BOLUM 2

52.8K 1.7K 91
                                    

Multimedia: Mirzan ağa             

Sabahtan akşama kadar şirket işleri ile ilgilendi genç adam eve yorgun bir şekilde gelip kendini hemen ılık suyun altına attı suyla birlikte tüm yorgunluğu da akıp gitti bedeninden.Duştan çıkıp üzerine siyah kumaş bir pantolon ve beyaz bir gömlek geçirdi.Daha sonra yemeğe indi herkes sofradaydi.Miran ağa da gelince akşam yemeği başladı. Yemekten sonra. Babası kahveleri çalışma odasına isteyip oğluna seslendi.

-Miran,oğlum gel hele seninle konuşacaklarım vardır.

- Tamam baba geliyorum. Diyerek yerinden kalktı genç adam.Çalışma odasına gelince babası direk konuya girdi.

- Oğul bilirsin Barzan aşireti ike Doğanlı aşireti arasındaki toprak meselesi kan davasına dönüşmüştür.Daha fazla can alınmadan bir karar vermek lazımdır.

- Biliyorum baba yarın aşiret ağalarını çağırıp konuşacağım zaten.Bu arada kahveler gelmişti. Baba ile oğul biraz daha konuştuktan sonra Miran ağa ayağa kalktı.

-İzninle baba yorgunum biraz dinlensem iyi olacak.

-Dur oğul bir diyeceğim daha vardır.Miran merakla yerine tekrar oturur.

-Buyur baba

-Oğul bilirsin aşiret artık senden bir evlilik, bir erkek çocuk bekler.

-Baba! Genç adam uyarıcı bir tonda konuştu.Evlenmeyi henüz istemiyordu.Zaten yeterince dertle uğraşıyordu.

-Oğul eninde sonunda olacak bu evlilik biz ananla artık mutluluğunu görmek istiyoruz.Sen koskoca Miran AZİZOĞLU sun AZİZOĞLU aşiretinin ağasısın bu aşiret seninle decam edecektir.Artık evliliğin vakti gelmiştir.

Genç adam tam birşey diyecekti ki Adal ağa tekrar konuştu.

-Sakın Miran sakın itiraz etme son sözüm budur.Bir an önce ailemize ve aşiretimize yakışır bir kızla evleneceksin!

Genç adam sinirle soludu.Babasına karşı gelemezdi.Mecbur boyun eğdi kaderine babasından müsaade isteyip çıktı odadan.Uyku falan kalmamıştı genç adamda konaktan dışarı attı kendini saatlerce dolaştı sokaklarda.Yorgun düşen bedenini konağa çevirip yürümeye başladı.Bir yandan da düşünüyordu.Evlilik konusunda ne yapacağını bilmiyordu.Ama düşününce babasına da hak veriyordu.Kafasında binlerce düşünceyle ilerlerken bedenine çarpan kişiyle şok oldu.Kim bu  saygısız diye sinirle başını kaldırdı ve yerde yatan genç kızı gördü.Yazması düşmüş,elbisesinin eteği ve iki düğmesi açılmıştı.Yerden kalkmaya çalışıyordu.O sırada yanlarına bağırarak gelen adamı fark etti.Adam kızın saçlarına yapışınca kaşlarını çatarak izledi onları kendisini fark etmemişlerdi.

-Nereye gidiyordun lan ha,gebertecegim seni, se...

Daha fazla dayanamadı genç adam sesiyle sokağı inletti.

-Ne yapıyorsun be ADAM!

Miran ağanın sesiyle o tarafa bakan kızın ve adamın şaşkınlığı had safhadaydi.Adam ne yapacağını ne diyeceğini bilemedi.Miran ağa ise yerde tüm güzelliği ile yatan kendisine korku dolu gözlerle bakan kızdan başka birşey görmüyordu.Iki genç kaderin onlara oynayacağı oyundan habersiz uzunca bakıştılar.Zamanın onlara ne getireceğini tahmin bile edemezlerdi.

Arkadaşlaaaar bu benim ilk hikayem wattpad de cok kitap okudum ama okumak yazmak gibi değil lutfen bana yardimci olun tüm fikirlere ve eleştirilere açığım tabii hakaret icerikli olmadığı sürece umarım begenerek okursunuz.Elimden geldiğince cabuk bölüm yazacağım hepinize çok teşekkür ederim.Yorum ve votelerinizi bekliyorum lütfen bu acemi kardeşinizi yalnız bırakmayın.

Mardin AşkıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin