Üç Gölge Köyü Final

2.2K 66 17
                                    

     Pencereden baktigimda Fesna'yi bahcede görmemiştim. Bir yerlere saklandigini düşünüyodum. O sırada diğer pencereye büyük bir isik vurdu. Gelen Sah Hocaydi...Arabasinin farları gözümü alıyordu...Ben ise bir yandan onu bekliyor,bir yandan Fesna'dan saklanıyor,diğer yandan hocamin cansiz bedenine bakiyordum...
     Sah hoca elinde babamin dedemden kaldığını söylediği gümüş silah ile arabadan indi. Fesna halen ortalıkta yoktu. Pencereden kafami uzatıp,burdayım hocam cabuk gelin!diye bagirdim. Sah hoca beni duymazdan gelmişti. ..Kapinin önünde görmediğim bir seyle konuşuyor,evin en ust katina bakiyordu.
     Sah hocanin eve girmesiyle kopegin havlamasi sustu...Fesna hala ortalıkta gozukmuyordu. Sah hoca bahceye cikip koy hocasinin nabzini kontrol etti...Daha sonra dedemin mezarına gidip kulagini mezara dayadi. Elindeki bicakla avucuna bir kesik atip dedemin mezarına kanini akitti...
     Sah hoca,Fesna'yi sadece konuşarak dedemin mezarının yanina gommus ve onu mezara göndermişti. Ayni sekilde sadece konuşarak köpeği evden defetmisti...Hocamin naasini yerden kaldırıp,evin icinde tabut benzeri bir dolaba bıraktı ve merdivenleri cikmaya başladı. Dedemden kalma tesbih ve yuzuk parmaklarrinda,gümüş silah ise elindeydi.
     Sah hoca merdivenleri çıkarken gülerek,hazır burdayken şu mücevherlerin kimin oldugunu da bir öğrenelim dedi. Ayaga kalkip Sah hocanin yanina gittim...Bence bunun zamani var hocam,koyumuzun hocasini kaybettik,bu halde beklemesi dogru degil dedim. Sana dedigimi yap dedi. Birlikte evin en ust katina mücevherlerin olduğu yöne doğru ciktik...Sah hoca Mücevherleri inceledikten sonra en ust kattaki salonun ortasına dev bir bakir tepsi yerleştirdi. Etrafına yine arapca kelimeler ve cok sayida mum koydu. Bana dönüp "şimdi en tehlikeli kismina geldik,hazır misin?"dedi. Hazır olduğumu ve bir an önce su isi halletmemiz gerektiğini soyledim. Bicagiyla elime bir çizik atti,kanimi bakir tepsiye akitti. Ve yine mumlar büyük bir siddetle yanmaya,kagitlar havada ucusmaya basladi...En üst katta gölgeler dönüp dolaşıyor,adeta ev başımıza yikiliyordu.
     Bütün bunlar olurken Sah hoca okudugu arapça seyleri daha güçlü okumaya baslamisti. O bagirdikca evde daha cok rüzgar oluyor,ateşler nerdeyse yüzümüzü yakacak kadar yukseliyordu. Ve en sonunda fiziksel  olarak bedenimi kontrol edemiyordum. Adeta buz kesmistim ve yaklasik 2-3 dakika sonra olduğum yere yigildim.
     Sah ayaga kalkti...Ben harreketsizce yerdeydim konusamiyor ve hareket edemiyordum sadece izliyordum. Mücevher In onune gidip secdeye yatti,ellerini acip "Ey Rab babanin oglunun canina kiydigi bu dunyada,bu ademogullari bütün bu mucevherleri güzellikleri haketmiyor" dedi. Mucevherlere elini sürüyor,hepsini teker teker cebine atiyordu...Simdi anlamistim nasil bu kadar zengin oldugunu ve nasil bu kadar lüks bir hayat sürdürdüğünü. Sah yavasca yanima sokuldu,bu cinnileri basina bela eden belki babandi ama yanlis insana guvendin dedi. Eliyle bahceyi işaret etti...Fesna ordan bizi izliyordu. ..Hocani da ben öldürdüm,mücevherlerini de ben aldim. Fesna'ya da ben göz koydum. Cunku Ademin nesli bütün bunları haketmiyor...Şimdi seni de babanin yanina gönderiyorum çamur diyip silahi yavasca kafama yaklastirdi. Ve gecenin sessizligi 2 el atilan silah sesiyle bozuldu...
     Silah sesleri duyulmus ve bütün köyün lambalari yanmisti...Her sey o 3 saniye icinde olmuştu. Gözlerimi actigimda Sahin cansiz bedeni ustumdeydi...Kafami kapiya cevirdigimde gördüğüm manzara hayatimdaki en aci manzaraydi...Annem elinde silahiyla Sah'i kursunlamis ve canımı kurtarmisti.  "Bizi affet oglum...Hayatini mahvettik ama bizi affet"dedi ve ikinci kurşunla kendisini vurup oldugu yere düştü. Hayatimda yasadigim en aci gün,gördüğüm en aci manzara ve hissettigim en buyuk aciydi...Canimin acisindan yerimden kalkamiyodum ama kalbimin acisi hepsinden daha beterdi. Sabaha kadar annemin cansiz bedenine bakarak bekledim. Ustumde Sahin cesedi vardı.
     Sabahin ilk ışıklariyla polis eve giriş yapti. Annemin,hocamin ve Sah'in cansiz bedenleri ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Geriye sadece annemin bana biraktigi,babamin yazmis oldugu mektup kaldi...Ve bütün her şeyin aciklamasi bu mektuptaydi.
O mektup;
Affet bizi oglum...insanoglu bir hirs ugruna neler yapıyor bu dünyada?Baban yıllarca seni okutabilmek icin sana iyi bir hayat sunabilmek icin calisti cabaladi ama gücü bir yere kadar yetti. Yillardir haksizliklarla uğraştı senin baban oglum ve hic bir karsilik alamadi...Amcanlar ve halanlar istedikleri hayati yasarken senin baban ufacik maasla seni okutmaya calisti affet...Simdi merak ediyorsun bütün bunlar nasil oldu diye? Maddi gucumuz bitmisti...Ben evi ve arabayi satmistim. Koyunlarrimi yok pahasina satiyordum.
     O sirada bir gun yuzuk bozdurmak icin kuyumcuya gittim. Gümüş bir yuzuktu bu,evet oglum...Bu yüzük,o sana emanet ettigim yüzük. O yüzüğü bozdurmaya giderken bir adamla karsilastim oglum. Bana bu yuzukle neler yapabilecegimi anlatti. Bana nelere sahip olabilecegimi anlatti. Yuzuk b3ndeydi,o ise bu isin ilmini biliyordu. Ancak yüzüğün sahibi kimse tehlike onundu. O yuzden yüzüğü kendisi almak yerine,bizi atese itti cahilligimize ver oglum.
     Ve daha sonra koyde,dagda,rum koyde onlarca define bulduk. Bunlari bizim evde saklarken bir gece butun hepsini dedenin evine kacirip sakladim. Sehirdeki büyücü adam geldiğinde ise onu oldurmekle tehdit ettim ancak o bizden güçlüydü. Seytanlarrini,cinnilerini evimize yolladı. Annenle aramiz acildi,deden sagligindan oldu,evimizin huzuru kacti...Sirf o yuzden evimize geldiginde seni eve almadim. Sirf o yuzden üniversite okudugun sehre don dedim...
     Seytan bizi oyuna getirdi oğlum. ..Sehirdeki adamin buyusuyle mucevherlere cinler musallat oldu. Sana o yuzden o eve gitme dedim. Sana o yüzden o eve uğrama dedim.
     Hocayla neden kavga ettigmizi merak ediyordun bir de...Hocan bütün bunları yakip kurtulmak istiyordu. Cesurdu ama cahildi. Bunu yapsa hem o, hem sen,hem biz olecektik.
     Anlayacagin senin baban sen mutlu ol diye kötü bir adam olup cehennemde yanacak bir adam...
     Ama son kez soyle oglum,seni affettim baba de...Seni cok seviyorum hoscakal...Allahin yolundan sasma.

Türkiye de yasanmis cin ve hayalet olaylariHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin