hoofdstuk 5

9.5K 291 67
                                    


biep.. biep... biep..


ik sla op mijn wekker totdat hij stopt met dat irritante geluid. ik sla de warme dekens van me af en knip het licht aan. een koude rilling schiet door me heen.


ik loop naar mijn badkamer en besluit om maar even een lekkere douche te nemen. ik doe mijn kleren uit en gooi ze in de wasmand. terwijl ik het de douche al had aangezet stap ik eronder. ik weet niet of jullie dat ook hebben, ik zal het even uileggen. nou kijk, als je onder de douche gaat staan en je zet hem dan pas aan dan is ie eerst nog koud, en dat vindt ik dus echt alles behalve fijn. ik laat de warm geworden stralen over mijn huid lopen.


ik stap de douche uit en droog me af. ik doe mijn badjas aan en loop naar mijn inloopkast. ik denk dat ik vandaag maar is als het brave meisje ga. ik pak een zwarte skinny jeans en een bourdeaux bloesje, daarbij pak ik ook nog mijn zwarte bh en onderbroek. ik kleed me om en loop dan terug mijn kamer in. ja ik weet, het klinkt heel raar maar ik zeg gewoon even kamer omdat ik zoveel kamers in mijn 'kamer' heb noem ik maar waar de deur van de hal zich bevindt mijn kamer. ik leg mijn kleren op bed en loop dan weer naar de badkamer. ik pak mijn stijltang en steek de stekker in het stopcontact en ik leg de stijltang op de rand van de wasbak. dan loop ik weer naar mijn 'kamer'. ik doe mijn kleren aan en bekijk mezelf is in de spiegel. ik doe geen sieraden aan. ik loop dan weer naar de badkamer en stijl mijn haren. weer doe ik wat eyeliner, en wat mascara op. en ook wat concealer. dan loop ik weer naar mijn inloopkast en pak een zwarte handtas. ik doe daar al mijn boeken in en kijk dan nog een keer in de spiegel. ik pak nog snel mijn zwarte nikes en doe ze aan.


dan loop ik naar beneden. mijn moeder staat waarschijnlijk in de keuken. "hooi" roep ik. mijn moeder komt de kamer ingelopen met een bord vol wentelteefjes, hmmm... lekker. "hee, je vader is al naar zijn werk." "vandaar de oh zo lekkere wentelteefjes?" vraag ik met een glimlach. "gewoon" zegt ze en schenkt me een glimlach terug.


nadat ik mijn eten ophad liep ik naar de keuken. ik pak een appel en wat brood en een flesje water en loop dan weer naar de woonkamer. "mam, hoe kom ik op school, krijg ik nog een motor?" "o, ja ik breng je vandaag naar school, zodat jij ook meteen de weg ernaartoe kan leren." mijn moeder staat op en doet haar jas aan. ik pak ook mijn jas, ik doe een beige leren jasje aan. ik loop achter mijn moeder aan naar de auto. ik stap in in onze zwarte BMW. en zo rijden we naar school.


ik onthoud de weg goed voor morgen. eindelijk stopt de auto en ik kijk uit het raam. ik zie een heel groot school gebouw met de naam LUANDER LYCÉE voor me staan. ik zie allemaal kinderen op het schoolplein rondlopen en een mooi groen grasveld. "doei" zeg ik tegen mijn moeder en geef haar snel een kus. ik ga de auto uit en kijk nog eens een keer goed. dan loop ik door de schoolpoorten naar binnen. een paar kinderen kijken op, maar daar trek ik me niks van aan.


ik kijk rond en zie allemaal groepjes. ik zie waarschijnlijk de nerdjes in de linkergroep zitten, want ze zitten allemaal te lezen en zo. en ik zie in het midden van het plein bij de picknick tafels de populaire zitten, ik zie ze niet echt goed maarja... en de normale mensen lopen gewoon over heel het schoolplein. ik loop verder naar de deur en nu kijkt bijna iedereen mij aan. ik trek me er niets van aan en loop het schoolgebouw binnen. dan zoek ik het secretariaat. uiteindelijk vindt ik het en loop er zo snel mogelijk heen, omdat de eerste bel al is gegaan.


ik klop op de deur. "binnen" zegt een oude vrouwen stem. ik loop naar binnen. ah jij zal vast Kiki zijn, waarop ik knik als antwoord. "nou hier is je lesrooster en ga nu maar snel naar je les. oh ja en hier is je kluissleutel, je kluisnummer is euhh... 18." ik knik en bedank haar. ik loop snel naar het eerste lokaal. ja je vraagt je vast af hoe het kan dat ik mijn boeken al had kunnen pakken, nou ik had het door gestuurd gekregen. ik heb als eerst mentoren dus ik loop naar lokaal 209.


het is al rustig in de gangen. eindelijk kom ik bij het lokaal aan en klop op de deur. een vrouw met een klein rond brilletje doet de deur open en zegt. "jij bent vast Kiki." ik knik en de vrouw laat me binnen. "vertel maar iets over jezelf."

ik ga voor de klas staan en ga me eerst heel verlegen voordoen. "uhmm ik ben Kiki en ik speel piano. ik ben vanuit Nederland hierheen verhuist." "oke, ga jij maar even een plaatsje zoeken." waarschijnlijk had ze niet in de gaten dat er nog maar een plekje vrij was naast een meisje. ze heeft mooi blond stijl haar en blauwe ogen. ik ga er zitten en pak mijn boeken. "hoi" zegt het meisje tegen mij. "hoi" zeg ik terug en schenk haar een glimlach. "ik ben Taylor" zegt ze vrolijk. ik schud haar hand "Kiki"


de lessen gaan snel voorbij en Taylor en ik hebben veel gepraat. het is nu pauze, en we doen onze boeken in onze tassen en lopen het lokaal uit. "nou er zijn hier bepaalde groepen op school zoals je misschien hebt gezien, en ik behoor meer zeg maar bij de normale mensen. "oke" zeg ik met een glimlach.


opeens bots ik tegen iemand aan. ik kijk naar diegene en zie een Mega knappe jongen staan. ja misschien denk je zo knap is hij nou ook weer niet maar deze maakt gewoon misbruik van zijn knapheid. "kijk even uit joh" "kijk zelf even uit" ik kijk richting Taylor en ze kijkt geschokt naar mij. ik kijk terug naar de jongen met een verbaasd gezicht. opeens krijgt hij weer een arrogant gezicht. "jij bent zeker de nieuwe" "uhmm, ja maar ik heb ook een naam" zeg ik zo arrogant mogelijk terug. "jij weet niet wie ik ben he." ik kijk hem raar aan, ondertussen is er een hele groep rondom ons gevormd. "nee inderdaad niet, vertel het eens." zeg ik met een zucht. "nou ik ben de populairste jongen op school." zegt hij met een grijns. wow, die jongen is vol van zichzelf. "dus" zeg ik terug. iedereen begint te giechelen, totdat ze een kwade blik van de jongen krijgen. "iedereen wilt met mij enzo., weet je wel. en ze zijn bang voor mij." "nou oké, wat een leuke prestatie zeg, maar ik moet nou gaan. toedeloe." zeg ik en loop naar Taylor, die me verbaasd aankijkt. "wat?" zeg ik. "d-dat is B-Blake." "okee, kom zullen we even gaan eten." zeg ik met een duhhh toon. ze knikt en we lopen dan naar een tafel die leeg is.


het einde van de laatste les is aangebroken en dan hebben we pauze. "het huiswerk staat op het bord," zegt mevrouw Franken. Taylor en ik pakken onze spullen en lopen het lokaal uit. dan lopen we naar een tafel die buiten staat. er zitten al mensen aan de tafel. "yo mensen dit is Kiki." "was jij nou net met Blake aan het praten" zegt een meisje met licht bruine haren. "uhmm ja" ze kijkt me aan met open mond maar al snel herstelt ze zich. "ik ben Hannah." ik schud haar hand en maak ook nog kennis met de rest. er is een jongen met zwarte haren genaamd Luc en een jongen met blonde haren genaamd Alexander.


ik zit met hun te kletsen als opeens iemand op mijn schouder tikt. ik kijk Luc en Alexander die met een geschokte blik kijken. ik draai me om en kijk in de ogen van Blake. "hoi wat is er?" vraag ik ongeïntereseerd. "kom jij bij ons zitten, dan ben je weg van hun." ik kijk hem vol afschuw aan. ik sta op en ga heel dicht bij hem staan. "waarom zou ik?" "nou omdat hun raar en kut enzo zijn." ik kijk hem raar aan. wat denkt hij wel niet. ik geef hem een klap in zijn gezicht en meteen brengt hij zijn hand naar zijn kaak. "ik zou maar niet zo over hun praten." ik pak mijn tas en loop weg. ik wring me tussen de mensen massa door die ondertussen rond ons gevormd was. Luc, Alexander, Taylor en Hannah lopen achter mij aan en zeggen niets meer.







The BadgirlWhere stories live. Discover now