Sır Kapısı

3.9K 95 5
                                    

Olayi yasadigimda 13 yasimdaydim.Yazlari babamin ailesi ile yazliga gider 3 ay kalirdik.Biz cocuklar icin iyi bir tatil,aile buyukleri icin ise kislik erzaklarin temini icin guzel bir firsatti.Bu ciflik babamin dedesinin dogdugu evmis,yani yuzyillik tam bir ata yadigariydi.
O gece uykumdan cok susamis olarak uyandim.Ev islerine ve bize bakan Emine teyzeye seslenmeme ragmen uyandiramadim.Sesime benden bir yas küçük kuzenim uyanmisti.
Birlikte asagi inerek su ictik,tam yukari cikacaktim ki mutfagin yanindaki kiler odasinin bahceye acilan kapisinda yasli bir amca gordum.
Tahtadan yapilmis sedirin kenarinda oturuyordu.Kim oldugunu bilmedigim halde hic sasirmadim,cunku civar koylerden ekimlerimizin toplanmasi icin her zaman işçiler gelir,sabahin erken saatlerinde babaannem uygun gorurse ise almasini beklerdi.
Kuzenime yeni isci amcayla konusalim dedigimde kuzenim,benim cok uykum var,sen konus dedi ve yanimdan ayrilarak uyumaya cikti.Isci amcanin kiyafeti cok dikkatimi cekmisti. Basinda sapkasi uzerinde gri elbisesiyle,o küçük yasimda bile bana ilginc gelmisti.Yanina geldigimde merhaba dedim.Yaklastigimda amcanin daha da yasli oldugunu gordum.Nedense icim acidi;bu yasta nasil calisacakti?Yanina oturarak ne is yapacagini sordum.Cevap vermedi sanki beni gormemis gibiydi.Kucaginda tuttugu cantasi ile mesguldu.Ceketinin ucuyla cantasinin ustunde bulunan metal parcasini parlatiyordu.Elini cektiginde sari netalin ustunde PTT yazisini okudum.Yukari balkondan bakici teyze bana seslenince bir kac adim atarak balkondaki teyzeye geliyorum dedim.
Kafami tekrar amcaya cevirdigimde amcanin oturduğu yerde olmadigini gördüm. Cok uzuldum,bakici teyzeden korktugunu sanarak bir kac defa amca diye bagirdiysam da ne kendisini gordum ne de sesini duydum.Cok uzulmustum,sabah gelirse babaannemden ise almasini isteyecektim.Odaya ciktim,bakici teyze kime seslendigimi sorunca gorduklerimi anlattım.
Hemen ciftligin bekcisinin yanina gitti ve iceriye kimi aldigini sordu.Bekci kimsenin gelmedigini soyledi,demir kapiyi hic acmamisti.
Ben yattim uyudum,sabah tum aile uyanmis beni bekliyordu.Babam,amcamlar,babaannem bana olayi tekrar anlattirdilar ve daha sonra babaannem elinde bir deste resim ile yanima gelerek "o amca bunlardan hangisiydi" diye sordu.
Resimlerin icinden o amcayi hemen tanidim.Gosterdigimde babam ve babaannem cok sasirdi. Cunku resimdeki sahis babaannemim kayinpederiydi,yani babamin dedesiydi.Ölunceye kadar yani 1939 a kadar postacilik yapmisti.Babam dogmadan 15 yil once olmustu.Babamin bile gormedigi dedesini ben cok iyi tarif etmis ve bi cok resmin icinden bularak gosterebilmistim.

Türkiye de yasanmis cin ve hayalet olaylariHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin