DAMON -continuare

469 43 5
                                    


Damon începu să râdă până când fetele ieşiră din maşină, intrând în incinta facultății. Porni maşina şi se îndreptă spre sediu. Acesta era amplasat în centrul oraşului. Era o clădire înaltă de 13 etaje. Pe lângă traficul ilegal cu arme cu care se ocupa , deținea şi o afacere de succes cu articole textile destinate bărbațiilor pentru a nu da de bănuit în legătură cu ocupația sa reală. Afacerea cu articole textile era în această clădire, iar la 100 de metri sub ea se desfăşura traficul ilegal cu arme. Lăsă maşina în parcarea subterană, iar el intră într-un lift ce cobora spre complexul subteran. Intră la el în birou şi se trânti pe scaun. Nu era bine! Nu era bine deloc! Spionul era sigur a lui Snyder şi , oricum informația nu îi distrugea doar lui viața, ci şi lui Alexis. Aceasta nu trebuia să afle. Nu putea să îşi imagineze cum ar reacționa Alexis dacă ar afla că el este adevăratul ei tată. Fir-ar! Puştoaica nu trebuie să afle. Niciodată! Îşi masă tâmplele cu degetele şi se lăsă pe spate în scaun. Închise ochii şi îşi lăsă amintirile să îi invadeze mintea.

     Era în cafenea de 10 minute. Dacă nenorocitul va întârzia cu încă 5 minute, va pleca cu siguranță. Nu suporta să îşi serbeze ziua de naştere. Ce dracu' este aşa special când împlineşti 21 de ani ? Primeşti doar o felie de tort de persoană...că un tort pentru fiecare nu se putea! El nu se sătura dintr-o felie. Şi cadourile! De ce toți spun că gestul contează? De aceea se fac petreceri . Ca să primească cadouri. Îşi verifică ceasul şi începu să bată cu degetele în masă. Până şi comanda îi întârzia. Cercetă cu privirea încăperea cafenelei şi observă o chelneriță cu păr lung, arămiu, ce lua comanda altor clienți.

     -Roşcato, am comandat şi eu o cafea. Ne mişcăm cu talent?

   Roşcata se întoarse spre el şi, dacă ar fi putut , şi-ar fi retras cuvintele. Ochii ăia verzi parcă îl hipnotizau, iar zâmbetul...O,Doamne!... zâmbetul era de milioane. Ştia că s-a îndrăgostit la prima vedere. Frumusețea roşcată va deveni soția lui. Nu va lăsa o aşa superbitate să îi scape printre degete.

Chicoti uşor cu ochii încă închişi. Fusese un bădăran când era tânăr. Şi se ținuse după Destiny 2 luni. 2 luni în care se ducea zilnic la cafenea, 2 luni în care o asalta cu cele mai scumpe cadouri. Dar ea era încăpățânată. Întotdeauna îi spunea că s-ar bucura dacă i-ar aduce doar o floare mică. Dar era tânăr şi dominant. Întotdeauna făcea ca el.   Nu că acum ar fi bătrân ! La cei 45 de ani se ținea încă bine. Deschise ochii şi îşi aprinse o țigară. Începu să râdă când îşi aminti ce scandal făcuse Destiny când aflase că fumează. Se mutase împreună după doi ani. Tot atunci aflase şi că va fi tătic

    Era în living. Se uita la un film romantic. Înainte nu le suporta, dar de când Destiny se mutase cu el, asta după multe rugăminți, a ajuns şi el să îi placă ce îi plăcea şi ei. Ştia că va ajunge mai târziu. Îi dăduse mesaj să îl anunțe că va face şi piața. Perfect! Avea timp pentru o țigară. Până acum două luni nu se atinse de vreuna. Dar îi murise babacul, şi, cum el era deja băgat în afacerile ilegale cu arme ale bătrânului , a fost nevoit să preia conducerea. Nu vroia să o implice şi pe Destiny. Ştia că ar exista posibilitatea ca rivalii tatălui său să afle de noua lui poziție şi de ea. Întotdeauna cea mai mare slăbiciune a unui bărbat este femeia. Îşi aprinse țigara şi trase cu poftă din ea. Expiră fumul şi se lungi pe toată canapeaua.

      -Iubitule! se auzi o voce şocată.

Fir-ar! Era atât de adâncit în gânduri încât nu auzi uşa de la intrare.

      -Iubito, lasă-mă să îți explic! se ridică el de pe canapea şi păşi spre ea.
      -Nu am nevoie de explicații, Damon! Fumai cumva?
     -Nuu , iubito! Vezi tu...Ei bine...Eu doar trăgeam din ea să nu se stingă!
     -Poftim?! M-ai mă iei şi peste picior? Ce naiba, Damon? Cum o să trăiască  copilul într-un mediu ca ăsta?

Rămase blocat. Copil? O să aive un copil? Era minunat!

     -Ce ai spus?? o întrebă el încă şocat.
     -Nimic. Nu mă băga în seamă!
     -Iubito...se apropie de ea şi îi luă fața între mâinile sale...Iubito, dar este minunat!
     -Nu este,Damon! Tu ai 23, iar eu decât 21. Cum o să ne descurcăm?

Îşi aminti că la câteva zile după, nu a mai putut suporta şi i-a povestit tot. Şi traficul de arme şi riscurile. La început îl acceptase, dar şi-au dat amândoi seama că viitorul lor copil va fi în pericol. Au căzut de comun acord ca ea să rămână în apartament şi ca el să îi trimită lunar 2.000 de dolari. Fără ca ea să ştie, deschise un cont pe numele ei unde a depus 50.000 de dolari. Trase cu sete din țigara aproape terminată, şi oftă. Nu i-a spus niciodată că suferă de cancer pulmonar. A fost de multe ori în vizită,la ea şi la micuța Alexis Destiny. Era o scumpete de fată cu părul arămiu şi cu ochişorii asemeni mamei ei. Înainte ca ea să moară, îl făcuse să promită că va avea grijă de ea şi că nu o va implica în afaceriile lui. Dar încălcase promisiunea. Nu putea să se ocupe şi de afaceri şi să aive grijă de ea. Aşa că s-a decis să o învețe să lupte. Pe ea şi pe alți doi băieți pe care îi găsise pe stradă. La scurt timp după ce începuse antrenamentul, puştoaica îi mai aduse alți doi prieteni. Se ridică de pe scaun şi se tolăni pe canapeaua din birou. Scoase portofelul şi privi pozele din el. Una o făcuse cu cei cinci. Alta cu el şi Alexis şi ultima cu toți şapte. Se încruntă când îi observă pe cei doi trădători în ultima poză. Bănuia el că ceva este în neregulă încă de când i-a adus Alexis. Acel Christian nu îi inspirase încredere niciodată. Se convinse de cei doi atunci când i-au vândut lui Valkov o informație legată de un transport important. După trădarea lor, o observă pe Alexis din ce în ce mai deprimată şi slăbită. Ştia că suferă după nenorocit, dar pur şi simplu nu ştia cum să deschidă subiectul. La un an după trădarea celor doi, o vedea pe Alexis numai în sala de antrenamente. Era tot mai absorbită de răzbunare încât uneori leşina din cauza epuizării. Niciodată nu ar fi crezut că fiica lui va fi atât de puternică. Începu să râdă în hohote. Nu îi era frică de rivalii săi , dar îi era  frică de reacția ei când va afla că el este tatăl ei.

*Peste o săptămână*

Nu putea dormi de 3 nopți. Băieții îl anunțase că Alexis a fost răpită şi era sigur că Snyder o făcuse. Îşi puse toți oamenii în alertă prin tot oraşul. Orice informație despre puştoaică era importantă. Aflase doar de la Christine că Snyder îşi are sediul în oraş. La naiba! Nu putea să o piardă şi pe ea. Era tot ce avea. Ar fi dat şi toată averea numai să o ştie teafără. A căutat-o chiar el însuşi. Chiar şi pe la rivalii lui. Bineînțeles că pentru asta a trebuit să scoată din buzunar sume exorbitante şi câteva arme Kalaşnikov. Câteva mii. Dar nimeni nu ştia nimic de Snyder. Nenorocitul acoperise orice urmă. Dacă o va găsi teafără, îi va spune tot adevărul.

Fata cu părul de foc (finalizată)Where stories live. Discover now