Chapter 52.

3K 149 7
                                    

Мисълта за партито и Хари не напускаше ума ми цял ден. Прекарах повече от времето си, в опит да избегна Дан и се справях добре, докато той не влезе в склада, който бях превърнала в скривалище този следобед. Бях се свила в ъгъла.

- Бу? – той извика.

Звукът от стъпките му отекна в помещението.

Прикритието ми беше провалено. Спънах се в кашон, който бях оставила на земята по – рано. CD – тата и плочите се бяха пръснали около мен, върху хладния под. Скоро Дан се извисяваше над мен. Косата му падаше върху челото му. Той ми подаде ръка и аз я поех. Станах и изтупах дрехите си.

Той кимна, когато му благодарих. След няколко секунди се обърнах настрани. Знаех че се държа грубо, но не знаех какво да кажа. Не трябваше да казва на Хари, не и по този начин.

Наведох се и започнах да събирам дисковете. Изненадах се, когато го видях да кляка до мен и да ми помага със събирането.

- Съжалявам, Бу. Знам че не ми влиза в работата и се чувствам ужасно. Но просто се тревожа за теб. Хари трябва да знае.

Дан изглеждаше леко объркан. Той остави дисковете на страна и седна до мен. Гърбовете и на двама ни бяха опряни в шкафа. Не очаквах да се извини.

- Ако мога да направя нещо за теб ми кажи. – Дан предложи.

Сложих ръката си върху неговата, която лежеше на коляното му. Надявах се преплитането на пръстите ни да не означаваше нещо за него.

- Бях ти малко ядосана първо. – признах си. – Но после осъзнах защо си го направил, просто те е грижа за мен и аз го оценявам.

Сините му очи светнаха. Махнах ръката си от неговата.

- Може ли да бъдем както преди? Харесва ми да се мотая с теб на работа. – усмихна се.

-Естествено, стига да ми помогнеш да оправя тази бъркотия. – посочих разпилените дискове.

- Разбира се. – засмя се.

Всичко стана много бързо. Върнахме кашона на рафта и излязохме от склада. Забелязах, че Дан се държеше различно. Въпреки различията ни, имаше нещо, което не можеше да се обясни. Може би, той започваше да осъзнава колко далеч бихме стигнали с Хари, за да запазим връзката си.

- Заета ли си след смяната? - Дан попита, усмихвайки се на клиента пред нас.
- Да, ще ходим на парти.

Dark (Bulgarian Translation) - Harry StylesOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz