hoofdstuk 6

9.5K 288 30
                                    

(Kiki's p.o.v)

ik loop terug naar huis van mijn lange dag school. ik zie het oh zo mooie strand, terwijl ik langs de kust loop. ik zie ook een skate-baan. yesss

als ik eindelijk thuis ben loop ik regelrecht naar boven. ik heb zin om te hard lopen. ik pak een zwart shortje uit mijn inloopkast met een roze hempje. dan pak ik nog een paar nikes en trek ze aan. ik doe snel mijn haren in een strakke staart en kijk dan een in de spiegel of die goed zit. gelukkig geen bobbel. ik denk dat je wel van die mensen kent die alsmaar blijven zeggen dat hun haar niet goed zit, doe dat echt nooit. dat is een tip. ik pak mijn iphone, die zat nog in de kontzak van mijn broek. dan pak ik snel van mijn bureau mijn fel-roze oortjes.

ik loop over straat naar het strand. ik voel de wind mooi om mijn huid heen verder blazen. ik ren in een fijn tempo terwijl ik 'cheerleader' van Omi luister. waardoor ik snel blijf lopen.

ik kom aan bij de skatebaan en zie daar een paar jongens skaten. ik besluit dat ik nu even mag rusten en ga op het bankje zitten waarbij ik de skate baan in de gaten kan houden. misschien had ik het nog niet gezegd maar ik ben dol op skateboarden. ja ik ben eigenlijk meer een jongen dan een meisje. ik bedoel ik kickboks en skateboard, en o ja ik surf ook nog. toen ik nog in Nederland woonde ging ik soms in het weekend naar zeeland en daar ging ik dan surfen.

dan zie ik het, de jongens zijn Blake en zijn vrienden; de popu's van de school. ik kijk naar Blakes gespierde lijf en kijk dan naar zijn gezicht. net als ik wil wegkijken ziet hij mij. hij krijgt een hele grote grijns op zijn mond. waarom ik heb echt geen idee, want ik dacht dat ik zijn mond zowat er af had geslagen. hij tikt zijn vrienden aan en wijst naar me. dan kijken ze allemaal naar mij. dan komen ze naar me toe gelopen. ik blijf zitten en kijk ze aan. ik ben niet echt bang , maarja ik kan mezelf ook heel goed verdedigen.

"hee, jij bent het meisje van vanmiddag." zegt Blake met een grijns op zijn oh zo knappe smoel. "jupp, degene die je een mep verkocht." zeg ik zo neutraal mogelijk. Blakes grijns gaat meteen weer van zijn gezicht af. "wat doe je hier?" vraagt de jongen links naast Blake. "gewoon zitten" zeg ik schouderophalend. "ik ben trouwens Max en deze hiero is Blake en die naast hem is Caine." zegt Max. "hoi, ik ben Kiki." zeg ik wat vrolijker. waarom weet ik alweer niet maar die Max die lijkt me best aardig.

"wil je naar ons blijven kijken terwijl wij onze skateboard skills laten zien." zegt Blake die ondertussen alweer die grijns op zijn mond heeft teruggeplakt. "ik wil ook meedoen" zeg ik. de jongens kijken me raar aan en barsten dan in lachen uit. "wat?" zeg ik lichtelijk geïrriteerd. "jij kan echt niet skaten." zegt Caine. "ow, echt wel." zeg ik. "geef me je skate board maar." Caine geeft zijn skateboard aan mij en ik pak hem aan.

terwijl ik loop leg ik hem op de grond en ga er dan opstaan. ik maak er snelheid in en ga dan over zo'n uhmm... hoe heet dat ook al weer. o ja, ik doe een 'barley grind' over een trapleuning. ja ik weet het, het is een super rare naam. ik doe nog een paar andere tricks. als ik klaar ben kom ik weer naar de jongens toe geskated. ik zie ze allemaal met open mond kijken. ik ben super trots op mezelf, ja het klinkt misschien een beetje eigendunk, maar ja het geeft gewoon een fijn gevoel.

"wow, jij kan het nog beter dan Max." zegt Caine met open mond. "beter dan ons allemaal denk ik toch." zegt Max grinnikend. nog al die tijd heeft Blake nog niks gezegd. ik geef mijn skateboard terug aan Caine. "dankje voor het lenen, en oordeel volgende keer niet zo snel hè." zeg ik en geef hem een knipoog en loop dan weg. ik doe mijn oortjes weer in en begin weer te lopen. ik hoor nu 'the A team' door mijn oortjes heenkomen. ik neurie zachtjes mee en loop terug naar huis. ik geniet van het warme weer.

ik snap gewoon niet dat ik eerst hier niet heen wou. ja, dan kon ik mijn vrienden niet meer zien, maar poept. ik spreek ze echt nog wel weer.

(Blakes p.o.v)

ik sta nog steeds verbaasd op de zelfde plek. zei kan facking goed skaten. natuurlijk is ze wel net iets slechter als ik, want ja ik ben natuurlijk gewoon prof. ze is anders dan elk ander meisje dat hier op school is gekomen. ze heeft pit, en daar houd ik wel van.

ik wordt verstoord uit mijn gedachten door Max. "yo man, zit je te slijmen ofzo." zegt Max lachend. ik geef hem een kwade blik terug. "uhmm... ik moet maar eens gaan." zeg ik en pak mijn skateboard en skate weg.

The BadgirlWhere stories live. Discover now