BOLUM 25

21.1K 820 88
                                    

Avjin ve Miran konaktan çıktıktan sonra konak büyük bir sessizliğe gömüldü. Adal ağa ayağa kalkıp kapıya doğru ilerledi. Rojda ana kocasının arkasından bakıyordu. Dayanamayıp sordu.

➡Hayırdır ağam nereye gidersin?

➡Tarlaları dolanacağım bir işçileri kontrol edeceğim.

➡Tamam kendine dikkat et.

➡Merak etme sen bir iki saate gelirim zaten.

Deyip evden ayrıldı Adal ağa yavaş adımlarla arabaya varıp kendisi için açılan kapıdan arka koltuğa oturdu. Ve yola çıktı.

Rojda ana ise mutfağa girip etrafı toparlayan çalışanlardan bir kahve istedi. Merdivenlere yönelip yukarıya çıktı. Normal bir gün geçiren yaşlı çift. Akşam yemeğinden sonra odalarına çıkıp uykuya daldılar. Sabah kalktıklarında evde ki eksiklik hissediliyordu. Burası Mardin'di burada sofralar keyifli ve kalabalık olurdu.Ama bu yaşlı çiftin sofraları çok sessiz ve sakindi. Çıt çıkmadan yapılan bir kahvaltının ardından Adal ağa şirkete gitmek için ayaklandı ve konaktan çıktı. Rijda ana ise ev işleri ile uğraşıyordu. Adal ağa bir hışımla içeriye girdi. Rojda'ya seslenip gelmesini bekledi. Rojda ana telaşla indi merdivenlerden.

➡Hayırdır ağam kötü bir şey yok inşaallah.

➡Hazırlan hastaneye gideceğiz.

➡Neden kim var hastanede yoksa çocuklara birşey mi oldu?

➡Yok çocuklar iyi çok şükür. Avjin'in anası gece rahatsızlanmış. Hastaneye kaldırmışlar. Çocuklara da haber gitmiş hastaneye gelir onlarda biz de orada olalım.

➡Tamam hemen üzerime birşey alıp geliyorum.

Deyip hızlı hızlı çıktı yukarıya hemen hazırlanıp geldi. Adal ağa ve Rojda ana hastaneye gitmek için evden çıkarken Miran ve Avjin'de yolu yarılamıştı. Hastaneye varan yaşlı çift hemen Zilan ananın olduğu odayı öğrenip yukarıya çıktılar. Azad ve Rojin bitkin bir şekilde koltuklarda oturuyordu. Rojda ana kızına yaklaşıp sıkıca sarıldı.

➡Rojin'im güzel kızım iyi misin?

➡İyiyim ana ama Zilan ana...

➡Şşşt sakin ol doktor çıktı mı?

➡Hayır çıkmadı daha.

➡Eee ane o zaman bu halin birsey yoktur kızım inşaallah.

➡İnşaallah anne inşaallah. 

Deyip sustu iki kadın.Raber ağa ise stresten koridorda dönüp duran damadını sakinleştirmeye çalışıyordu ama pek başarılı olamıyordu. Abbas'ı göremeyince Azad'a dönüp sordu.

➡Oğlum baban nerededir?

➡Bilmiyorum ağam gelmesinde zaten hepsi onun yüzünden oldu.

Adal ağa birşey sormadı. Aile içi meselelere karışmadı. Ama kızına ya da torunlarına bir zarar gelecek olursa işte o zaman aile dinlemezdi adam. Ne kadar beklediler bilinmez doktor sonunda odadan çıktı.

➡Siz Zilan hanım'ın yakınlarısınız değil mi?

➡ Azad: Evet doktor bey annem nasıl,durumu iyi değil mi?

➡Bakın anneniz ileri derece astım hastası ve ciğerlerindeki sorunda bu hastalığı daha tehlikeli bir hala getiriyor. Stres,sıkıntı bunlar ortam şartları dışında astım'ı tetikleyen şeyler. Zilan hanım'ın her anlamda iyi bir ortamda bulunması gerekiyor.

➡Azad: Anladım doktor bey bunun için elimden gelen herşeyi yapacağım.

➡Peki geçmiş olsun. Ama Zilan hanım birkaç gün burada misafirimiz. Her ihtimale karşı bir kaç gün kendisini gözetim altında tutacağız.

➡Tamam siz nasıl uygun görürseniz. Teşekkürler herşey için.

➡Bizim işimiz bu tekrardan geçmiş olsun. İyi günler.

➡İyi günler.

Doktor'un yaptığı aciklama ile herkes rahat bir nefes almıştı. Koridordan gelen ayak sesleri ile o tarafa dönen Azad babasını görünce dişlerini sıkıp ellerini yumruk yaptı. Hepsi bu adamın yüzündendi. Bir de kalkıp buraya gelmişti.

➡Azad oğlum ne oldu, anan nasıl?

➡Nasıl mı, çok mu merak ediyorsun? Yine öldüremedin anamı baba.

➡Nasıl konuşuyorsun lan sen kendine gel babanım ben senin.

➡Yeter ne babalığını gördüm ki. Anamın senin yüzünden yakalanmadık hastalığı kalmadı. Avjin desen evlenene kadar elinden neler çekti. Sen bize ne yaptın baba? HA! SEN BIZIM İÇİN NE YAPTIN!

Abbas oğlunun bu çıkışıyla bir adım geri gitti. Azad su an sinir krizi geçiriyordu resmen.

➡Tamam sakin ol bunları sonra konuşuruz anan nasıl ne dedi doktor onu de hele.

Azad derin bir nefes aldı. Sinirinin geçmesini bekleyip babasına anlattı herşeyi bir bir. Belki bu sefer anlar ona göre davranırdı. Abbas duydukları ile üzüldü. Evet belki severek evlenmemişti karısıyla ama o kadın iki tane evlat vermişti ona. Yıllarca gık demeden bütün kahrını çekmişti. Herkes oturmuş Zilan'ın uyanmasını beklerken koridordan gelen telaşlı ayak sesleri ile o tarafa baktılar Avjin ve Miran koştura koştura geliyordu. Avjin gelince soluk soluğa sıraladı tüm sorularını.

➡Durumu nasıl, ne oldu, doktor ne dedi?

➡Adal ağa: Kızım bir sakin ol birşeyi yoktur ananın. Ağır bir kriz geçirmiş ama şimdi iyi merak etme...

Avjin ağır bir kriz geçirmiş kısmında takılı kaldı. Daha sonra karnına giren ağrı ile iki büklüm oldu. Miran iki adımda karısının yanına vardı. Telaşla soludu.Genç kadın kocasına tutulurken yüzü acı ile buruştu. Herkes telaşla onların başına toplandı.

➡Miran canım çok yanıyor.

➡Şşşt biliyorum, biliyorum. Merak etme geçecek şimdi.

➡Rojda ana:Kızım iyi misin?

➡Miran: Iyi ana iyi merak etmeyin biz bir kontrole çıkalım.

Deyip karısını doktorun yanına götürdü. Yapılan tahlillerde bebekler iyiydi fakat ultrasonda duydukları genç çifti endişelendirmişti.

➡Avjin hanım Miran bey bebekler sağlıklı fakat bu durumun devamı size bağlı. Avjin hanım sıkıntıdan stresten uzak durun sağlıklı beslenin ve çok ani hareketlerde bulunmayın.

➡ Avjin:Doktor hanım ne oldu nesi var bebeklerimin?

➡Bakın Avjin hanım bebekler ilk ayda anne rahmine tutunurlar. Zaten tutunamayan bebeklerde maalesef düşük olur. Siz ikinci aydasınız fakat bebeklerin tutunmasında bit sorun var.

➡Avjin: Na... Nasıl yani düşük tehlikesi mi var.

➡Bu sadece bir ihtimal ayrıca erken doğum riski ikiz hamilelikte çok olur. Fakat sizin erken doğum riskiniz diğer ikiz hamilelere göre daha fazla. Şimdi sizden istediklerimi yapın be vereceğim ilaçları düzgün bir şekilde kullanın. Ayrıca sizi her hafta düzenli olarak kontrole bekliyorum.

➡Miran: Peki doktor hanım biz çok dikkat edeceğiz. Herşey için teşekkürler.

Genc çift doktorun odasından çıktığında ikisinin de yüreğinde aynı korku vardı. "KAYBETME KORKUSU"Miran güç vermek istercesine sıktı karısının elini. Genç çift daha diğer olayların yorgunluğunu atamadan yeni hir savaşa çıkıyordu. Ama bu sefer ki çok farklıydı. İkisi de el ele yeni bir harbe doğru ilerlediler. Galip gelmek tek dilekleriydi. Ve bunj yapacaklardı. Her ne pahasına olursa olsun. Zira bu savaşın sonunda elde edecekleri ganimet pek kıymetli idi.

Mardin AşkıWhere stories live. Discover now