18.BÖLÜM"GÖREV"

289 26 15
                                    

BÖLÜM ŞARKISI:RED YOURS AGAİN

KEYİFLİ OKUMALAR!

İnsanoğlu bilinmezliklerden korkar doğası gereği.Ne yapacağını bilmesi gerekir,önceden anlaması lazımdır.Yapacaklarının neye mal olacağını görmeden hareket etmek,korkutur insan oğlunu.Adımlarını temkinli atıp,kendini sağlama almak ister.Hata yapmaya az mahal vermiş olur böylelikle.

Sonunun ne olduğunu bilmeden adımını attıysan eğer yanında sana arka çıkacak kişiler olmasını ister,onlara bel bağlarsın.Arkanı kollayıp,elini tutacak olan insanlar.Sırtını korkmadan o kişiye yasladığında bilinmezlik o kadar da korkutucu gelmez gözüne.Bilirsin ki;seni koruyup kollayan insanlar vardır her daim yanında.Elini tutup seninle ölüme gelecek olduğundan bilinmezlikten korkmazsın,sonunu getirebilecek olsa bile.

Avucumun içindeki eli sıktım.O el avucumun içinde olduğu sürece bilinmezlik gözüme o kadar da korkutucu gelmiyordu.Beni benden daha çok düşünecek kişi yanımdaydı.Teninden güven akıyor,bana sıçrıyordu.Attığım adımlar güçlü kararlıydı.Gittikçe kendime güveniyor ilk defa bir şeyleri başaracak gibi hissediyordum.Tabi böyle hissetmemin en büyük etkeni,elimi tutan kişiydi.

Tam olarak bilmediğim ama;emin olduğum duygularla düşünmeye başlamıştım.Yada belkide büyüyor,bazı şeyleri kabullenmeye başlıyordum.

Jamie'nin,beni yönlendirmesiyle yatak odalarının bulunduğu merdiveni tırmanıp yukarıya çıkıyorduk.Kalenin güney kısmına gidiyorduk.Savaşçılarla birlikte yaşadığım kale gerçekten büyüktü.Belli başlı yerler dışında,kalan diğer yerleri bilmiyordum.Kendi başıma gezdiğimde kaybolma ihtimalim %99.99 du.

Jamie'nin uzun bacaklarının yanında benim ona göre olan kısa bacaklarım nedeniyle,diğerlerinin arkasında kalmıştık.Adım seslerimiz dışında hiç ses yoktu.Sıraya dizilmiş milim kaymadan,nizam olmuş yürüyorduk.

Merdivenleri çıktıktan sonra;uzun,dar koridor karşıladı beni.Aşağıdaki katlar ev sıcaklığını barındırıyor,rahat hissettiriyordu.Burasıda kalenin bölümüydü ama;ne sıcaklık vardı ne de yaşanmışlık hissine bölünmüştü.

Kale ilk kez gözüme korkutucu geldi,irkildim.

Jamie,elimi sıktı.Düşünceyi anında kafamdan uzaklaştırmaya çalıştım.Durmadan yürümemize rağmen hala koridorun sonunu görememiştim.Önden yürüyüp bize yol gösteren Ian,fark etmediğim sağ taraftan döndü.Jamie'yle birlikte döndüğümde karşımda sağa ve sola doğru iki dönemeç olduğunu gördüm.Tekrar sağa saptık.Düz yürüyüp yine karşımıza çıkan dönemeçten bu sefer soldan döndük.Dönmekten başım dönmüş,midem bulanmaya başlamıştı.Aynı yaptıklarımızı yapıp sola döndük.Kısır döngü halini almaya başlamıştı.Sağ,sol,sağ,sol.

Tekrar sol dönemeçten geçince Ian,durdu.Dolayısıyla bizde durmak zorunda kaldık,açıkçası sevindim!

Ian,elini kapı kulpunun hemen yanındaki sağ tarafta olan duvara koydu.Elini ileri ittirdi. Duvardaki taş;geri gidip çukur oluşturdu.Ian elini duvarın içinde üç kez sol bir defa sağ üç kez de düz durup,elini duvarın içinde ittirdi.Ian'nın yaptıklarını,gözümü kırpmadan izledim.İşi bitince elini duvardan çıkardı.Elini çeker çekmez;duvardaki çıkıntı kapanıp eski haline döndü.

Gümbürtü sesi geldiğinde dikkatim kapıya yöneldi.Kapıdaki somunların içinden geçen kalın demirler,hızla geri çekilip somunların geri çekilmesine neden oldu.Kilitler;tek,tek açılıp büyük yankı duyulmasına sebep oldu.

ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARI SEÇİM (DÜZENLEMEDE)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang