4.BÖLÜM

48.1K 2.7K 57
                                    

Günlerdir Poyraz ın peşinde koşup bir şeyler öğrenmek için dönüp dolanan Lale ; genç adamın tüm şebekliklerine katlanmış fakat ağzından baklayı çıkaramamıştı.Poyraz ın Arya ve Çağlar hakkında bildiği şey her ne ise onu ondan öğrenemeyecekti Lale.Poyraz ın ise bu durumdan şikayeti yoktu bilakis hayatından gayet memnundu.Çağlar ın bu akşam gelmesi ile artık kendisi görecekti nasılsa..

Arya ise sabah yumuşak yatağında biraz oyalanıp gözlerini ovuşturup ayağa fırladı.Bugün Çağlar geliyordu.İlk aşkı ..Hemen gardrobunun önüne geçip kıyafetlerini denemeye başladı.Bu olmaz ,bu da olmaz ,bu hiç.. Sonunda arkasına dönüp yatağının üstüne baktığında bir yığın giysi ile gözgöze geldi.Dudağını sallandırıp başını eğdi ve üzerine baktı.Sonuç : hala pijamaları ileydi.

Her ne kadar evleneceği için mutsuz olsa da yine de onu göreceği için çok heyecanlıydı.Son anda aldığı muhteşem kararı uygulamaya karar verdi. Madem evleniyordu o zaman onu bu kararına pişman edecekti.Keyifle gülümseyip üzerine giyeceği elbiseyi o anda gelen ilhamla seçip kenara koydu. Akşam üstündeki matem havasını üzerinden atıp eski Arya olacaktı.

Caglar Istanbulda ki evine geldiğinde bavulunu odasına koyup evi gezdi.Her yer tertemizdi.Annesi her ay buraya temizlikçi yolladığını söylemişti. Yatak odasının içindeki giysi odasına girince yutkundu.Boy aynasına bakıp kır saçlarını düzeltti. Üzerindeki takım elbiseyi çıkarıp spor kıyafetlerini giydi.Aynanın kenarındaki duvarda görünen el izine baktı. Buraya kimseyi sokmamisti.Hala o iz orada duruyordu.

Küçük Arya nın el izi...

Ece tüm hazırlıkları yapmış havuz başına hazırladığı yemek masasına göz gezdirdi. Sarı saçları hala canlılığını koruyordu.Arkasindan yaklaşan adamın saçını koklayip yanağını öpmesi ile içtenlikle gülümsedi.

-"Çağrı şimdi konuştum. Oğlumuz gelmiş evinden buraya gecicekmis. "

Poyraz odasından bahçeye baktı. Anne ve babası gibi bir aşka kavuşacak mıydı acaba ..bunu hayal etti.Lale yi görecekti bugün..Kadın iki gündür yanına uğramıyordu.

Hava kararmaya baslamisken tüm aile gelmeye başlamıştı. Çağlar herkesle kucaklaşıp yemek masasına oturdu. Gözlerini gelişi güzel fakat dikkatli bir ustalıkla masada gezdirdi.Arya yoktu.

Yemekler kahkahalar  eşliğinde keyifli bit sohbetle geçerken Çağlar çocukluğunun geçtiği eve baktı. Müsade isteyerek  evin içine girip odasına çıktı.

O sırada Arya bahçeden içeriye adımını atmıştı. Çok heyecanlıydi fakat yüzündeki sakin gülümseme bunu örtmüştü.

-"Kızım nerde kaldın hadi otur sende "

Arya herkesi selamlayıp masaya oturdu. Caglar ı göremeyince şaşırmıştı.Lale yemeğini bitirmiş , Poyrazla sohbete dalmıştı.Sohbetten çok birbirlerine sataşıyor gibi gorunuyorlardi. Gülümseyip eve doğru baktı. Az önce Ece teyzesi oğlunun eve girdiğini söylemişti. Onu görmek istiyordu ..üç yıl aradan sonra.

Lavaboya gitmek için yerinden kalkıp içeriye girdi.Eskiden olsa Caglar abiye bakayım deyip fırlardı.Fakat koca kadın olmuştu.

Caglar odasındaki yatağında boylu boyunca yatmıştı. Çok özlemişti evini..ailesini..

Gözleri açık kapı pervazına yaslanmış vaziyette olan kadına kaydı. Yirmi beş yaşın verdigi olgunluk ve dirilik ile kendini izliyordu. Onun kendini izlemesine hiç şaşırmadı.O Aryaydi.Kendine bebeklikten beri aşık küçük kız. .

-"Gel Arya ..hosgeldin"

Dogrulup ayaga kalktı. Bir iki adım kadına doğru adım atınca Arya gözyaşlarını olabildigince tutup gülümsedi. .Hiç değişmemişti.Hala vakur hali ve duygularını saklayan yüz ifadesi ile kendine kucak açıyordu.

YASAK ELMADove le storie prendono vita. Scoprilo ora