22.BÖLÜM

29.3K 1.8K 41
                                    

Lale evine döndüğünde ilk işi annesine gitmek oldu .Babasına bu saçmalığı nasıl anlatacaktı hiç bilmiyordu .Poyraz ın neden kendisi için "nişanlı " dediği ise kafasını kurcalayan başka bir mevzuydu.

-"Anne babam nerde ?"

Zeynep kızının sıkıntılı yüzü ile kaşlarını çattı.

-"Kızım ne bu hal , sen nerden geliyorsun bu bavul Ne ?"

Lale  evin salonuna gittiğinde babasını koltuğunda oturduğunu gördü.Tayfun kızının annesine bile cevap vermeyip kendisini sormasını duymuştu.Göz ucuyla kızına bakıp eliyle oturmasını işaret etti .

-" Zeynep gel hayatım dinle sende." deyip karısını da yanına çağırdı.

Zeynep ne konuştuklarını bilmiyordu sadece nişanlı saçmalığını biliyordu.

-"Baba Poyraz seni tanıyamadığı için öyle bir yalan atmış olacak .Onun benim çalıştığım şirkette ne işi var hiç bilmiyorum ama durum bu.Biz arkadaşız sadece "

Lale rahat olmaya çalışarak durumu izah ederken bir yandan üzerindeki kırmızı kabanını çıkarıyordu.

Tayfun karısına bakıp kızına döndü.

-"Sadece arkadaşsınız yani bana seni sevdiğini hatta iznim olursa evlenmek istediğini söyledi."

Lale elindeki kabanı yere düşürürken hayret nidası ile babasına döndü.

Bu Poyraz kafayı yemiş olmalıydı.

-"Neee!? Baba nasıl böyle birşeyi sana söyler ?"

-"Var olan birşeyi mi yani ?"

Lale iyice saçmalamaya başlamıştı.Şaşkınlıktan fire vermeye başladı.Babasının sert yüzünden birşey anlayamıyordu.Yutkunup cevapladı .

-" Yok baba yani .. niye böyle bir yalan söylemiş anlamadım .Benim kendisi ile alakam yok."

Tayfun kaşını kaldırıp imayla kızına baktı.Yüzü her zamanki gibi sertti .

-"Onun senle bir alakası var ama öyle mi ?"

İyice köşeye sıkışan Lale annesine baktı .Zeynep Tayfuna söylendi.

-"Tayfun kızımıza bu kadar yüklenmesen birşey yok diyorsa yoktur "

Tayfun karısının güzel yüzüne bakıp peki dercesine başını salladı. Konuyu kapatmıştı şimdilik..

Lale odasına çıkarken ilk işi Poyraz ı aramak oldu .Ama hemen Sonra telefonu aramayı sonlandırdı.Ne diyecekti ki ? O günden sonra nasıl yüzüne bakacaktı .Onu bırakmıştı..

Diğer yandan Çağlar kızını ailesi ile tanıştırmıştı.Babanesi ve dedesi onu hemen sahiplenmişlerdi.Hatta Poyraz da kızgın olsa da yine de minik Asya'yı seviyordu .Onun bir suçu yoktu.. Bu hikayenin kaybedeni Arya olmuştu..

Çağlar Arya yı özlemekten kafayı yemek üzereydi .Onu kadını yaptıktan sonra bu şekilde ayrı kalmak içini yakıyordu.Uzandığı yataktan doğruldu.Ay ışığı odasını aydınlatırken gözlerini sıkıca kapattı.Haklıydı..sevdiği kadın o kadar haklı şekilde onu terk etmişti ki ancak bu kadar geri döndürülemezdi.Ona birlikte olmadan söylemeliydi.Ama geç kalmıştı..

Arya çalan telefonuna gözlerini kırpıştırarak baktı.Zaten zar zor uyuyabilmişti baş ağrısından birde bu saatte arayan kimdi ? Özel numara yazısı ile kaşlarını çattı .Açıp uykulu bir sesle "Alo kimsiniz " dedi.Karşıdan ses gelmeyince telefona baktı .Hala açıktı.

Daha fazla uğraşmadan yüzüne kapattı telefonu.Birde telefon sapıklarıyla uğraşamazdı.

Çağlar telefon elinde öylece kaldı.Arya o kadar çok burnunda tütüyordu ki ..Onu bir telefon sapığı gibi özelden aradığına inanamıyordu.Ama buna mecburdu.Arya nın babası Emir kesin dille kızına yaklaşamamasını söylemişti .Babası hatta annesi bile sıkıca tembihlemişlerdi.Poyraz artık Arya ile olmasının sadece rüyalarda olacağını acı bir dille söylemişti daha geçen gün .Ama o bunları takacak gibi görünmüyordu. Biraz daha bekleyecek sonra da sevdiği kadını tekrar geri kazanacaktı .Sonuçta bir kere aşık olmuştu .

-"Baba ben kararımdan dönmeyeceğim lütfen kararıma saygı duy !"

-"Kızım bak bu senin yaptığın kaçmak .Sen hayatına devam etmelisin tabi o şerefsizi yok sayarak.Londraya gitmek te ne demek !?"

Menekşe gözü yaşlı kızına baktı.Onun ne kadar kırgın olduğunu görüyordu.Toparlanması gerekiyordu Ve bunu giderek yapacaktı.Emir tekrar konuşacağı sırada karısının kolunu tutması ile bekledi.Başını çevirip hala aşık olduğu menekşe gözlerine baktı.Dolu dolu olan gözler ona cevabını vermişti. Susacaktı.

Menekşe kızının kızgınlıkla odasına gitmesinin ardından onu takip etti.Yatağa iki büklüm kıvrılan Arya nın kuzguni saçlarını sevip konuşmaya başladı.

-" Ağlama yavrum ,meleğim .. Şu yaralı kalbin bu kadar büyük bir darbeyi haketmedi ama insana en çok sevdiği zarar verirmiş.Bir anne için bunu söylemek çok zor ama..Git Kızım .Git ve güçlü bir kadın olarak dön.Kendini toparla .Unutma !Sen onu seviyorsun hala ama onun sevgisi seni bu hale getirecek hakkı ona vermiyor.Arya Hanzade küllerinden doğacak güzel Kızım hiç merak etme."

Arya arkası dönük saçları okşanarak annesinin sözlerini sonuna kadar dinledi.Gözlerindeki yaşlar yastığı ıslatana kadar.Sözleri bittiğinde ise sıkıca sarılıp başını boynuna gömdü. Hıçkırarak ağlamaya başladı.

-"Annem ..Sana söz veriyorum.Onu ..o lanet adamı beni kandırdığına pişman edeceğim ve evet tekrar doğacağım küllerimden ..Ve o zaman Çağlar beni bu hale getirdiğine pişman olacak!

YASAK ELMAWhere stories live. Discover now