hoofdstuk 2

10.3K 306 53
                                    

Ik werd wakker van het eindeloze geluid van mijn wekker. Ja ik heb een nieuwe wekker gekregen, deze is mat en is fel-roze. Ik zet mijn wekker uit en besluit om nog te blijven liggen.

Als ik eindelijk weer bijna slaap, klopt er iemand op de deur. "Kiki opstaan." Zegt waarschijnlijk mijn moeder, of mijn vader moet ineens een vrouwen stem hebben gekregen. "Waarom het is nog zo vroeg." Zeg ik terug met zo'n zeurstem. Weetje wel zo'n stem als je net wakker word gemaakt en vraagt of je mag blijven liggen. "We gaan zo al vertrekken" zegt mijn moeder terug, waarschijnlijk staat ze te tandenpoetsen, want ze praat niet heel duidelijk. Dan dringt het weer tot me door. Ik ga vandaag verhuizen.

Ik stap uit bed, en ik word duizelig. Dat gevoel als je te snel uit bed stapt. Ik blijf doorlopen tot ik bij mijn bureau ben en pak mijn kleren ervan af. Ik had ze gister nog even snel klaargelegd. Ik doe mijn pyjama uit en doe mijn kleren aan. Ik pak een tas en doe daar mijn jogging broek en shirt in. Ook doe ik mijn make-up op en dan pak ik mijn schoenen en doe ze aan. Ik kam nog snel mijn haren en doe ze in een staart. En dan loop ik naar beneden.

Ik pak snel een paar boterhammen en prop ze in mijn mond en drink wat sinaasappelsap. Als ik dan eindelijk alles op heb loop ik naar de badkamer en poets mijn tanden. Na dat ik mijn mond heb gespoeld loop ik naar beneden en ga ik op de bank zitten. Ik dan maar even tv kijken tot ze komen. Jullie vragen je vast af waarom alles nog in het huis staat. Nou laat ik je het zo zeggen. Mijn ouders wilden een hele nieuwe start dus ik krijg alle meubilair nieuw. Als het goed is staat het al in het nieuwe huis.

Dan komen mijn ouders beneden. "Stap alvast maar in de taxi." Zegt mijn moeder. Ja, ze hebben zelfs een nieuwe auto gekocht. Je denkt vast, zijn ze nou niet blut. Nou gek genoeg niet nee. Ik loop naar buiten en ga in de taxi zitten. Het is best warm vandaag dus heb ik geen jas aangedaan.

Even later komen mijn moeder en vader ook in de taxi zitten. De taxi begint te rijden. En ik kijk voor de laatste keer naar mijn oude buurt. Wat ga ik het hier missen zeg.

We zitten nu al een uur in de auto en dan zien we het vliegveld. We stappen uit en mijn vader betaald de taxichauffeur. We lopen naar binnen. "Ga jij maar even naar het restaurantje met je moeder." Zegt mijn vader en loopt dan richting de balie. We gaan bij het restaurantje zitten en ik bestel een koffie. We kletsen over hoe het daar zou zijn. Van mijn moeder hoor ik dat we een heel groot huis hebben en ik een leuke school. Ik check even nog facebook, snapchat en insta. Dan komt mijn vader terug om te vertellen dat we kunnen gaan.

Als we al die vliegtuig dingen hebben gedaan, lopen we eindelijk het vliegtuig in. We nemen plaats en gaan zitten. Gelukkig zit ik bij het raam, en kijk naar buiten. Ik zie allemaal mensen druk heen en weer gaan beneden.
Na een tijdje geven ze aan dat we gaan vertrekken. Eindelijk rijden we dan en ik voel dat we langzaam in de lucht gaan.

The BadgirlWhere stories live. Discover now