N I N E || fight for you

530 27 6
                                    

(SENARE SAMMA DAG)

Vi sitter vid det stora matbordet i matsalen i Harrys lägenhet. Ashton och Harry pratar ivrigt om något som hänt i vampyrvärlden på senaste tiden. Den stora läderboken ligger i mitten av bordet. Kronljusen som klär takkronan droppar och gör fina konstverk på det grova träbordet. Jag reser mig upp och blåser ut ljusen innan dom förstör det, antagligen, dyra bordet.

Harry och Ashton har nu bytt ämne. Nu pratar han om en ny ide som han kommit på. Det har något att göra med dom nya vampyrjägarna. Entusiasmen lyser i hans ögon. Jag hör bara några enstaka ord då mina tankar är på annat håll.

När jag berättat för Louis vad han betydde för mig så tänkte jag inte på Luke, jag hade inte dåligt samvete. Likaså när jag delat säng med Harry, ingen Luke fastklistrad på min hjärna. Betyder det att jag börjar glömma honom?

"Can I read that?" Frågar jag och pekar mot den skinklädda boken.

Ashton och Harry avbryter sitt samtal tvärt och tittar på mig.

"Only the leaders can read that," Säger Harry och viker igen boken.

"Please" Ber jag. Jag har en stark känsla av att det Louis inte vill berätta för mig finns där i.

"She is a human and our best friend" Säger Ashton och rycker löst på axlarna. Harry och han utbyter några blickar innan Harry suckar och räcker över den tunga boken till mig.

Sidorna är slitna och jag gissar att Harry bläddrat många gånger i denna. Med slarvig stil står det på första sidan 'belongs to Harry Styles'. Det ser ut att vara skrivet med gammal bläck. Jag sätter mig i skräddare och börjar bläddra i den gammla boken. Väldigt försiktigt bläddrar jag. Rädd att dra ut en sida och det är verkligen det sista jag vill göra nu. Det står hur en ledare ska uppföra sig. Om Louis första dagar som vampyr. Varför vissa blir utvalda ledare och hur dom första vampyrerna blev förvandlade. Med spänning läser jag allt. Slukar i mig varje ord som jag läser.

Jag kommer till reglerna som en ledare har. Regler har aldrig varit min starka sida, så jag läser bara snabbt igenom dom. Ända tills jag kommer till näst sista regeln. Jag stannar tvärt med blicken och jag får läsa den om och om igen innan det slår mig varför Louis betett sig så konstigt.

'En ledare får aldrig ha en relation till en människa. Sex eller kärlek. Högsta graden av relation som är tillåten är vänskap'

Med gammaldags kursiv stil står det klart och tydligt. Det förklarar varför han blev så stel mot mig så fort jag blev människa. Det här förklarar allt.

"What happens if you break one of this rules?" Frågar jag och slår sammanbitet ihop den gamla boken.

"You lose your leadership" Säger Ashton och slår ihop händerna som han vilar i knät.

"Can you change them?"

"No, I don't think so" säger Harry och följer mig frågandes med blicken.

Argt slår jag ner boken i bordet och reser mig från stolen. Jag går raka vägen in i köket. Harry är snabbt efter mig.

"Kylie? What are you thinking about?" Frågar Harry. Jag står med ryggen mot honom och så får det förbli. Han får inte se tårarna som nu klär mina kinder. Jag är en dum och ung tjej. Jag kan ingenting. Jag faller för fel killar. Varför? Varför jag?

"Louis," Svarar jag kort. Harry suckar högt och slår en hård näve i väggen. Jag hoppar till av hans plötsliga handling och vänder mig om.

"You need to stop thinking about everbody else! You need to stop thinking about him. Because he is not thinking about you" Fräser Harry.

"And how do you now that?" Fräser jag utan att släppa Harry med blicken.

"Because I know him! I know who Louis are!" Skriker Harry och viftar med armarna i luften.

"No I don't think you do that then" Säger jag och går förbi Harry ut till vardagsrummet.

"You can't make everyone happy. You are not a fucking nutella jar" Jag vänder mig snabbt om vid Harrys hårda ord.

"You are pathetic Harry. Do you know that?!"

"Am I pathetic because I want you to be happy?" Frågar han mig.

"You can't make everyone happy. You are not a fucking nutella jar," Jag använder hans egna ord mot han själv.

"I know you saw the rules for us. I know you saw the rule that we can't be in a relationship with a human," mumlar han. "Do you really think I would give up on you that easily if I had a chance to make you mine? If this rule didn't exist I would have fight for you. I would fight to make you mine"

Dark beautyWhere stories live. Discover now