hoofdstuk 27

3.8K 74 37
                                    

Wanneer iedereen op z'n surfboard ligt gaan we peddelen. Ik doe gewoon rustig mee. Verderop zie ik al mensen van hun surfplank afvallen. Ik giechel een beetje. Ik snap dat als je het voor de eerste keer doet, je het niet meteen kan, maar het ziet er gewoon grappig uit.

We moesten van de instructeur gewoon rustig op de plank blijven liggen en meebewegen met de golven. ik vind dit echt super saai. Niet stom bedoeld of zo maar ik wil gewoon mijn eigen ding kunnen doen en niet op het zelfde niveau als de rest moeten surfen.

Ik ben al naar de instructeur toe die iets verder in het water ligt zodat hij iedereen in de gaten kan houden. "Hey, zou ik misschien verderop ergens in het water surfen want ik heb dit al een paar keer eerder gedaan?" Vraag ik nonchalant. "Dus jij beweert dat je beter bent dan de rest." Hoor ik ineens een stem achter me.

Ik rol even met mijn ogen en draai me om. Het is de enige echte Blake en zijn groepje. Ik glimlach even naar Max, waarna ik vervolgens mijn ogen richt op Blake. "heb je mij die woorden horen zeggen? Ik niet dat ik beter ben. Ik wil gewoon ergens anders surfen en niet deze les volgen, dit is de basis en dat kan ik al." Zeg ik zuchtend tegen hem. 

Ik draai me weer om naar de instructeur. "Dus mag het?" Vraag ik geïrriteerd. Blake weet echt op mijn zenuwen te werken.  De instructeur kijkt bedenkelijk. "Oké vooruit, maar blijf wel in het zicht." Ik glimlach. "Dankje!" Zeg ik blij en wil weer verder peddelen. "Mogen wij dan ook mee, we kunnen het ook al." Hoor ik Blake's irritante stem zeggen. "Ja, is goed." Hoor ik hem nog net zeggen.

Ik zucht en peddel verder naar Jason. "Kom je mee, dan gaan we echt surfen." "Mag dit wel, ik bedoel komen we dan niet in de problemen?" Ik schud mijn hoofd. "Ik heb het gevraagd." Hij knikt goedkeurend en volgt me. 

 We gaan beide iets verder dan waar de groep aan het surfen is. "Ik kan Blake echt soms even niet uitstaan." Zeg ik tegen Jason. "Dan moet je nog even doorzetten want hij komt er nu aan." 

Ik draai me om, en inderdaad, daar komen ze aan. Ik zucht nog een keer. Ik heb hier helemaal geen zin in. Ik wilde gewoon even rustig surfen, en niet heel de tijd  sixpacks zitten aan te staren. Ja, ze hebben er allemaal een. Ik snap niet hoe ze die allemaal krijgen, ik bedoel ik zit veel liever op de bank een pizza te eten dan er voor te zorgen dat mijn sixpack er nog uitziet als een sixpack.

"Heey, jongens wat leuk om jullie hier te zien, maar ik denk dat je de basis eerst onder controle moet krijgen voordat je het echte werk gaat doen. Oh, en wat jammer nou, dat is helaas niet hier, maar daar." Zeg ik met een mierzoete glimlach terwijl ik wijs naar de rest van de groep. "Oh schatje toch, ik heb de basis al lang onder controle, en niet alleen bij surfen." Zegt Blake met een knipoog. 

Ik maak een kotsgeluidje. "Okay, laat maar is zien wat je kan dan." Zeg ik uitdagend en wijs naar de steeds hoger wordende golven. "Okay, maar probeer niet al te erg onder de indruk te zijn." Zegt hij met een knipoog. "Geloof me, dat lukt me wel." Zeg ik tegen hem en hij peddelt wat verder van ons af. 

Ik zie hem wachten tot er een mooie golf komt en ik kijk naar Jason. "We kunnen nu snel weggaan." Zeg ik half fluisterend. Het is misschien kinderachtig maar komop, ik surf noch liever met de groep dan naar Blake en zijn sixpack te kijken. 

Ik hoor Max achter me lachen. Jason schud zijn hoofd. "Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar zijn surfskills." Zegt Jason kijkend naar Blake die in middels in actie gekomen is. Ik zucht teleurgesteld maar blijf toch kijken. 

Blake is hard aan het peddelen om bij de golf te komen. En wanneer die bij de golf is springt hij op zijn board. Hij staat er stevig op en doet een paar mooie trucjes op de golf. Hij is niet slecht, dat moet ik eerlijk toegeven. Hij ziet er ook niet slecht uit, maar dat ga ik niet toegeven.

 Een paar minuten later komt hij terug. Ik doe expres mijn mond een beetje open en kijk alsof ik heel verbaasd ben door wat hij net op de golven heeft laten zien. "Ik weet dat ik goed ben hoor, je hoeft niet met open mond te kijken naar mij. Bewaar dat maar voor een andere keer." Zegt hij met een knipoog. Jeez, wat heeft hij vandaag.  

"Pfuhh, dat was goed, maar niks vergeleken met wat Kiki kan doen op het surfboard."  Zegt Jason. Ik kijk hem dodelijk aan. Serieus, waar was dat nou goed voor. 

 Blake trekt zijn wenkbrauwen op. "Nou, laat maar eens zien wat je kunt dan." "Nee, dat hoeft niet hoor, ik laat het uitsloven wel aan jou over."  Zeg ik met een neppe glimlach. " ach kom op,  laat ze zien wat je kunt."  Zegt Jason aanmoedigend. " ja kom op, laten zien wat je kunt. "Zegt Blake Jason na. "Oké, dit doe ik alleen zodat hij zijn kop houdt." 

 Ik  peddel naar voor en ga op mijn surfplank zitten en wacht tot ik een mooie golf aan zie komen. Na een paar minuten wachten zie ik een prachtige golf.  Ik peddel zo snel mogelijk naar de golf toe en houd mijn plank daarna stevig  vast en spring op mijn surfplank. Nu sta ik er op en ga ik mooi met de golf mee. Het is zo'n grote golf dat de golf  over me heen gaat. Je weet wel, zoals je wel eens in films ziet. 

 Ik krijg het voor elkaar om een paar minuten in deze golf te blijven. Daarna verdwijnt het water langzaam en laat ik mezelf in het water vallen.  Ik kijk om me heen en zie dat ik bij de rest van de groep bent terechtgekomen maar dan een stukje verder de zee op. Ze kijken me allemaal aan waardoor ik niet weet hoe ik me moet gedragen. 

 Ik peddel langzaam terug naar Jason die me vrolijk aan zit te kijken. Ik zie Blakes mond een beetje open hangen. "Ik weet dat ik goed ben hoor, je hoeft niet met open mond te kijken naar mij." Zeg ik terug om zijn eigen woorden tegen hem te gebruiken. "Dat was niet slecht." Zegt  Blake. Ik trek mijn wenkbrauwen op en kijk hem aan. "Dankjewel?" Zeg ik terug.

Vous avez atteint le dernier des chapitres publiés.

⏰ Dernière mise à jour : Mar 04, 2018 ⏰

Ajoutez cette histoire à votre Bibliothèque pour être informé des nouveaux chapitres !

The BadgirlOù les histoires vivent. Découvrez maintenant