BOLUM 15

27.9K 959 11
                                    

Miran aklı karısının o dolgun dudaklarında kalmış bir sekilde çıkmıştı evden.Kendisine doğru nefes nefes gelen Hasan'ı görünce kaşlarını çattı.

-Hayırdır Hasan ne oldu?

-Ağam Devran ağa şirkete gitmiş.Yetkisi olmadığı halde toplantıya girmiş. Sekreteriniz aradı.Yurtdışı işi ile...

Miran devamını dinlemeden arabasına bindi.Şimdi sıra ekmek kapısıyla oynamaya gelmişti anlaşılan.Gaza yüklendi.Yaptıkları yetmezmiş gibi birde bunu çıkarmıştı.Artık ağaları toplayıp Devran için verdiği kararı açıklamanın zamanı gelmişti.Şirkete gelince hemen arabadan inip yukarıya çıktı.Sekreterinin yanına gitti.

-Nerede o?

-Toplantı odasında efendim.Ortaklarla yaptığınız anlaşma da bazı maddeleri değiştirdiğini söyledi.Ortaklarda bunun üzerine size haber vermemi istedi.

Duyduklarıyla sinirleri iyice gerilen Miran hızla toplantı odasına girdi.

-Ne oluyor burada?

-Oooo Miran ağamız da gelmiş.Hoşgeldin ağam bizde yeni anlaşma şartlarını konuşuyorduk.

-Ne saçmalıyorsun sen Devran.Beyker toplantı bitmiştir.Ayrıca değişen anlaşma şartı falanda yok.Bize müsaade eder misiniz.

Sinirle Devran'a bakarken adamların çıkmasını bekliyordu.Adamların çıkıp kapıyı kapatmasıyla Devran'ın suratına yumruğu yemesi bir oldu.

-Yeter artık Devran bıktım senin oyunlarından!

-Daha dur Miran daha yeni başladım ben.

-Öyle mi peki Devran bunu sen istedin yarın görüşeceğiz seninle.

-Görüşelim Miran ağam görüşelim. Deyip ayağa kalkıp yavaş adımlarla odadan çıktı.Miran sinirle çıktı toplantı odasından.Kendi odasına girip masasının başına oturdu.Çalışarak kafasını dağıtmaya çalışacaktı.Nitekim öyle de yaptı.Saatlerce çalıştıktan sonra ayağa kalkıp odada bir tur attı.Sonra eve gitmeye karar vererek şirketten çıktı.Arabaya atlayıp soluğu evde aldı.Konağa girince önce mutfağa baktı.Avjin'i bulamadı.Sonra salona çıktı.Annesi burada idi.İçeriye girip oturdu.

-Anne Avjin nerede?

-En son odasına girerken gördüm çıkmadı sonrada oğlum.Kızlara sordum temizlik yapıyor dediler.

-Tamam ana yemeğe kadar biraz dinleneyim bende.

-Dinlen oğlum,dinlen.

Miran yavaş adımlarla salondan çıkıp odaya girdi.Kapıyı açınca karısını göremeyince kaşlarını çattı.Banyodan gelen su sesi ile o tarafa gitti.Sabah ki olanlar aklına gelince sinsice gülümsedi.Banyoya girip kapıyı kapattı.Avjin seslenince sesini çıkarmadan üzerini çıkarmaya başladı.Karısının seslenişlerini cevapsız bıraktı.Avjin'in suyun altına girdiğini görünce aceleyle yanına gidip kollarını karısının karnına doladı.Karısı ve bebeği iyiydi ve böyle olması için herşeyi yapacaktı.Gözlerini açan karısına baktı.

-Neden ses vermiyorsun Miran korkudan ölecektim.

-Şşşt ölüm lafını etme bir daha.Ayrıca sabah sana söylemiştim beni tahrik etmenin cezasını şimdi çekeceksin.

- Ama ben birşey yapmadım ki.

Miran dudaklarını büzen karısına baktı.Kesinlikle kasıtlı yapıyordu bu kadın.Daha fazla beklemeden dudaklarına yapıştı karısının.Yorucu bir duşun ardından ikili şakalaşarak odalarından çıkıp salona indiler.Herkes masaya oturunca yemeğe başladılar.Yemek sessiz bir şekilde devam ederken Miran sessizliği bozdu.

-Baba yarın ağaları toplayıp Devran hakkında verdiğim kararı açıklayacağım.

-Tamam oğul ben haber ederim şimdi.Hakkımızda hayırlısı olsun.

-Amin baba amin.

Yemekten biraz sonra herkes odalarına dağılmıştı.Sabah olacaklardan habersiz herkes derin bir uykuya dalmıştı.

Sabah uyanıp kahvaltı yapıldıktan sonra ağalar toplanmaya başladığı için kadınlar salona geçti.Ağalar terasta konuşurken Avjin salonda bir o yana bir bu yana dolanıp duruyordu.Devran'ın sesiyle yerinden sıçradı genç kadın.

- Bunu yanına bırakmam Miran haberin olsun.Bu yaptığının hesabını sana soracağım.

Daha sonra sesler yükselmiş adamlar olaya müdahale etmişti.Miran Hasan'ı yanına çağırmıştı.

-Hasan İstanbul'a bir bilet alın Devran'ın uçağa bindiginden de haber alın.Ayrıca bir daha Mardin sınırlarına ben izin vermeden girmeyecek.

-Tamam ağam

Deyip odadan çıktı Hasan.Miran aşağıya indiğinde kendisine korkulu gözlerle bakan karısını görünce gülümsedi.

-Şşşt korkulacak birşey yok.

Deyip alnina sıcacık dudaklarını bastırdı.

-Sen dinlen biraz.Ha bu arada bu telefonu sana almıştım veremedim bir türlü.Birazdan Rojin gelecek dışarı çıkmak için izin istedi.Yorgun olursan çıkma.

-Tamam, sen nereye gideceksin peki?

-Benim şirkette biraz işim var bitirince gelirim.

-Peki,kolay gelsin.

-Sağol :)

Deyip evden ayrıldı Miran.Miran gittikten bir iki saat sonra gelen Rojin ile sohbete başlayan Avjin zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştı.Rojin ile dışarı çıkmaya karar verince hazırlanıp Hasan'a haber verdiler.Çünkü kocası tek başına çıkmasına izin vermiyordu.Rojin ile dışarı çıkıp saatlerce gezdiler.Bir sürü kıyafet aldılar.Alışveriş merkezlerinin altını üstüne getirdiler.Sonra Hasan'ı çağırıp eve gitmek üzere yola çıktılar.

****

Miran eve geldiğinde Avjin ve Rojin'in evde olmadığını öğrenince hemen Hasan'ı aradı telefonunu açmayan adamı daha çok sinirlenmesine neden oldu.Sonra aklına karısına verdiği telefon gelince onu aradı ama Avjin'in telefonu da kapalı idi.Adamlarına haber verip her yerde aramalarını istedi.Kendisi haber gelene kadar sinirden odanın içinde dört döndü.Telefonu çalınca hemen açtı.

-Alo!

-Ağam,ben Ahmet. Ağam hastaneye gelseniz iyi olur.

-Ne hastanesi Ahmet!

-Ağam ...

Duyduklarıyla olduğu yerde çakıldı kaldı Miran.Bunun olmaması için elinden geleni yapacaktı sözde olmamıştı ama kendisine verdiği sözü tutamamıştı.

Eveeet arkadaşlar biliyorum 3 bölüm dedim ama maalesef 3. bölümüm silindi.En kısa zamanda tekrar yazıp atacağım.Iyi okumalar umarım beğenirsiniz.

Mardin AşkıWhere stories live. Discover now