BÖLÜM 29

15.9K 377 109
                                    

Akşam yemekler yenip çaylar içildikten sonra  herkes mutlu bir şekilde vedalaşıp ayrıldı. Miran ve Avjin Adal ağa ve Rojda hanıma hayırlı geceler dileyip odalarına çekildiler. Üstlerini değiştirip yorgunlukla yatağa girdiler. Miran kolunu karısının boynunun altından geçirip genç kadını göğsüne doğru çekti Avjin bu daveti mutluluk ile kabul edip huzurla gözleri kapadı. Hayatı güzelleşiyordu. Bu adam hayatını baştan sona sihirli değnek değmişçesine muhteşem bir hale getiriyordu. Derin bir nefes çekti ciğerlerine Avjin bol Miran kokulusundan. Miran da yoğun düşüncelere dalmış geleceklerini düşünüyordu. Evlenmeyi düşünmediği bir zamanda karşısına çıkan bu güzel kadın onun aklını başından almış sonra da Allah'ın hikmetiyle bir şekilde karısı olmuştu. İyi ki de olmuştu. Şimdi karnında kendine ait iki can taşıyordu. Bu minicik beden kendi bedeninde iki can daha taşıyordu. Miran'ın eli gayriihtiyari karısının karnına gitti. Bir anda Avjin' i sırtüstü yatırıp karnını okşamaya başladı. Genç kadın bir anda kendini o şekilde bulunca ağzından bir şaşkınlık nidası çıktı.
➡️ Miran ne yapıyorsun?
Dedi kaşlarını havaya kaldırarak meraklı bir şekilde genç adam karısına bakıp hafif gülümseyerek
➡️ Onları hissetmeye çalışıyorum. Sen onları karnında taşıyorsun hissedebiliyorsun ama ben hissedemiyorum. Merak ediyorum nasıllar acaba cinsiyetleri ne, sen merak etmiyor musun?
➡️ Tabiki ediyorum ama sağlıklı olmaları en önemlisi.
Deyip karnının üzerindeki kocasının elinin üzerine elini koydu diğer elini ise kocasının yüzüne yerleştirip okşadı yavaş yavaş genç adam bu huzurla başını karşının karnına yaslayıp gözlerini yumdu. Avjin ise ellerini kocasının saçlarına geçirip yavaş yavaş okşadı. Çok yoruluyordu kocası çok çalışıyordu. Her işe koşuyordu ama yine de her işin üstesinden geliyordu. Bu geniş omuzlarda dünyanın yükü vardı. Avjin bir sevgili gibi, bir  eş gibi,bir anne gibi,sevgiyle şefkatle okşadı kocasının saçlarını  Miran yavaş yavaş kapanan gözlerine engel olamazken karısının karnında uykuya daldı. Genç kadında kocasının uyuduğunu farkedip huzurla kapadı gözlerini.  Bazıları sabaha huzurla gözlerini açardı. Dinç, dinlenmiş bir şekilde bazıları ise kin ve nefretle merhaba derdi yeni güne iki adam vardı ki her sabahları nefret her geceleri kin doluydu.
Berat dün gece öğrendiği şey ile nefretle uyananlardandı. Her şeyin en iyisi hep bu adamın olmak zorunda mıydı? Genç adam Konak'ta aklını başından alan o mavi gözlü güzelin Miran'ın karışı olduğunu öğrendiğinden beri sinirden çıldırma noktasına geliyordu. Ne okursa olsun başka bir adamın karısına yan gözle bakacak değildi. Hele ki hamile olan bir kadına asla başını çevirip bakmazdı. Ama bu durum yine de genç adamı sinir küpü etmeye yetiyordu. Artık Miran ağayı alt etmenin vakti gelmişti. Sinirle elini saçlarından geçirip kafasında planlar kurmaya başladı. Aklına gelen fikirle sinsice gülüp telefonuna sarıldı. Bu sefer Miran elinden kolay kurtulamayacaktı.

Sabah ilk uyanan Avjin oldu genç kadın yataktan kalkıp banyoya gitti. İhtiyaçlarını giderip odaya geri döndü dolaptan giyeceği kıyafetleri seçip soyunmaya başladı kadın çıkardığı kıyafetleri katlayıp koltuğa koymak için döndüğünde kendisini izleyen kocasını görüp irkildi.
➡️ S... se...sen ne zaman uyandın?
➡️ Neden sordun güzelim?
➡️ Yani şey ben üzerimi değiştirecektim de ...
➡️ Ha... onu diyorsan değiştirebilirsin hayatım gerçi üzerinde değiştirmek için kıyafet yok ama
Deyip işaret parmağı ile karısının üzerini işaret edip
➡️ Ama istersen bu üzerindekileri de değiştirip kocana daha hoş görsel bir şölen sunabilirsin
Deyip göz kırptı. Avjin üstüne bakıp çıplak olduğunu anlayınca kıyafetlerini alıp koşarak banyoya girerek kapıyı örttü. Tabi örtmeden kocasının gür kahkahasını da duymuştu. Banyodan çıkan karısına gülümseyip banyoya doğru giden Miran yanından geçen karısının kalçasına hafif sert bir şekilde vurup Avjin'in çığlık atmasına neden oldu. Kahkaha atarak banyoya giren genç adam arkasında şaşkın ve yüzü adeta domatese dönmüş bir kadın bıraktığını da tahmin ediyor ve daha fazla keyifleniyordu. Banyodan çıktığında etrafı toparlamış Yatağın üzerinde kendisini bekleyen karısının yanına gelmesini bekleyip gülerek odadan çıktılar. Güzel bir kahvaltıdan sonra Miran işe giderken Avjin de ev işlerine yardım etti . Genç kadın çamaşırları makinaya atıp etrafı toparladı . Adal ağa ve Rojda Hanıma kahvelerini götürdükten sonra çamaşırları kurutma makinasına atıp odasına geçti. Artık hemen yoruluyordu. Yatağına uzanıp biraz kestirmeye karar verdi.
Miran ise şirkete gelmiş işlerini hallettikten sonra fabrikaları ve arazileri gezmek için çıkmıştı. Giderken Ayşe'ye geri gelmeyeceğini söyleyip gitti. Genç adam fabrikaları gezip bir eksik bir sorun var mı diye baktıktan sonda arazilere geçti. Çalışan işçilerle konuşup isteklerini aklına not etti. Yakınlarında bulunan çiftlik evine gitmeye karar veren Miran arabasına binip yola çıktı. Geldiğinde Mustafa amcasının yanına gidip halini hatırını sorduktan sonra atların olduğu tarafa gitti. Küçükken dedesinin aldığı atın olduğu yere gidip içeriye girdi. Bu simsiyah safkan Arap atına fırtına ismini vermişti genç adam küçükken. Zira ona yıllarca yoldaşlık yapan bu dostu adının hakkını fazlasıyla veriyordu. Sanki Miran'ın geldiğini anlamış gibi hareketlenen fırtına yanına gelen Miran'ı görünce yerinde dönüp şaha kalkarak kişnemeye başladı. Miran gülerek yaklaşıp elini uzattı ve fırtınanın başını okşadı
➡️ Fırtına oğlum nasılsın? Biliyorum uzun zamandır yanına uğrayamıyorum ama geçerli sebeplerim var. Deyip başını fırtınanın başına yasladı ve okşamaya devam etti bir süre herşey giderdikten sonra aklına gelen fikir ile hemen Hasan'ı arayıp istediklerini yapmasını istedi ve gülerek telefonu kapattı. Bahçeye gidip Mustafa amcası ile konuşan genç adam işlerini halletmek için eve girdi. Yaklaşık iki saat sonra çıktı. Ve fırtınanın yanına gitti biraz dostuyla zaman geçirse fena olmazdı saate baktı daha vakti vardı. Ama önce annesini arayıp istediklerini söyledi ve gülerek telefonu kapattı. Tek hamlede ata binen adam yavaş yavaş ilerlemeye başladı fakat adına yakışmayacak şekilde giden hayvan anlaşılan bu durumdan rahatsız olup biraz hızlandı. Bir saat kadar atı ile gezen Miran çiftliğe dönüp girdi. Duş alan genç adam üzerine bir kot pantolon ve kazak giyip içeri geçti şömineyi yakıp oturdu. Araba sesi ile yerinde kalkıp kapını arkasına geçti. Açılan kapı ve içeriye giren kadın ile gülümserken. Etrafına şaşkınlıkla bakan karısının beline sarılıp korku ile yerinde zıplamasınlar neden oldu.Avjin korku ile açtığı gözlerini burnuna dolan koku ile huzurla kapattı. Boynuna bırakılan derin öpücük ile ürperen kadın arkadına dönüp kollarını kocasının boynuna dolayı sarıldı.
➡️ Korkuttun beni hem be gerek vardı böyle birşeye?
Dileyerek kocasının gözlerine bakıp gülümsedi. Genç adam karısının yanağını elinin tersi ile okşayıp
➡️ Çok yorulduk,yıprandık bir yere tatile gidemiyoruz en azından bunu yapalım değil mi
Deyip göz kırptı. Avjin'de kocasının yüzümü okşayıp
➡️ Ben seni görünce tüm dedim tasam yorgunluğum gidiyor zaten ana hoşuma gitmediğini söyleyemem Miran ağam
Deyip şuh bir bakış attı kocasına Mşran ise gülümseyip kısık bir sesle
➡️ Güzelim bence kartlarını şimdiden oynama gece daha uzun ve ben kolay kolay uslu durabilen bir adam değilim. Yanında yorgunluğunu unuttuğunu söylediğin bu adam tarafından sabaha kadar yorulursun benden demesi.
Deyip irileşmiş gözlerle kendine bakan karısına gülümseyip elinden tutup masaya otutturdu.
➡️ Bu yemekleri kim yaptı?
Deyip çatık kaşlarla kendisine bakan karısına
➡️ Beeennn
Deyip göz kırptı.şaşkınlıkla ağzı aralanan Avjin
➡️ Sen yemek yapmayı biliyor musun?
Diye sordu.
➡️ Güzelim ben iki üniversite okudum tabiki yemek yapmayı biliyorum nasıl doyurdum kendimi sence İstanbul gibi bir yerde
Deyip gülümseyerek yemek servisi yapmaya başladı. Güzel bir akşam geçiren çift şöminemin başına oturmuş sohbet edip içeceklerini yudumlarken Avjin önüne bakıp gülmeye başlayınca Miran tek kaşını kaldırıp
➡️ Hayırdır komik olan ne?
Deyine Avjin'in gülümsemesi büyüyüp ağzından bir kıkırtı kaçtı.
➡️ Hiiiçç sadece filmlerde falan böyle durumlarda insanlar şarap falan içiyor ama şuan sen kahve ben ise süt içiyoruz.
Deyip elindeki süte bakıp yüzünü buruşturdu. Miran karısının burnunun ucunu parmakları ile sıkıp
➡️ Çok bilmiş seni. Güzelim ben içki içmem biliyorsun sen de hamilesin en iyisi kahve ve süttür diyerek kahvesinden nir yudum aldı. Bu gece başlarına gelecek olandan habersiz mutlu nir şekilde sohbet eden çift çocukların ismi hakkında tatlı bir atışmaya da girerek zaman geçirmiş huzurlu bir akşam geçirmeye devam ediyorlardı. Tabi şimdilik...

Arkadaşlar bir bölüm daha dönüşümü kutluyoruz. Bu bölümde bana yardımcı olan canım dostum süboşuma teşekkürlerimi buradan iletmek istedim.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 23, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mardin AşkıWhere stories live. Discover now