hoofdstuk 12

7.9K 257 8
                                    


Ik voel het warme zonlicht op mijn gezicht schijnen. Ik open langzaam mijn ogen. Ik denk weer aan gisteren. Het surfen was echt geweldig. Ik sla de te warme dekens van mij af en stap uit bed. Ik loop naar mijn kledingkast en pak een shirt en een joggingbroek. Ik doe mijn haar in en staart en loop naar beneden. Ik zie mijn vader aan de keukentafel zitten. "Hè, pap." zeg ik vrolijk. "Goedemorgen" zegt mijn vader terwijl hij in de krant blijft kijken. Ik frons even maar loop dan toch naar de keuken. Ik pak en kommetje muesli en ga daarmee op de bank zitten. Ik eet het langzaam op en hoor dan dat mijn vader iets zei. "Wat zei je?" schreeuw ik. " ik ga." zegt hij terug. Oké mompel ik in mezelf.

Als ik mijn eten op heb loop ik naar boven. Ik besluit om even een douche te nemen. als ik onder de douche stap voel ik de warme stralen over me heen lopen.

Als ik klaar ben met douchen loop ik naar mijn inloopkast. Ik pak en kort lichtblauw broekje, met een zwart topje. ik doe eerst mijn donker blauwe lingerie aan en dan de rest van mijn kleren. ik pak als schoenen een paar witte Nikes. als ik me helemaal aangekleed heb ga ik naar de badkamer en stijl mijn haren en doe het daarna in een hoge staart. als laatste moet ik mijn make-up doen. als ik eindelijk alles klaar heb pak ik mijn mobiel van mijn nachtkastje en stop die in mijn achterzak. dan pak ik mijn skateboard onder mijn bureau vandaan en neem die mee naar beneden. ik pak van het aanrecht snel een appel en dan loop ik de deur uit.

ik skate nu richting de skatebaan, en het is lekker warm. ik zie een groepje meisjes staan en ze kijken me raar aan. helaas moet ik langs die kanarie's. "wat?" zeg ik chagrijnig. "niks hoor." zegt er een. ik skate er doorheen en op het laatst draai ik mij om en steek nog even mijn tong uit, en schreeuw nog snel "trouwens jullie zien eruit als kanaries." en dan rijd ik verder. Het was misschien wel flauw van me, maar poept. als ik terug kijk naar de stoep waar ik opreed zie ik Blake met zijn groepje naar me kijken. en natuurlijk moet ik daar weer langs. het liefst wil ik dan op die momenten verdwijnen. ik ben niet bang ofzo voor hem, maar ja ik krijg gewoon een akelig gevoel als ik hem met zijn groepje zie staan. ik skate er rustig naar toe. "wat?" vraag ik als ik dicht bij hen ben. "heey kiki." zegt Max. "heey Max" zeg ik terug iets vrolijker dan net. ja, ik vindt hem het aardigst van de drie tot nu toe hoor.
"Ben je chagi?" vraagt Blake. "Nee, maar als een groepje kanaries naar je gaat zitten kijken dan wordt je dat vanzelf wel." zeg ik met een neppe glimlach tegen hem. "Wat ga je doen?" vraagt Max aan me. "Naar de skatebaan." zeg ik. "Mogen wij mee." vraagt Max. Ik knik. Tot nu toe heeft Cane nog niks gezegd. "Maar hebben jullie jullie skateboard bij dan?" vraag ik neutraal. "Nee, maar die liggen bij mij en we wonen hier verder op." zegt Cane ineens. "Wonen jullie dan bij elkaar?" vraag ik met opgetrokken wenkbrauwen. Ze knikken. Wauw...
"Nou ga halen dan ik ga alvast." zonder op een antwoord te wachten skate ik weg.

(Blakes p.o.v. )

En ineens skate ze weg. "Nou dan gaan we die maar halen zegt Max vrolijk."
We lopen met zijn drieën naar ons appartement. Het is maar eventjes lopen.

Als we aangekomen zijn bij ons appartement maakt Cane de deur open. Hij haalt alle skateboarden en ik pak nog even snel en pakje kauwgum. Cane geeft me mij skateboard aan en dan gaan we weer.

Als we de skatebaan zien zie ik Kiki al skaten. Ze is knap, dat moet ik toegeven en vooral als ze skate. We skaten er rustig naartoe.

(Kiki's p.o.v )

Ik zie ze al aankomen maar besteed er verder geen aandacht aan. Ik ga gewoon door waarmee ik mee bezig was totdat Blake ineens naast me staat. "Je skate goed." zegt hij ineens uit het niets. "Dankje." zeg ik terug.

Als iedereen 'uitgeskate' is zitten de jongens op het bankje en ik paste er niet meer bij dus ging ik maar op mijn skateboard voor hun zitten. "Ik denk dat ik zo maar is naar huis ga." zeg ik tegen ze. "Wil je bij ons misschien pizza eten." zegt Max ineens. Alweer wauw... Ik kijk de rest van de jongens aan. Ze knikken. "Oké is goed." zeg ik schouderophalend.

We zijn met zijn alle onderweg maar hun huis. Ik zit wat met Max te kletsen en Cane en Blake met elkaar. "Hebben jullie en groot appartement?" vraag ik geïnteresseerd. "Ja, best wel." zegt hij.

Als we er eindelijk zijn maakt Cane de deur open. De jongens stappen binnen en ik als laatste. Als er binnen zijn  leg ik mijn skateboard aan de kant en ga op de bank zitten. "Ik bestel wel ff de pizza, wat willen jullie?" Max kijkt ons 1 voor 1 aan Margarita zegt Cane. Hawaï zeggen Blake en ik tegelijkertijd. We kijken elkaar heel even aan en dan kijken we allebei weer weg. "Oké." zegt Max dan en pakt zijn telefoon.

"Jij kwam toch uit Nederland?" vraagt Blake uit het niets. "uhmm... ja" zeg ik meer vragend. "is het een mooi land?" vraagt hij geïnteresseerd. "mwahh, ik vond het maar saai, ik vind dat bijna alles er bijna hetzelfde uitziet."  zeg ik. dan komt Max terug. "het komt er zo aan." zegt hij vrolijk.

na een tijdje gekletst te hebben gaat de bel. Cane staat op en betaald de pizzagozer. ja, zo noem ik degene die de pizza's bezorgt, of het moet een meisje zijn. dan wil ik de naam nog weleens veranderen. maar als diegene chagi tegen me doet noem ik haar gewoon een pizzagozer. oke, weer een van mijn rare gedachtes. ondertussen voel ik dat er een warme pizza doos op mijn schoot wordt gegooid, waardoor ik opschrik uit mijn gedachten.


na het gezellige avondje met de jongens vind ik het tijd om naar huis te gaan ik zeg de jongens gedag en dan skateboard ik naar huis.

thuis aangekomen kleed ik me om en haal ik mijn make-up van mijn gezicht af. als ik klaar ben ga ik in mijn bed liggen en uiteindelijk val ik in slaap.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

het spijt me heel erg. ik was op vakantie en ik dacht dat we goede internet hadden zodat ik kon schrijven alleen het was hele slechte internet. dus aangezien ik nu thuis ben dacht ik van dan update ik hem even. 

veel succes met lezen -x


The BadgirlWhere stories live. Discover now