21Κεφάλαιο

19 3 0
                                    

Η Εύα περπατούσε στο δρόμο για το σπίτι της.Είχε μόλις σχολάσει από το μάθημα μουσικής.Έπαιζε τρία μουσικά όργανα:πιάνο,βιολοντσέλο και φλάουτο.

Ο.χειμωνιάτικος αέρας έκανε τα πνευμονία της να θέλουν να σπάσουν.Έγιναν κρύσταλλο,όπως τους κρυστάλλους που είχαν οι κολώνες.
Ο ήχος των παπουτσιών της αντηχούσαι δυνατός και ο.αέρας όλο και δυνάμωνε.Έκλεισε καλύτερα το παλτό της πάνω στο σώμα της σταυρώνοντας τα χέρια γύρω της.

Από το πρωί είχε ένα γερό πονοκέφαλο και μια ζάλη που δεν μπορούσε να την εξηγήσει.Κοίταξε ψηλά στον σκοτεινό ουρανό και είδε πίσω από τα σύννεφα την πανσέληνο.Ένιωθε έναν ανυπόφορο πόνο και έφερε τα.δάχτυλά της στους κροτάφους της και έτριψε το κεφάλι της.
Ένα ουρλιαχτό λύκου,θα έλεγε,ακούστηκε δυνατό,ανατριχιαστικό και επιβλητικό.Σα να προειδοποιούσε ή να καλούσε την αγέλη του.

Η Εύα επιτάχυνε το βήμα της κατά πολύ μάλλον,ώσπου κατέληξε να τρέχει.

Το σπίτι της.άρχισε να.φαίνεται και έτρεξε πιο πολύ.Έβαλε το χέρι της.στην τσέπη του παλτό και έβγαλε γρήγορα τα κλειδιά της.Μόνο ένα φως στη κουζίνα ήταν ανοιχτό και είδε τον πατέρα της να κάθεται στο.τραπέζι.

«Μπαμπά;»τον πλησίασε και έκατσε απέναντί του.Εκείνος σήκωσε τα μάτια του και κοίταξε την κόρη του.

«Πως πήγε;»την ρώτησε.Ξεκούμπωσε το παλτό της και το άφησε.στην καρέκλα.
«Καλά.Όλα ειναι εντάξει;»
«Ναι κόρη μου,μιά.χαρά»της.χαμογέλασε και της χάιδεψε το χέρι.Σηκώθηκε και έβαλε να πιεί νερό.

Ο πονοκέφαλος της εγινε πιο έντονος.Ένιωθε το κεφάλι της έτοιμο να εκραγεί.

«Είσαι σίγουρα καλά;»της είπε ανήσυχα.
«Το κεφάλι μου θα σπάσει!»απάντησε αγανακτισμένη.Σηκώθηκε και πήρε ένα χάπι.Αυτό μπορούσε να βοηθήσει.Πήρε.το παλτό της και βγήκε από την κουζίνα.

Το βράδυ ήταν μακρύ.Έκανε σβούρες συνέχεια μέχρι να την πάρει τελικά ο ύπνος μόνο για τρεις ώρες περίπου.Πλησίασε το παράθυρο και κοίταξε τον ουρανό με τα αστέρια και το γεμάτο φεγγάρι που φώτιζε με όλη του τη δύναμη για να καταφέρει να φωτίσει τη γη.

Το ρολόι.έριχνε δύο και,ύπνος δεν έλεγε να έρθει.Το κεφάλι της το ένιωθε καλύτερα απο δύο ώρες πριν.Όμως,όλο της το κορμί πονούσε.Ήθελε τόσο πολύ ένα καυτό μπάνιο να την ηρεμήσει,και αυτήν και το κορμί της.

Μπήκε.στην μπανιέρα που ήταν γεμάτη με καυτό νερό και έκατσε μέσα μέχρι να νιώθει πλέον μουδιασμένη από τη χαλάρωση που της πρόσφερε.
Μουλιασμένη πια μέχρι το κόκαλο,και αφού το νερό κρύωνε,αποφάσισε να βγει.Τράβηξε την τάπα και άφησε.το νερό να φύγει τελείως από την μπανιέρα της.Έπιασε τα μαλλιά της και φόρεσε τις βαμβακερές πυτζάμες της.Μετά από λίγο κατάφερε να κοιμηθεί άλλες.τέσσερις ωρες χωρίς.δίκοπη.

Καταραμένη  ζωήWhere stories live. Discover now