Liam Imagine

1.8K 53 5
                                    

Ochii tai se chinuiau sa inteleaga ceea ce doamna Nathalie , profesoara de istorie scria pe tabla . Scrisul ei nu ii se potrivea in calitate de profesoara , in general profesorii trebuiau sa aibe un scris cat de cat intelegator dar al ei era o mazgalitura pe care nici ea probabil nu il intelegea .

-Dragii mei cam atat pentru astazi ! Sper ca v-ati scris tema de pe tabla . Spuse ea calma zambindu-va cald .   „Sigur daca am si intelege ceva” ai murmurat tu doar pentru tine .

Ai auzit insfarsit si clopotelul care incepu sa anunte prin zgomotul pe care il producea eliberarea salilor de curs.

Toti s-au ridicat din banci si au disparut golind rapid clasa . Dupa ce ti-ai strans cartea de istorie si caietul in care ai notat cateva notite te-ai ridicat si tu din banca vrand sa pleci dar profesoara te-a oprit de indata ce ai vrut sa iesi din clasa .

-Hei , ai vrea te rog sa-mi faci o favoare ? Iti spuse ea cu glas atat de dulce . 

-Sigur . I-ai raspuns tu incepand sa fii curioasa .

-Domnul directior m-a rugat sa ii prezint noului elev universitatea iar acum a intervenit ceva , ai vrea sa ma ajuti si sa imi tii locul ? As aprecia asta foarte mult . Iti zise ea schitand un zambet inocent .

Nu stiai ce sa ii spui , mai ales ca azi era si ziua ta de nastere si vroiai atat de mult sa ajungi acasa sa iti petreci timpul cu prietenele tale cele mai bune , va facusesi planuri de luni intregi pentru ziua ta de nastere .

-Doamna profesoara , nu stiu daca va pot ajuta vedeti astazi este ziua mea de nastere si as fi vrut sa ajung acasa .  Imediat dupa ce aceste vorbe ti-au iesit din gura un val de triste i-a cuprins fata .

-Oh iarta-ma atunci . Va trebui sa ma descurg singura , iti multumesc oricum . Ai vazut cum profesoara ta s-a indreptat spre geanta sa si si-a scos telefonul tastand ceva pe ecran mai apoi ducandu-l imediat la ureche . Ai putut auzi cateva bipaitu-ri iar mai apoi o voce groasa s-a auzit .

-Stefan scuze nu mai pot ajunge azi . Ai auzit-o spunandu-i acelui barbat .

Ai vazut acea tristete ce se asternuse pe fata ei si tonul trist al vocii sale . Poate ca nu era atat de rau daca i-ai putea oferi ajutorul tau , pana la urma sperase ca tu o vei ajuta , si cat puteai sta cu acel elev ? Cateva minute , sau o ora puteai sa intarzii .

-Doamna profesoara defapt as fi onorata sa va ajut . Ii spui tu aratandu-ti zambetul .

Fata acesteia s-a luminat deodata incepand sa zambeasca si radiind de fericire .

-Serios ? iti sopti aceasta pentru ca acel Stefan din telefon sa nu o auda .

-Da , mi-ar face placere .

-Multumesc , chiar iti voi ramane datoare . Oh si apropo la multi ani ! Iti spuse ea daruindu-ti si o imbratisare calda .

Te-ai retras din acea imbratisare si ai iesit din clasa auzind cum doamna Nathalie isi schimba imediat raspunsul intr-unul pozitiv catre acel tip Stefan .

Fiind ultimele ore holurile universitatii erau pustii doar ingrijitorul fiind prezent si dand incontinuu cu mopul .

Ai trecut pe langa el salutandu-l si ti-ai vazut in continure de drum . Il cautai cu privirea pe elevul cel nou fiind suparata pe tine deoarece nu ai intrebat-o pe profesoara unde trebuia sa-l astepti .

Ai iesit in curte mergand pe terenul de fotball unde deobicei erau prezenti doar majoretele si baietii din echipa alaturi de prietenii lor populari .

Niciodata nu-ti placea atmosfera de aici , puteai fi bagata in seama doar daca aveai un iubit desigur forbalist sau macar prieten cu unul si sa fii imbracata numai cu haine de firma , ei bine nu erai genul si iti placea foarte mult faptul ca erai diferita de restul , ca nu iti pasa de hainele pe care le purtai sau sa ai in jurul tau prieteni faimosi .

-Hei stii cumva unde o pot gasi pe doamna Nathalie ? Auzi glasul unui baiat care veni spre tine .

Pentru o secunda te-ai pierdut in fata lui . Cand l-ai vazut ai impietrit . Fata lui avea trasaturi impecabil de frumoase , ochii sai erau caprui aducandu-ti aminte de culoarea cafelei  . Parul ii era putin scurt dar foarte bine aranjat , iar tinuta pe care o purta ii statea foarte bine .

-Esti elevul cel nou ? Il intrebi tu dupa ce ai fost cababila sa iesi din transa pe care ti-o crease .

-Uhm , da . Spuse el timid .

-Atunci ai gasit pe cine trebuie . Eu ii tin locul doamnei Nathalie, sper ca nu te deranjeaza . I te adresezi tu lui .

-Oh nu , imi pare bine eu sunt Liam.  Spuse el schitand un zambet imens pe fata .

-Incantata , eu sunt Simina . Ii zici tu si zambind la randul tau .

-Deci hai sa-ti arat scoala pana cand ingrijitorul nu va inchide usile .  Spui tu chicotind si facandu-l si pe el sa-si inabuseasca un chicot dragut .

Ati inceput sa colindati fiecare sala de clasa , fiecare hol , explicandu-i despre fiecare in parte ca un ghid adevarat , pana cand ingrijitorului v-a anuntat ca trebuie sa inchida universitatea .

Liam ti se parea un tip chiar foarte dragut si pe langa faptul asta era si foarte destept . Iti povestise ca era dedicat in intrigime invatatului dar nu ignora nici fetele sau activitatile distractive . Era un tip foarte deschis .

-Iti multumesc foarte mult, si imi pare foarte  rau daca aveai alte planuri de facut iar eu ti le-am incurcat . Iti spuse el parca stiind ca azi este ziua ta si ca tu fusei nevoita sa ii prezinti universitatea .

-Oh nu e nimic . Ii zici tu calma si bine dispusa .

Dintr-o data ai simtit o usoara vibratie in pantalonii tai ce te-a facut sa tresari . Din nefericire si Liam a vazut acea tresarire si a inceput sa chicoteasca privindu-te amuzat de situatie.

-Ce s-a intamplat ? Te-a intrebat el incat chicotind .

-Telefonul ... Ii raspunzi tu oarecum rusinata de cum ai reactionat .

Ai scos telefonul din buzunar vazand ca ai un mesaj . Atingand ecranul telefonului in dreptul casutei „Citeste mesajul”  ai vazut ca prietena ta iti trimisese acel mesaj :

„Hei Simi , unde esti ? Trebuia sa ne distram impreuna astazi de ziua ta !”  

Uitasei complet in tot acest timp in care ai stat cu Liam de planurile cu prietenele tale . Urma sa va uitati la un film iar dupa sa gustati tortul pe care tot voi trebuia sa-l faceti , oh era un dezastru .

Liam te-a vazut oarecum ca esti trista asa ca nu a incetat sa te intrebe ce s-a intamplat de te-ai intristat .

-Pai am uitat complet ca aveam planuri cu prietenele mele . Astazi este ziua mea de nastere si aveam o lista cu mai multe lucruri haioase de facut . Ii spui tu indesandu-ti inapoi in buzunar telefonul .

-Oh e numai vina mea ! Zise el pe un ton de vinovatie . Oh era atat de dragut cand parea atat de trist .

-Stai linistit, ne putem distra si acum ! Ii spui tu zambareata .

-Atunci nu te mai retin . Chiar mi-a parut bine sa te cunosc , poate ne vedem maine . Oh si la multi ani !  Spuse el dand sa plece .

Liam ti se parea chiar un tip de treaba, si chiar iti facea placere sa mai stai in compania lui asa ca te-ai gandit ca nu ar fi mare lucru daca l-ai invita si pe el .

-Liam nu ai vrea si tu sa vii ? I-ai spus tu oprindu-l, inainte sa se indeparteze prea mult.

-Nu , nu vreau sa te mai deranjaz .

-Oh haide, vom avea si tort ! Spui tu incercand sa schitezi o fata de catelus plouat cum faceai intotdeauna cand erai mica si doreai ca mama ta sa-ti cumpere o acadea .

-Pai nu pot spune nu sarbatoritei ! Spuse el intorcandu-se spre tine bucuros .

-Pai sa ne grabim atunci ! Spui tu prinzandu-l de mana si incepand sa alergi tragandu-l dupa tine .  

Imagine One DirectionWhere stories live. Discover now