Yatağın sarsılmasıyla uyanan genç adam karısını görünce telaşla kalktı.

➡Avjin, ne oldu, iyi misin?

➡Iyiyim bir anda kalkınca başım döndü.

➡Neden aniden kalktın ki birşey mi oldu?

➡Ne demek birşey mi oldu Miran saati görmüyor musun? Geç kaldım benim şuan da mutfakta olmam gerekiyordu.

➡Tamam sakin ol birşey olmaz. Hem sen hamilesin bugün de çok yoruldun.

➡Ama annen ne der sonra, off çok ayıp oldu yaa.

➡Ya ayıp falan olmadı hadi elimizi yüzümüzü yıkayıp inelim aşağıya.

➡Tamam hadi gidelim bir an önce  daha fazla rezil olmadan

Deyip odadan çıktılar. Miran salona girince annesine uyarıcı bir bakış attı. Karısını üzecek her türlü şeye karşıydı genç adam, annesinin konuşmasını duyunca yüzündeki gülümseme ile yemeğine döndü. Herkes afiyetle yemeğini yerken Miran aklındakileri uygulamak için sabırsızlanıyordu. Çaylar geldiğinde Avjin'in önüne koyulan süt bardağını başta anlamasa da daha sonra farkına vardı ve gülümsemesine engel olamadı. Annesi ile Avjin arasında geçen konuşmayı duyunca ise kahkahasına engel olamadı. Avjin'in ölümcül bakışları ile zor da olsa sustu yoksa sonu kötü olacaktı. Herkes odasına çıktığında genç adam merdivenlerde zor dayandığı karısının o muhteşem vücudunu sabaha kadar ezberledi.

Sabah kalkıp duşlarını alan çift birlikte kahvaltıya inip sofraya oturdu. Kahvaltı başladığında kimseden çıt çıkmıyordu. Avjin üzerindeki yorgunluğa bir anlam vermedi ama çok uykusu vardı. Daha fazla dayanamadı ve herkesten özür dileyerek odasına çıktı.  Yatağına yatar yatmaz uykuya daldı. Miran odaya girdiğinde Avjin'in uyuduğunu görünce hemen gidip bavulları hazırladı. Kapıya çıkıp bavulları Hasan'a verdi. Dönüp Avjin'i kucağına alıp evden çıktı. Arkalarından gülerek bakan bir Rojda ana ve Adal ağa bırakarak arabaya bindiler ve yola çıktılar. Yolda iki kez uyanan Avjin uyku sersemi bir şekilde ne konuştuğunu ne dediğini bilmeden konuşup tekrar uykuya daldı.Hasan arabayı kullanırken Miran arkada karısının başını omzuna koymuş kendisi için dünyanın yedi harikasından biri olan karısının yüzünü inceliyordu. Yaklaşık bir buçuk saatlik bir yolculuğun Şanlıurfa'ya varmışlardı. Miran Avjin'i kucağına alıp merdivenlere ilerledi  yukarıya çıkıp karısını yavaşça yatağa yatırdı. Daha sonra bavulu açıp içinden bir kot pantolan ile bir gömlek çıkarıp üzerine geçirdi. Ses yapmadan odadan çıkıp aşağıya indi. Hasan'ın yanına gidip onunla aklındakileri paylaştı ve gerekenleri ayarlamasını söyleyip merdivenlere ilerledi. Avjin birazdan uyanırdı ve genç adam karısı uyandığında yanında olmak istiyordu. Fakat odaya girdiğinde karısının ağladığını görünce neye uğradığını, ne yapacağını şaşırdı genç adam. Karısına doğru bir adım attığında onun sendelediğini fark etti. Koşar adım yanına giderken Avjin'in yere düşmesiyle adeta uçtu genç adam. Yere düşen karısını kucağına alıp yatağa yatırdı. Yaşlarla ıslanmış yüzünü öperek seslenmeye başladı.

Mardin AşkıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin