16.BÖLÜM"ZİNCİRLEME"

267 23 147
                                    

BÖLÜM ŞARKILARI:
STARSET ANTİGRAVİTY
XXİ MEMORİES
SONER SARIKABADAYI TAŞ
İLYAS YALÇINTAŞ ÇOK YALNIZIM SEVGİLİM
MUSTAFA CECELİ-ELVAN GUNAYDIN EKSİK

KEYİFLİ OKUMALAR!

Bazen hayatta duymak istemediklerimizi duymak zorunda kalırız.Sanki o duyduklarımız hayatımızı değiştirecek gibi hissederiz.Onunla şekil almak zorundaymışız hissi duyarız.Yine de duymak isteriz iyi veya kötü de olsa.Hayatımızı değiştirip,alt üst edecek de dolsa.

Ian'nın anlatacaklarından korkuyordum.Duymak istedim eski beni.Bundan kaçamazdım kaçmak,acizlikti.

Ian kendine çektiği bacaklarına kollarını doladı.Dudaklarını ıslattı."Pekala."Derin nefes alıp anlatmaya başladı.

"Seni bulmak için, Jamie on kişilik ekipten oluşan iz sürücüler görevlendirdi.İz sürücüler seni Louisiana eyaletinde New Orleans'ta sezinlediklerini söylediler.

Jamie'nin iz sürücülere katılmasını istemedik.Görevler esnasında çok hırçın oluyor gözü kimseyi görmüyordu.Onun yerine göreve ben katıldım.

Hazırlıklarımızı tamamladığımızda uçağa bindik.Uçak yolculuğumuz üç saat sürecekti.Yolculukta herkes tedirgindi.Benim içinde iyi geçmiyordu.İçimde adını koyamadığım ve anlamlandıramadığım sıkıntı vardı.

Bazı iz sürücülerin senin hakkında konuştuklarını işittim.Daha önce seni kimsenin görmediğini görenlerinde şimdi yaşamadıklarından söz ediyorlardı.Buna rağmen göreve katılmaktan pişman olmadıklarını,canlarını feda etmeye razı olduklarını söylüyorlardı.

Onları daha fazla dinlemek istemedim duydukça içimdeki sıkıntı git gide  büyüyordu.

İz sürücülerin başı olan Monday'ın yanına gittim.Kalan diğer iz sürücülere planı anlatıp,tekrar göz geçiriyordu.Kulak kesildim.Plan küçük kız çocuğunu yakalayacak şekilde değildi.Sanki azılı suçlu yakalamaya gidiyormuşuz gibi plan yapmıştı.Yaptığı plan canımı sıktı,itiraz ettim.

'Bay Monday,sizin küçük bir kızı bulmak için plan yapmanız gerekiyordu.Anlattıklarınız  ve planınız sa azılı suçlu ve hatta hayvan yakalayacak şekilde.Sizin yaptığınız planla onu daha fazla ürkütmüş oluruz.'

Söyleyeceklerim bitmemişti ki, Monday sözümü kesti.'Sayın Jackson,hatırlatırım ki bizi görevlendirip bu görevi veren sizsiniz.Bu nedenle işimize karışmazsanız sevinirim.'Sözleri kesin ve itiraz kabul etmeyen dille söylemişti.

Duyduklarımdan sonra bu göreve katıldığım için içimde pişmanlık baş göstermeye başladı.Seni hayvan avlar gibi yakalayacaktık.Asıl kötü olansa benim hiç bir şey yapamıyor oluşumdu.İçimdeki tüm istek söndü.Kara,kara düşündüm bunun hesabını nasıl verecektim,Jamie'ye.

Jamie sana böyle davranıldığını öğrendiğinde önce iz sürücüleri doğduklarına pişman eder,sonra kendine elinden gelen her işkenceyi yapardı.

Uçak yere sabitlendiğinde Monday bana döndü.Anlama özürlüyüm gibi biraz önce söylediklerini tekrar etti.'Siz geride kalın bay Jackson işimize engel olmayın.'Bu sefer itiraz etmedim zaten seni o şekilde yakalayacak olmamıza katlanamıyordum.

Uçaktan dışarı çıktığımızda şehirin terk edilmiş ve bakımsız bölgesinde olduğumuzu gördüm.Monday'ın işaret ettiği yer tahtadan baraka bir evdi.

ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI SEÇİM (DÜZENLEMEDE)Where stories live. Discover now