Capitolul unu

580 50 9
                                    

Camera mirosea îngrozitor a tăciune şi plante arse, făcând respiraţia a fi o misiune imposibil de îndeplinit. Totuşi, cele patru persoane şi dragonul din faţa lor nu se arătau afectaţi de fumul înecăcios şi erau concentraţi asupra discuţiei.

- Nimeni nu ştie adevărul? întrebă unul dintre ei, frecându-şi neîncetat tâmplele.

"Nimeni!", răspunse dragonul şi privi prin mica fereastră cum seara se lăsa peste întreg ţinutul. "Odată cu moartea lor, li s-a şters orice amintire legată de cele întâmplate. Ceea ce va avea de spus, mâine, acel dragon va schimba perspectiva lor şi ne va aduce cu un pas mai aproape de scopul nostru.", explică cu jumătate de glas, gândindu-se la cele întâmplate. "Îşi amintesc doar că a fost un război şi că au câştigat..."

- Şi că, în urma acestui război, conducătorul suprem a murit, continuă acelaşi bărbat, în timp ce ceilalţi doi au rămas tăcuţi.

Suntem singurii care îşi mai amintesc în totalitate tot ce s-a întâmplat!, îşi spuseră cei patru bărbaţi şi se priviră pe furiş unul pe celălalt. De ce?. Bărbatul care era la conducere îşi privi camaradul. Căzuse pe gânduri, lucru rar.

- Ce s-a întâmplat? îl întrebă, atrăgându-le atenţia şi celorlalţi asupra lui.

- Nimic! răspunse şi privi spre dragon. Doar că...eşti sigur că suntem singurii care îşi mai amintesc de ce s-a întâmplat?

Dragonul dădu hotărât din cap şi îl privi cu ochi suspiciosi, aşteptând motivul din spatele întrebării. Era cât se poate de sigur. Verificase fiecare persoană şi toată lumea, înafara lor, au uitat de existenţa lui Micah şi a sjin-ului Galden. Până chiar şi Prime nu îşi mai amintea de ei, deşi, datorită statutului său, şi-a petrecut majoritatea timpului în preajma lor. "De ce întrebi?".

- Pentru că, în timpul ultimei verificări a pieţei, am zărit un băiat întrebând despre război. Şi s-a referit la cei doi, în special, explicase acesta.

- Aşa ceva este posibil? întrebă conducătorul.

Doar că întrebarea nu îi era adresată lui, ci dragonului. Şi acesta nu răspunse. Este posibil ca...nu, nu are cum!, se contrazise în gând. Ce ar căuta aici?. Îşi închise ochii, încercând să îşi amintească tot ce învăţase pe parcusul vieţii lui despre Oedeti. Aceştia îşi petreceau toată viaţa în săli închise sau în locuri uitate de lume, nu în miezul populaţiei. Se poate să se fii rătăcit?

- Ce ne facem? întrebă conducătorul, văzând că nu răspunde. Dacă băiatul dezvăluie totul înainte ca noi să o facem, asta înseamnă...

"Aduceţi-l la mine!", le ordonă. "Dacă un Oedet se afla aici, înseamnă doar două lucruri. Şi trebuie să ne asigurăm că nu duce la pornirea unui alt război...unul din care n-o să mai scăpăm."

- Ce e Oedet?

"Va fi un element important pentru întoarcea lui Ayllin.", continuă fără să le răspundă.

Nu aveau de unde să ştie, deoarece cunoaşterea prezenţei acestora a dispărut acum mai bine de o mie de ani. Nici o carte sau jurnal, nici o pictură sau un bătrân nu ştiau de ei. Doar vechii dragoni. Dar el...

- Dacă mai trăieşte...

"Este în viaţă!", se răsti dragonul spre ei, păşind ameninţător în faţă. "Şi se va întoarce!"


Păşea atât de hotărât, încât toţi stăteau cu inma în dinţi aşteptând să audă explicaţia mult dorită. Războinici adunaţi din toate colţurile, însoţiţi de dragonii lor au fost chemaţi de cei unsprezece conducători sub pretextul singuranţei tradiţiilor. În urma lui, cum era de aşteptat, păşea la câţiva metrii Deckstra alături de Snew şi de Akhala.

CASA Yeghojix ( seria Dragon al Cerului, volum doi)Where stories live. Discover now