PISTE FALSE

460 45 5
                                    

*continuare CĂUTĂRI FĂRĂ REZULTAT*
 
 

Închise telefonul nervoasă şi ochi vaza de pe masă. Avea nevoie să spargă ceva. Îşi încordă pumnul şi , dintr-o lovitură, vaza căzu pe jos, spărgându-se în mii de bucățele. Nenorocita de Janelle şi-o căuta rău de tot. Începu să se agite şi să patruleze prin încăpere.  A avut dreptate încă de când a văzut-o la clubul de biliard. Dar ce însemnau acele semne? Se opri brusc şi se aşeză pe canapea cu capul între mâini. Alexander îi făcuse semnele. Dar Janelle a spus că era spioana lui Snyder. Dacă şi Alexander este unul dintre spioni? Dacă ar fi aşa , înseamnă că erau într-un mare pericol. Li se întindea o cursă. Trebuia să îi anunțe şi pe ceilalți! Dar avea nevoie de dovezi. Dovezi...Dovezi...Gataa! Dacă reuşea să se apropie şi mai mult de Alexander, le-ar fi aflat planurile. Sau s-ar infiltra în banda lui Snyder. Dar dacă şi cățeaua făcuse la fel? Ar fi fost capabilă să îi păcălească şi astfel i-ar fi zdrobit din interior. Dar de ce ar fi răpit-o pe Alexis? Oare Alexander a răpit-o? Dar dacă Alexander era Snyder? Neah...Nu ar fi posibil. Trebuia să reuşească să-l cucerească! Dar mai întâi avea nevoie de un plan! Dar ce mai exact? Ştia că Alexander o place, mai trebuia să îl pună cu botul pe labe. Sunetul telefonului o scoase din gânduri şi îl scoase din buzunar. Vorbea de lup...

    -Da, iubitule!
    -Am găsit ceva, iubito! I-am depistat telefonul într-un vechi abator de la marginea oraşului.

Dar asta era imposibil. Telefoanele lor nu puteau fi depistate. Sigur e ceva putred la mijloc.  

   -I-ai depistat telefonul? întrebă ea suspicios.
   -Da, iubito. Am avut nişte relații. Vrei să vin cu tine?
   -Aa..Nu, stai liniştit. Mă descurc eu.
   -Ai grijă, totuşi. Am aflat că răpitorii sunt dotați arbalete BIGNAMI FIREFOXB3 şi cu arme FEINWERKBAU 800X .

Asta chiar este suspicios.

   -Iubitule, tu ai lucrat vreodată cu arme?
   -Ăă...Nu , iubito! Hai că mă cheamă Andy. Vorbim mai tarziu!

Christine rămase cu telefonul în mână după  ce Alexander închise brusc. O mințea . Clar o mințea. Se ruga din tot sufletul să nu aibe şi el legătură cu răpirea prietenei sale. Fir-ar! Ar fi trebuit să o asculte pe Lex încă de la început! Dar ea nu! Ea trebuia să iasă la întâlnire şi să o mai care şi pe Alexis după ea. Halal prietenă mai este şi ea! Trebuia să aibe încredere în ea, nu în Alexander. Totuşi trebuia să verifice dacă informația lui era adeărată.  Fugi în camera sa şi scoase de sub pat o valiză uriaşă. O deschise dintr-o mişcare şi scoase costumul din ea. Se îmbrăcă rapid şi scoase tot din valiză un Browning HI Power Mark III Umarex cu aer comprimat CO2, semi automat .Mai luă unul ca măsură de siguranță Scoase tot de sub pat un rucsac în care aruncă nişte frânghie cu cârlig, un binoclu, o lanternă , o şurubelniță, un flex şi nişte bombe fumigene. Verifică piedicile pistoalelor şi , după ce băgă unul în bocancul drept şi pe celălalt în tocul de la spate, împinse valiza înapoi şi fugi spre ieşire , luând telefonul de pe masa din living. Nu avea timp să îi mai sune şi pe ceilalți.
   Ieşi din bloc şi porni grăbită maşina roşcatei. Noroc că avea şi ea cheie. Tură motorul la maximum şi ieşi din parcare lăsând în urma ei urme de roți şi fum sufocant. Cine naiba ar fi răpit-o? Primul suspect era sigur Snyder. Nenorocitul le dăduse destule motive. Al doilea suspect...restul duşmanilor. Snyder avea sigur motive întemeiate să o răpească, dar restul? Bine şi restul duşmanilor ar avea motive bine întemeiate. Numai Alexis le ucise frații câtorva dintre ei. Şi nu numai frații. Logodnice, soți sau verişori. Roşcata nu a lăsat pe nimeni în viață. Şi totuşi, dacă vreunul dintre ei a supraviețuit? Blonda strânse volanul atât de tare încât i se albi degetele şi apăsă şi mai tare pe accelerație. Posedatul! Dacă era el? Nimeni în afară de Alexis nu ştia dacă era viu sau mort. Dar era ceva care o intriga cu adevărat. Cum naibii reuşise Alexander să depisteze telefonul prietenei sale? Până şi Damon le dăduse cuvântul că nimeni nu le poate repera locația. Dar el cum reuşise? Dacă mințea? Şi de unde ştia el de arme? Doar cei care au făcut practică sau au fost într-o tabără militară ştiau de FEINWERKBAU 800X. Erau nişte arme de vânătoare foarte greu de cumpărat, şi nu oricine le putea avea. Dar de ce o mințise? Sigur avea şi el ceva de a face cu răpirea lui Lex. Şi dacă ar fi aşa, şatenul nu va mai apuca şi alte zile. Tot ce mai avea de făcut era să verifice dacă pista era falsă. Nu îşi dădu seama când ajunse în apropierea abatorului. Opri maşina în spatele unor tufişuri enorme şi se uită grăbită la ceas. 13:00. Oră fixă. Se trezi chicotind. Alexander nu o iubea. Nu încă. Înhăță rucsacul de pe bancheta din spate . Îşi mai verifică încă o dată pistoalele şi, punând rucsacul , ieşi grăbită din maşină. Scoase binoclul şi verifică perimetrul. Liber. Scoase pistolul şi alergă ghemuită spre abator. Se lipi de pereți şi păşi încet spre intrare. Începu să înjure când observă că este încuiat. Intrarea din spate! Fugi până la uşa din metal şi de data aceasta uşa era întredeschisă. Se apropie de uşă şi desluşi nişte zgomote şi apoi o voce care striga.

Fata cu părul de foc (finalizată)Where stories live. Discover now