5.BÖLÜM

45.9K 2.6K 156
                                    

Çağlar kadının herkesin içinde kendini öpmesi ile bocalayıp birkaç adım geri gidip gülümsemeye çalıştı.Süprizlerden nefret ederdi.Kontrolü dışında gelişen bu olay gözlerinin istemsizce Arya ya kaymasına neden oldu.Genç kadının carcabuk sildiği gözleri ile ağladığını anlamıştı.Düşüncelerinden annesinin sesi ile sıyrıldı.

-''Oğlum Ceren kızım ayakta kaldı hadi oturun ''

Ceren Çağlar ın yanına oturup yeni gelin edası ile gülümseyip herkese selam verdi.Sohbet etmeye başladıklarında Çağlar Arya nın gözlerine baktı.Yanındaki kadının kendileri ile ilgili anlattığı şeyleri duymuyordu .Arya nın kocaman bir kadın olduğunu kırgınca bakan gözlerinden anlayabiliyordu.Hiçbir zaman aşkını saklamamıştı şu anda olduğu gibi..

Poyraz izin isteyerek evin içine geçerken Lale de peşinden kalktı.Hala şaşkındı genç kadın.Nasıl görmemişti dostunun bu halini.Demek Çağlar a aşıktı.Poyraz ın sürahiden su doldurup bardağı bir dikişte içmesini izledi.

Tezgahı n üstüne konan bardak sesi ile sıçrayan Lale ikinci defa Poyraz ı böyle sinirli görüyordu.

-"Anlamıyorum Lâle abim ne yapmaya çalışıyor. Arya nın ona nasıl baktığını görüyorsun.Ben onu tanıyorsam o da boş degil.."

Lâle adamın sarı saçlarını cekistirip geniş mutfağın içinde volta atmasını izledi.Soylediklerinde haklı olabilir miydi ? Caglar abi eğer Arya dan hoşlanıyor olsa niye bu evlilikte ısrarcıydi..Kafası karman çorman olmuştu.

Poyraz ın gezinmesini izledi bir süre. Sinirle ağzında geveledigi küfürleri dinledi.Kendisine ne oluyordu böyle?  Niye Poyraz ı izliyordu ki..Ya da niye hala burdaydi ?

Hemen içinden cevap verdi kendine.
"Çünkü Arya için işbirliği yapmamız lazım ondan yanındayım"

içindeki seksi Lâle kısacık eteği bacak bacak üstüne atıp Kraliçe tahtından şuh bir sesle konuştu.

-"Bu adamdan etkilenmeye başlıyorsun bebeğim, benden söylemesi.."

-"Etkilenmiyorum tabiki de ne münasebet !"

Poyraz Lale nin dediği söz ile kaşlarını çattı. Kadının kendi kendine konuşması üstelik birinden etkilendiğini ağzından kaçırması ile iki adımda dibine girdi.

-"Kimden etkileniyosun sen Lale !?"

Lâle içindeki sesin dışarıdan yankilanmasi ile kalakaldi.Adamın nerdeyse sinirden atan boyun damarının üzerindeki minik basıncın kaç kere çarptığını sayabilirdi.

Adamı itip ileriye yürüdü. Orada ..o etki altında kalmak kendine iyi gelmiyordu.

-" Sana hesap verecek değilim.Ama çok merak ettiysen soylim.  Evet .Birinden etkileniyorum ve bu seni ilgilendirmez!"

Mutfaktan havalı bir çıkış yapıp bahçeye geçti Lale .Arkasında ise sinirden iki eli yumruk olmuş ve o etkilendiği adama binlerce küfür etmekle meşgul bir adet Poyraz kalmıştı.

Ceren yurtdışındaki katıldığı defileleri anlatırken tüm aile onu dinliyordu.Lale yerine oturunca bu sıkıcı sohbetin daha ne kadar devam edeceğini düşündü. Kadının güzelliğine diyecek söz yoktu fakat onda da onu iten birsey vardı.

-" Victoria Secret için teklif aldım. Çok istedim fakat Çağlar istemediği için gitmedim. Düşünün artık onu ne kaadr seviyorum.Hem..Çağlar iç çamaşırı defilesine karşı olduğu için asla öyle defilelere çıkmıyorum."

Arya ya attığı imalı bakış ile tekrar Çağlar ın koluna girip elini tuttu.Lale de bu bakışı görmüştü.

Arya ise daha fazla bu kadının dediklerini duymak istemiyordu. Ayağa kalktığı sırada Ceren de gülümseyip ayağa fırladı.

-"Arya canım uzun zaman oldu gelmeyeli bana lavaboyu gösterir misin ?"

Arya kadının adını bilmesine şaşırsada belli etmedi.Gözleri Caglar a kaydığında adamın sıkıntılı yüzü ile karşılaştı. Ikisinin beraber yürümesi bile adamın canını sıkacak gibiydi.Ustelik Ceren in niye böyle birşey yaptığını anlayamadı.

Arya istemese de nezaketen kadınla birlikte eve yürüdü. Üst kata çıktıklarında Ceren in kendini nasıl izlediğini duvardaki aynadan görmüştü.

-"İşte burasi"

Aşağıya ineceği sırada Ceren in aynadan rujunu tazelerken konuşmasını duydu.

-"Arya ..Arya..Küçük aptal aşık..."

Arya kadının yüzüne gözleri koyu bir geceyi andıran mavilikleriyle baktı. Ne diyordu bu böyle! ?

Ceren elini lavaboya dayayarak karşısındaki kadını süzdü.Bu küçük şımarık tan nefret ediyordu.

-"Şu saf ayaklarını bırak artık.Senin Caglar a nasıl baktığını görmedim mi sanıyorsun.Ona bir kene gibi yapıştığını nişanlım kendi ağzıyla söyledi. Eğer bir daha benim nişanlıma baktığını görürsem sana bunu ödetirim."

Arya bahçede herkese leydia gibi asillikle yaklaşan kadının içinden şeytan çıkması ile önce afalladı.Sonra sevdiği adamın bu kadar iğrenç bir kadınla evleneceğine üzüldü. Caglar ın kendisi hakkında söylediği şey onu yaralasa da takılmadı.

-"Onu elinden alıcam diye mi bu kadar korkuyorsun ?"

Ceren kadının kendinden emin konuşması ile bozguna uğradı. Yine de alt kalmadan cevapladı.

-"Onu elimden alamayacaksın.O tecrübeli bir erkek senin gibi biriyle işi olmaz."

Arya kadının ucuzluk kokan konuşması ile daha fazla orada durmadı.

Ceren giden kadının arkasından bakıp onun bu kadar güzel olmasına lanet etti.Ustelik Çağlar ın Arya ya baktığına şahit olmuşken..

Sevismelerinde üstündeki adamın rahatlarken bu kadının ismini haykırması ondan nefret etmesi için başlı başına bir gerekçeydi.

Caglar i seviyordu ve öyle bir adamı bırakmaya niyeti yoktu..

Arya masadan anne ve babasını öpüp ayrıldı. Lale ve Poyraz yukarıda birsey olduğunu anlamışlardı. Caglar her zamanki sakinligiyle bahcede birsey yokmuş gibi ilerleyen Arya yi izledi .Ardından topuklu ayakkabısını çıkarıp arabasına yürümesini. .

Yerinden kalkıp yanına gideceği sırada Ceren in masaya yaklaştığını gördü.Hemen sonra da spor arabanın büyük bir gürültü çıkararak demir kapıdan çıkma sesini..

Yenen yemekler içilen cay ve kahvelerle herkes evine dağılırken Poyraz bahcedeki verandada sigara içiyordu.

Çağlar ın geldiğini görünce bir kere daha derin bir nefes çekip yere attı izmariti ve ayağıyla ezdi.

-"Şu sigara işini seninle konuşmuştuk Poyraz.Icmeyecektin."

Poyraz abisine bakıp gülümsedi. Yine doktorlugunu konusturuyordu.

-"Her zaman içmiyorum arada bir "

Caglar her sigara içenin verdiği cevabı duyunca  gülümseyip elini Poyraz ın ensesine atıp sarıldı.

-"Oğlum bir kere  merak edip başlarsan hep onu ararsın. "

Poyraz adamın söylediği sözün sigara ile olmadığını anlasa da ses çıkarmadı.Onun yalnız bir adam olduğunu biliyordu .konuşmaya ihtiyacı vardı. .

-" Abi hiç istemediğin pişman olduğun birsey yaptın mı?"

Caglar kardeşinin sorusu ile yeşil gözlerini gecenin siyaha bürüdüğü bahçeye dikti.

-"Pişman olduğumu sandığım fakat aslında hep istediğim birseyi yaptım ve pişman değilim. Bir kere daha olması için herşeyimi  feda ederdim."

Poyraz duyduğu cevapla sarsıldı. Abisi Arya ya aşıktı.Bu yorumu tamamen ona yordu.Iki adam bir süre sessizliği dinleyip odalarına çekildiler.

Caglar Türkiye ye gelmenin kendi için hiç te kolay olmadığını bir kez daha anladi.Odasında elini başının altına koyup tavana baktı. Hala Arya nın yazdığı yazılar duruyordu . Gülümseyip uykuya daldı. . Kim kime  yasaktı bunu zaman gösterecekti..




YASAK ELMAWhere stories live. Discover now