Capitolul douăzeci și trei

184 28 1
                                    

~ Șase luni mai târziu


   Hemerul tocmai ce intră în cameră. Mă ridic din pat, gâfâind din cauza durerii de burtă. După ce se asigură ce nimeni nu pândește pe hol, închide ușa, blocând-o. Apoi, în cea mai mare grabă, vine lângă mine. Cu greu îi întind mâna pentru a-mi verifica pulsul.

- Este puțin ridicat, dar în rest nu aveți nimic. Cât despre dureri, ați mâncat ceva ce nu v-a priit, cel mai probabil, îmi dă acesta verdictul. O să vă prescriu câteva plante pe care o să trebuiască să le luați de acum încolo. 

   Aprob scurt din cap, strâmbându-mă din cauza durerii. Cel puțin, copilul este în regulă. 

- În trei luni, o să nașteți. Trebuie să aveți mare grijă de dumneavoastră, sjin Yeghojix. 

- Am înțeles. 

- Și, mai ales, să nu luați nicio plantă în plus față de cele prescrise de mine. Știu că toată lumea încearcă să găsească leacul după ce am spus că sunteți pe moarte, dar dacă nu vreți să îi faceți rău copilului, mai bine evitați orice ajutor din partea lor.

- Știu asta, Lamen. 

   Hemerul umblă prin săculețul pe care îl poartă după el mereu și scoate un pachețel. Un miros parfumat, plăcut vine dinspre el și mă calmează. 

- Cât de puternice sunt? îl întreb, fiind curioasă de efectul lor.

- Destul de puternice încât să vă țină în viață pe amândoi, sjin Yeghojix. Trebuie să mâncați mai mult, dacă vreți să duceți sarcina la capăt. Și nu vorbesc de ce apucați să luați pe furiș. Vă trebuie mâncare consistentă. 

- N-am de gând să le spun despre copil, dacă asta insinuezi. Știi foarte bine ce va urma. Totul din cauza regulilor și tradițiilor din această lume. 

   Hemerul nu mai comentează și pleacă, lăsându-mă singură să mă holbez la pachețelul parfurmat. La scurt timp după plecarea lui, își face apariția Brille. De data aceasta, Prime nu îl mai urmărește ca pe un intrus. Mă salută printr-o scurtă plecăciune și se așează la măsuța din cameră.

- Echo nu a venit încă? îl întreb.

- Nicio veste, răspunde sec. Ceilalți sjini s-au adunat la Daksa Vimaik. Mi-au spus să vă conduc până acolo.

- Ce mai vor acum? îl întreb deja sătula de cele neșpe mii de întâlniri.

   De când am venit, consiliul se întâlnește din orice prostie. Acum două săptămâni s-au văzut ca să vorbească despre unirea a două familii care nu aveau nicio treabă cu CASELE noastre. Să nu mai vorbim că ieri s-au adunat doar ca să se adune. La propriu. Nu s-a discutat absolut nimic. Am stat și ne-am privit și apoi am plecat.

   Cu chiu, cu vai, mă ridic din pat și pornesc spre ușă. Mai bine îl iau și pe Brille de data aceasta. Să am cu cine vorbi. 

- Vrei să vii?

   Ochii băiatului se luminează și din câteva mișcări e în fața mea, deschizându-mi ușa. Îi mulțumesc și ies. Pe hol, observ doar câteva persoane din CASA Anorra și doi dragoni ai CASEI Akin. Brille mă însoțește de-a lungul holulul din piatră până la scări. Aici, energic, coboară grăbit scările, lăsându-mă în urmă. Durerea de burtă încă persistă, așa că mă apuc de balustrada din piatră și cu grijă cobor.

   În sala mare îl găsesc pe băiat certându-se cu Prime. Cum mă zăresc, încetează. 

- Iarăși vă certați? îi întreb oftând.

CASA Yeghojix ( seria Dragon al Cerului, volum doi)Where stories live. Discover now