Kamanli Camii

2.4K 51 5
                                    

annemin rahmetli dayısının başına gelmiş bir olay vardı. hep anlatırdı ve her anlattığında da tüyleri diken diken olurdu. ben de onun hikayesini bu başlık altında paylaşayım diyorum ve paylaşıyorum :

efenim urla'da yaşayanlar kamanlı camii'sini bilir. minaresi yıkık, tepesinde selvi bitmiş bir camii idi, restore edildi düzeltildi şimdi. bizim büyük dayıların tarlası da o caminin karşısındaydı hemen. her yaz anneannemler bize geldiğinde oraya giderdik, tarladan domates salatalık toplar, yerdik filan. neyse... dayı tabii gençliğinde de bu tarlayı işlemekteymiş. hanımıyla beraber tarlanın içindeki bağ kulesinde oturmaktaymışlar. her sabah gün alacakaranlıkta koyunları otlatmaya götürürmüş. yine böyle bir sabahmış. kamanlı camisinin oraya koyunları götürmüş ama caminin içinden tef, dümbelek sesleri geldiğini farketmiş. sabahın köründe ne olduğuna bi anlam verememiş. merak etmiş, tarihi caminin yıkık köşesinden içeri bakmış. içeride cüceler... kimi ud çalıyor, kimi darbuka... dayı hala anlamamış, panayırla falan geldiler sanmış ama neden tarihi caminin içindeler bi anlam verememiş. belki 20 tane cüce varmış orda. ilişmemiş, koyunlarını otlatmaya devam etmiş ama içi de huzursuz olmuş. bir anda adını çağıran bi kadın sesi duymuş. bir bakmış ki caminin tepesindeki pencere içinde oturan bir gelin. " gel düğünüme katıl " demiş dayıya. dayının jeton o zaman düşmüş. hayvanı haşadı bırakıp, bi topuk eve koşmuş, kapıyı kapatmış. gün ağarınca komşulardan biri sürüyü başıboş bulmuş caminin orda, tuhaf bi durum olduğunu sezip sürüyü toplayıp dayıya getirmiş. daha sonra aynı gelini birkaç kez o bağ kulesinin bahçesindeki kuyunun başında da görmüş. tek bişey söylemiş hep... " düğünüme gel ahmet... "

ne zaman o kuyunun ordan bi adım öteye geçmeye kalksak " gitmeyin oraya " der dururdu. caminin oraya hiç yollamazdı. " tekinsiz orası " derdi. ayrıca nedense o gelinin kuyuyu geçemediğini de söylerdi. ölene kadar anlattı durdu bu hikayeyi... hala bizim ailedeki en efsaneleşmiş cin/peri hikayesinden biridir.

Türkiye de yasanmis cin ve hayalet olaylariHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin