Chapter 33. [2]

4.4K 221 7
                                    

Раздразнението в очите му изчезна. Мама стоеше зад него, докато гледахме към момчето, което вървеше навън. Бяхме близо една до друга, пръстите ми бяха силно вплетени в ръката й.Мама беше тиха по време на цялата среща. Беше твърде много за нея, при това не беше получила и шанса да говори по телефона с него.

- А-аз не мислех, че ме искате. – проговори той тихо. – Не и след това, което се случи.

Думите на Хари присвиха сърцето ми. Той изглеждаше като малко изгубено момченце; здравият му външен вид не беше в състояние да скрие очевидната уязвимос, която той все още притежаваше.

- Ти си идиот Хари. Разбира се, че те искахме. Т-ти си ми брат. Винаги ще те обичам.

Той прехапа устни и наведе глава надолу. Къдриците падаха по лицето му, докато стисна ръцете и на двете ни, едва ли не се страхуваше да ни пусне.

- Съжалявам - прошепна той.

Отчаяно се опитвах да сдържа сълзите си. Знаех, че Хари искаше да се срещнем на публично място, за да се опита да предотврати някакви сцени.

- О, боже. – промълви мама.

Свободната й ръка се протегна зад врата му и го придърпа надолу. Главата му се опря на рамото й, докато тя галеше къдриците му. Чух го да подсмърча леко, голямата му ръка държеше моята силно.

- Съжалявам – прозвуча гласът му и продължаваше да го повтаря.

- Всичко е наред скъпи. – успокояваше го мама.

* * *

Бяхме се преместили от бара на една от другите маси в ресторанта. Постепенно започнах да свиквам с шока от това да видя Хари отново.

- Къде е верижката ти? – попитах аз.

Синджирчето беше подарък на Хари за 16-тият му рожден ден. Никога не беше го свалял.

- Някой друг го носи сега.

Намръщих се, наистина не разбирах, защо той би го дал на някого. То означаваше много за него.но умът ми внезапно се спря върху обичливо изречените му думи. Въздишка се откъсна от устните ми, усмивка премина по лицето ми, докато той срамежливо ми се усмихна насреща.

- Как е името й? Н-неговото име? - изстрелях аз.

Той поклати глава, смеейки се.

- Джеси, харесвам момичета – изхленчи той.

Щях да кажа нещо отново, когато русата сервитьорка дойде с напитките ни. Тя само погледна към майко ми и мен, вниманието й беше изцяло върху Хари, който изглеждаше невъзмутим от това, че тя се опитваше да привлече неговото.

Dark (Bulgarian Translation) - Harry StylesWhere stories live. Discover now