hoofdstuk 26

3.2K 94 20
                                    

Ik wordt langzaam wakker van het zonlicht dat door de gordijnen schijnt. Ik rek me uit en kijk dan om me heen, hoe ben ik hier in mijn eigen kamer beland? Net wanneer ik op wil gaan staan zie ik Tess de badkamer uitkomen.

"Goedemorgen slaapkop" zegt Tess vrolijk. "Ik heb mevrouw Garcia gevraagd wat we vandaag en morgen gaan doen. Vandaag gaan we iets op het strand doen, ik weet alleen niet wat. En morgen hebben we vrije tijd." Zegt ze terwijl ze een klein vreugde dansje doet. Ik lach om haar actie en loop vervolgens de badkamer in.

Ik doe mijn hele ochtend routine zorgvuldig en trek dan al mijn kleren aan.

Wanneer ik klaar ben kijk ik op de klok. Shit... We moeten over één minuut beneden staan voor het ontbijt.

Ik ren naar Tess toe die al op mij staat te wachten en trek haar mee naar de deur die ik vervolgens open zodat we er niet tegen aan lopen. Ik trek Tess rennend verder mee naar de trappen, als we met de lift gaan zijn we te laat. Ik laat Tess los en ren de trappen af met Tess op mijn hielen.

Wanneer we beneden aankomen zit iedereen al aan tafel te wachten op ons. Ik grinnikte... Haha, zo kun je dus in een keer een hele grote groep plagen.

Ik ga op mijn gemakje naast Jason zitten en kijk vrolijk om me heen. Het eten wordt nu voor ons neergezet. Joepie, croissants, ik vind ze zo lekker.

Ik pak mijn croissantje en eet hem gulzig op. Terwijl we aan het eten zijn gaat mevrouw Garcia een beetje in het midden staan en kucht een keer. "Dames en heren, vandaag gaan we, wat iedereen leuk zal vinden, naar het strand." Zegt ze. Ik hoor de meesten mensen al juichen en ik zie Jasmin en haar kanaries al verveeld kijken.
"Daar gaan we een groot deel van de dag spenderen. Daarna zullen we met zijn alle uit eten gaan."

"Wat gaan we eten?" Vraagt iemand. "Tapas." Antwoord mevrouw Garcia. Ik geef een goedkeurend geluidje. Tapas, daar heb ik wel zin in.

~~~~~

We zijn nu onze bikini's aan het aandoen, want we vertrekken zo naar het strand. Ik heb geen idee wat we gaan doen, maar ik heb er zin in.

Wanneer iedereen beneden staat lopen we naar het strand met z'n alle.

~~~~~~~~~~

Wanneer we er zijn liggen er allemaal surfboard met verschillende kleuren in een paar nette rijtjes klaar om gebruikt te worden.

Ik kijk Jason blij aan, we gaan surfen! Hier heb ik zo'n zin in. Jason ziet me te blij kijken en schiet in de lach. Tess kijkt ons raar aan. Ik lach kort en ik haal mijn schouders op.

Dan komt mevrouw Garcia aanlopen. "Jongens, zoals jullie kunnen zien gaan we vandaag surfen." Een paar mensen beginnen te juichen. De kanaries kijken geschrokken. "Moeten we het water in?" Vraagt Jasmin. "Ja, jullie gaan het allemaal proberen. Geen uitzonderingen." Zegt mevrouw Garcia streng. Aww, wat jammer. Dadelijk loopt hun make-up helemaal uit.

Er komt een knappe man aanlopen. Hij is iets ouder dan wij zijn. "Dames en heren, mijn naam is Pablo en dit zijn mijn collega's, Emilio en Katharina." Zegt hij met een zwaar accent. "Wij gaan jullie vandaag begeleiden bij het surfen." Zegt hij luid en duidelijk.

"Jullie mogen even allemaal bij een surfboard gaan staan. en daar mag je even je spullen leggen en je kleding uittrekken, want als het goed is heeft iedereen zijn of haar badkleding al aan." Zegt aan een stuk door.

Ik kies een surfboard naast Jason uit. Een mat zwarte en trek mijn kleren uit. Deze doe ik in mijn tas en leg hem achter me neer.

Wanneer iedereen klaar is begint Pablo te praten. "Oké, nu iedereen klaar is kunnen we beginnen. Ik zou graag willen dat iedereen op zijn surfboard gaat staan. En dan in deze houding." Hij doet de houding voor op het surfboard van zichzelf en laat ons die na doen.

Na een paar keer iedereen laten proberen legt hij het volgende uit. "Nu gaan we plat op onze buik liggen en dan maak je zo'n draai met je armen, je peddelt."
Ik doe hem zonder pijn en moeite na en volg zijn volgende uitleg die kort erna kwam.

"Nu moet je van deze houding naar de vorige houding gaan. dus zo" zegt hij en doet het voor. Ik kijk aandachtig en doe dit ook na.

~~~~~
Na nog een half uur lang dit te hebben gedaan mogen we eindelijk het water in.

"Jongens en meisjes, doe allemaal dat bandje van de surfboard om je enkel. Dan pak je je surfboard en volg je me even." Zegt te instructeur.

Ik doe mijn bandje snel rond mijn enkel en volg hem. Ik sta als eerste voor zijn neus en wacht tot de rest arriveert.

Ik zie Jasmin en haar kanaries moeite hebben om het board op te tillen. Die hebben echt geen spierkracht.

Wanneer iedereen er is splitsen ze ons op in drie groepen zodat we meer ruimte hebben om te surfen. Ik word samen met Tess en Sid ingedeeld. Ik knuffel ze. Gewoon omdat ik zo vrolijk ben.

"Jongens en meisjes, als eerst gaan we even peddelen," zegt de instructeur. "Je moet je plank in het water leggen en dan ga er maar gewoon even bijstaan."

Dus zoals wordt gezegd doen de meesten dat ook, waaronder ik natuurlijk.

"Okay, nu iedereen zijn surfplank in het water heeft liggen, gaan we er op liggen. In het begin gaat dat een beetje moeilijk maar dan moet gewoon even oefenen."

Dus iedereen gaa op zijn plank liggen. Ik lig er als eerste er stabiel op en zie andere er steeds afvallen. Dit is wel leuk om te bekijken hoor. Net een film.
Ik kijk naar Sid en Tess. Dit is te grappig om te zien. Sid ligt eindelijk op het surfboard en probeert Tess op die van haar te helpen.
Ze kijken me allebei kwaad aan.
"Hè Tess, kom je er wel nog op voordat we in het vliegtuig terug naar huis moeten stappen." Zeg ik en schiet weer in de lach.

The BadgirlWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu